Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J56i54ř58í 40L97i30b32e62r

16. 11. 2017 22:02

Je to tak trochu jako Frodův prsten v Tolkienově trilogii: Zničí to každého; jenom někoho pomaleji.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Už jen za toto karmu. A přidal bych ještě pár dalších R^

0 0
možnosti

Já bych hlavně rád viděl na postu prezidenta konečně slušného člověka! Drahoš by mne nezklamal.

:-)

0 0
možnosti

tady mi něco nesedí :

Čistě teoreticky – ale opravdu jen teoreticky – vstoupilo do klání osmnáct kandidátů.

No jo, jenomže jen šest z nich prý dle ministerstva vnitra splňuje zákonné požadavky. To už máme jen dvanáct.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=633108

Pokud jen šest (z osmnácti) splnilo zákonné požadavky, pak zbývá právě těch šest (nikoliv dvanáct) o jejichž jména má smysl se zajímat. Ale možná tím autorka mínila něco jiného.

2 0
možnosti

I17v25a89n 11M85i96n48á62ř

16. 11. 2017 11:50

Proč jsou mně - všichni ti prezidentští kandidáti .. tak bytostně cizí ?? :-(

0 0
možnosti

Doteď jsem nepochopil k čemu vlastně ten prezident slouží? K tomu, aby kladl věnce při významných událostech? K udělování milostí kriminálníkům? K rozdávání státhích vyznamenání svým oblíbencům? Ke kolaboraci s Čínou a Ruskem a kamarádíčkování se s agentem Burešem?

Pak by bylo lepší, kdyby jsme žádného prezidentského panáka neměli, navíc by se měsíčně ušetřili STATISÍCE na jeho platu, stravě, ubytování a léčení.:-P

1 1
možnosti

Šichtařová, Šichtařová,

vím, že si můj příspěvek nepřečteš, natož, abys na něj reagovala, ale přesto. .. Politika je prý podle tebe nejagresivnější byznys. OK, jako názor to beru, jen mi není jasné, proč třeba v naší obci už 16 let nikdo nechce dělat starostu a je to vždy velký boj někoho přesvědčit. ???

0 0
možnosti

B12r33u73n68o 82Č80e98r56n23ý

13. 11. 2017 11:27

Z článku jsem nějak nepochopil, jakou volbu tedy navrhujete. Já to vnímám tak, že předešlý způsob, tj. parlamentní volba měla výsledky ještě horší.

2 1
možnosti

Souhlas, až na zvláštní posedlost zveřejňováním zdravotní dokumentace. K čemu je mi informace o zlomeném zápěstí kandidáta při jízdě na kolotoči v roce 1966? Snad jenom, že tehdy světští své atrakce provozovali na slavnostním otevření sídla OV KSČ.

0 0
možnosti

No, upřímně, za ten nesmysl přímé volby prezidenta v parlamentním systému, hlasujícím poslancům ruce usekat - takový politický guláš si opravdu mohli odpustit. V parlamentním systému má mít prezident pouze reprezentativní roli, což se diametrálně neslučuje s přímou volbou, která sama o sobě dává sílu mandátu (a při velké převaze o to větší)

Kdo zná prezidenta německého, rakouského (nebýt oné podivné volby a jeho sluníčkářství) či např. maďarského?! Čestní kladeči věnců... V takovém případě by byl ideálním kandidátem prof. Drahoš - vzdělaná úctyhodná osoba, tichý důstojný reprezentat ČR. Ale, stačí toto k oné prapodivné směsce prezident-parlament, která je v ČR namíchaná?

P.S. Ve Francii není čistý prezidentský systém, jak je uvedeno v článku, ten je především v USA, a pak např. J. Korea a většina latinsko-amerických států. Francie má systém poloprezidentský, kde je prezident víceméně premiérem, jakási kombinace parlamentního a prezidentského systému, ale ne takový kočkopes, jako u nás.

11 3
možnosti
Foto

R57o46m48a67n 19K20o50z60e69l

11. 11. 2017 9:46

To by si také museli odpustit ty hrůzy při nepřímé vobě - kupčení, výhružky, vydírání, vyřizování účtů..všechny nepřímé volby veřejnost odsoudila.

7 0
možnosti

Šichtařová na hrad !

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS