Diskuse

Přiznání.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Krácení daní - mluvíte o Babišovi?

0 0
možnosti
PH

P84e38t88r 62H22o97r91á47k

20. 10. 2017 22:36

Tak konečně se někdo snaží něco udělat s rozšířeným krácením daní a tady někdo nesmyslně vzdychá o svobodě, zřejmě svobodě krátit daně. Já jsem svobodný pořád stejně.

0 0
možnosti
PM

Krácení daní-mluvíte o Babišovi?

0 0
možnosti
MH

Já budu volit srdcem a vlastně...budu volit pro rodinu. Protože ta je pro mě vším. A to jak je znehodnocována v dnešní době mě maximálně pobuřuje.

1 0
možnosti
ZS

Srdcem jsem volil během několika předchozích parlamentních voleb. Tentokrát budu volit podle rozumu, aby můj hlas nepropadl a neposílil tak strany typu ANO a nebo SPD s tichou nebo hlasitou podporou KSČ. Možná jsem zbabělec, že volím spíš PROTI něčemu než PRO něco, ale tentokrát nevidím jiné východisko.

3 2
možnosti
Foto

Ono kdyby každý nechtěl být předseda nebo být aspoň nasazený na předních místech kandidátky, tak by se klidně mohly malé strany s podobným volebním programem spojit v jednu pořádnou stranu, aby voliči mohli házet hlasy na jednu hromadu.

V předvolební kalkulačce mi na prvních místech vyskočily pidistrany, které ani neznám. Tak ať se pak nediví, že nakonec občan volí "na jistotu".

0 0
možnosti
PR

Nesouhlasím. Takto lze postupovat v době kdy nám nehrozí vítězství populisty, Stbáka, a dalších prapodivných seskupeních, které se pravděpodobně dostanou do sněmovny. V těchto volbách by měl rozumný člověk, kterému záleží na budoucnosti této země postupovat čistě pragmaticky. Odhlédněme od ideových preferencí (já sám jsem za svůj život své preference též párkrát změnil). Nutné je dát hlas straně která má šanci se do sněmovny dostat. Ze standardních stran je toho na výběr furt dost. Ať sem konzervativec, liberál, či socialista furt mám z čeho vybírat. A hlavně mám možnost kroužkovat. Politiku dělaj především lidi. A procento těch špatných je ve všech stranách podobnej. I v těch takzvaně nových protestních hnutích. Akorát ty nové hnutí chtěj zavádět "nové pořádky". A z toho mám největší hrůzu.

0 0
možnosti
Foto

Moc krasne. Vazim si vas a ctu rad vase predevsim ekonomicke clanky.

Ne vzdy souhlasim, ake to je spravne;-)

Ja volim jen srdcem a jiz 23 let volim stejne.

Jen jediny system muze v budoucim svetle prumyslove revoluce ukocirovat svet a doufam, ze ti co jsou dnes opovrhovani, dokazi sve kvality a sve srdce...

Svet kraci a jen mamon a hamiznost nesmi byt cestou.

1 0
možnosti
MB

Mali by ste pani Šichtářové vysvetliť, aký je u Vás zavedený volebný systém. Pretože porovnávať referendum o brexite a americké prezidentské volby s volbami do PSČR je známka voličskej negramotnosti.

V referende si volič môže vybrať len medzi odpoveďami Áno, alebo Nie. Odpoveď Áno s ale, alebo odpoveď Nie s i když, neexistuje.

Rovnako tak v posledných prezidentských volbách v USA voliči rozhodovali len medzi Clintnovou a Trumpom, čiže tak, ako v druhom kole prezidentských volieb v ČR(s rozdielom tých kandidátov samozrejme), od ktorých sa Vaše parlamentné volby značne líšia. V nich je skutočne možné uprednosniť stranu,ktorá síce nieje ideálna, ale väčšinu voličových nárokov splňuje a zároveň má väčšiu šancu uspieť.

Zvláštne, že tak vzdelaná a rozhladená dáma si tento rozdiel neuvedomuje.

Koho si zvolíte je Vaša vec, do toho si Vám kecať nedovolím, len mám jednu otázku.

Videli ste už niekto niekedy nejakú ,,militantnú feministku?" Pretože ja už som o nich mnoho počul, aj čítal, ale žiadnu nepoznám. Ani neviem o nejakej žene, ktorá by sa k militantnému feminizmu hlásila, alebo by to o nej bolo verejne známe, napríklad že by bol v nejakých novinách titulok, dajme tomu : ,,Šárka Vzpurná je militantní feministka."

No, asi takú spoznám, až keď mi do maskáčov odetá ženská priloží revolver ku spánku, natiahne kohútik a opýta sa ma, či by si "materskú dovolenku" mali brať ženy , alebo chlapi.

0 1
možnosti
JH

Největší zlo, je volit takzvané "menší zlo". Každý člověk má mít názor, sledovat činnost vládních poslanců a vlády, protože ta o nich vypoví daleko víc, než předvolební kecy. Já to tak dělám, zatím se moje strana s výjimkou, kdy jsem ještě volil ODS, do parlamentu nedostala, ale mám čisté svědomí, nemusím se za její činy stydět, jak jsem musel při ODS, mohu kritizovat koho chci, aniž bych tím kritizoval i sám sebe. Pokud nebudou občané takto uvažovat a nechají se zmanipulovat, nikdy své postoje, prostřednictvím volených zástupců, neprosadí a vždy jim zůstanou jen oči pro pláč a skřípění zubů. Markéto, karma.

6 0
možnosti
VK

V16í38t 22K59u52č95e60r34a

17. 10. 2017 15:01

Souhlasím, ale je pravda i to , že způsob "vyhodnocení" volebních hlasů je velmi zavádějící a v konečném důsledku opravdu může Váš hlas způsobit zvolení úplně opačné garnitury. Pak je otázkou, zda to není kontraproduktivní....

0 0
možnosti
VM

V55á24c64l54a11v 65M31a68c26h

16. 10. 2017 22:30

Dávat hlas někomu kdo má v preferencích s bídou 2 procenta mi nepřijde příliš uvážlivé. Já si vybral téma na kterém mi nejvíce záleží (vztah k naší milované EU, da zdravstvujeť evrosojuz) a podle toho jednu ze stran které se určitě dostanou. Nejsem si vůbec jistý zda se aspoň vážně pokusí splnit tuto část programu, ale lepší než hlas zahodit to je.

0 4
možnosti
MR

Já si takhle 2006 vybral stranu, která hlásala v programu "Zastavíme Lisabonskou smlouvu". Získala rekordních 35%, vyhrála volby a pakjen díky jejím poslancům LS prošla. A na to vyhodili za strany těch pár statečných, který poukazovali na vernost programu. Byla to to ODS. Tedy nejen sliby, ale i spolehlivost je potřeba brát v potaz. Spolehlivost se dokazuje těžko, ale nespolehlivost už dákázali mnozí projevit velmi názorně.

2 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články