Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak Sobotka kdyby nehajil EU tak by nespal a tam slibil Merklove,ze ho zavede a ze prijme uprchliky,ale nejak mu to ve volbach nevyslo

0 0
možnosti
Foto

J18i46ř70í 60L82i51b95e84r

19. 10. 2017 21:46

Nemějte obavu, co si o Vás myslí pan Sobotka bude zanedlouho už každému zcela jedno... ;-D

0 0
možnosti

nějak nečtu, jak by nám vystoupení z EU prospělo? Navíc dávat rovnítko mezi EU & Euro může fakt jen blázen.

Demokracie je fajn, o tom žádná, ale že by měli lidé rozhodovat o všem když máme zastupitelskou demokracii? Vždy jsou zájmové skupiny, hodně lidí je manipulovatelných emocemi a ani neví, o čem vlastně hlasují. Například, bylo by fajn neutráce například na důchody více, než se vybere peněz. Zájmové skupiny: Důchodci jasně proti, ti co mají blízko do důchodu jasně proti. Slabší povahy, kterým se řekne jak důchodci umírají hlady budou jasně proti...mladší ročníky, které by jednou také nějaký ten důchod chtěli budou pro...Logicky by bylo správné a vhodné aby to tak bylo, ale odhlasuje si lid správnou věc?

0 0
možnosti

P36e36t54r 67K28o32l89á29ř

18. 10. 2017 13:35

Vystoupení z EU a přijetí eura jsou 2 úplně jiné věci a netuším, proč to autorka v rámci článku spojuje dohromady, když uvádí DŮVODY NEPŘIJETÍ EURA a Sobotka komentoval snahy ODEJÍT Z EU. Takže podle Sobotky blázen nejste, pokud se nepletu.

0 0
možnosti

Když už je tady tak rozsáhlý článek o tom proč EURO ne a srovnání se Slovenskem tak mi tu jeden zásadní údaj chybí. A to jaké bylo bohatství toho slováka před zavedením EURA. Je hezký, že toho Slovák má nyní 2x míň než Čech, ale kolik toho měl před tím to jsem se z článku nedověděl.

Článek na mě působí jako typický příklad z příručky "Jak se stát demagogem snadno a rychle pro začátečníky". Spousta emocionální vaty přimíchaná zavádějícími daty.

0 0
možnosti
Foto

J51i16ř50í 88L55i20b43e16r

19. 10. 2017 21:43

Omlouvám se, ale mám pocit, že Slováka nezajímá, jak se měl "předtím", ale jak se má "teď".

0 0
možnosti

HDP je ekonomický ukazatel, a to patrně nejdůležitější pokud se týká ekonomické vyspělosti jakéhokoliv státu.A ne, že ne...paní ekonomko.A Slovensko ho má na jednotlivce jenom o něco málo menší než Česká republika.V roce 1993, kdy se Československo rozdělilo, byl tento rozdíl podstatně, skutečně podstatně vyšší.Je tedy jasné, že Slováci od roku 1993 do dnešních dnů, hospadařili celkově lépe než Česká republika.Jestli na to mělo vliv euro a jeho přijetí, nevím.Jisté ale je, že se ekonomickým šarlatánům v Česku podařilo snížit HDP v roce 1997 a 1998, tak, že se HDP, že teprve rok 2000 byl rokem obratu.Za celých devět let-od roku 91 do roku 99 bylo HDP na osobu nižší než roku 1990 v Československu.Tento "husarský kousek", se Slovákům nepodařil.Pouze Česko mělo 2 hospodářské krize za posledních 27 let, a to ve srovnání s celou Evropou. V roce 1997 a 1998 a v roce 2008.Pouze ta druhá byla celosvětová.Nebo téměř celosvětová.

0 0
možnosti

Někde níže v diskuzních příspěvcích jsem četl, že si pisatel neláme hlavu, jestli dá hlas malé straně nebo ne. Je to hrubá chyba, protože pak nastane situace, že tito přesunou hlasy jiným kterým byste je nikdy nedali. Nevím jestli je to ještě možné. Každopádně to smrdí kuplířstvím s hlasy. Ve Zlíně máme 3o!! stran. Neví k čemu jsou takoví pohrobci jako ODA!!

0 0
možnosti
Foto

Nie som ekonóm, ani expert na financie, ale vyjadrím sa. Ako človek, ktorý chodí 26 rokov do práce a vníma dianie okolo seba, jeho vývoj a smerovanie.

Ekonomické ukazovatele a čísla štatistík SR sú pekné. Dostatočne pekné, aby sa naši politici nadúvali pýchou a Európa nás potľapkávala po pleci.

Podľa môjho presvedčenia je dnes Slovensko jedna veľká potemkinovská dedina. Za tým krásnym pozlátkom sú však uštvaní ľudia pracujúci za smiešne mzdy vo fabrikách, kde WC papier má väčšiu váhu ako Zákonník práce, mladí ľudia ktorí hneď po škole utekajú z republiky, aby sa za strechu nad hlavou nemuseli zadĺžiť na celý život, desať tisíce žien, ktoré opatrujú seniorov v Rakúsku či Nemecku, naši dôchodcovia, ktorí po celoživotnej práci dostanú polovičné dôchodky ako naši tmavší spoluobčania v živote pojem práca nepoznajúci, a tak dále, a tak dále... To všetko vidím vo svojej rodine, v okruhu známych, u seba.

Po vstupe do Únie a predovšetkým po prijatí eura, išla moja životná úroveň postupne RAPÍDNE DOLE. Vždy som čechov obdivoval, že odolávajú prijatiu eura a budem držať palce, aby ste vydržali. Lebo jeho prijatie lístok do vlaku z ktorého sa nedá vystúpiť. A budete sa len viezť, bez možnosti ovplyvniť akým smerom cestujete, lebo ,,mašínfíra" nebude čech ani náhodou... :-(

P.S. A ešte jednu poznámku, za ktorú sa budu asi na mňa moji spolurodáci hnevať. Porovnávať úroveň, či vyspelosť Čechov a Slovákov je hlúposť. Lebo to nie je len o číslach. Nedobehneme Vás, ani keby sme išli oproti...

12 0
možnosti

Nehnevajte sa, ale mytizujete €. Prikladáte mu schopnosti a vlastnosti ktoré, aj keby som to veľmi chcel, nemá.

Každý má obdobia v živote, v ktorých sa darí a obdobia v ktorých sa darí menej. Na € by som to nehádzal. V Argentíne majú peso už pomaly 200 rokov a situácia v rôznych obdobiach sa menila omnoho dramatickejšie, než u nás po prijatí €

1 0
možnosti

Pani Šichtářová je síce ekonómka, ale podľa vlastného vyznania zároveň blázon, takže nieje schopná posúdiť situáciu na Slovensku pred zavedením Eura.

Zo svojej skúsenosti môžem napísať, že kým sme mali korunu, chodili nám do schránok reklamné letáky ČESKÝCH supermarketov a ľudia zo západu Slovenska trávili bežne soboty nákupmi na Morave. S tým je dávno koniec. Nielen rozdiely v cenách, ale i platoch a nezamestnanosti sú podstatne nižšie, než boli predtým, i keď fakt len blázon si môže myslieť, že len samotné zavedenie Eura ich z roka na rok, alebo dokonca zo dňa na deň vymaže.

Pokiaľ je človek ekonóm, tak musí byť zároveň blázon aby nechápal, že proexportne zameranej ekonomike, ktorej väčšina vývozu smeruje do eurozóny, je trucovité odmietanie Eura len na škodu.

Častým argumentom odmietačov Eura je tvrdenie, že národná banka má nástroje na stimuláciu ekonomiky. No, jediný nástroj, ktorý mohla ČNB použiť, bola intervencia proti vlastnej mene, čím znehodnotila časť úspor občanov a vyslala jasný signál, že hlavnou devízou Čechov v boji na globálnom trhu, je nízka cena práce, čím povzbudila investorov k budovaniu ďalších ́ ́milovaných ́ ́ montovní a zároveň do Česka pozvala lacnú pracovnú silu zo zahraničia.

Keby ste mali Euro, ČNB by sa napríklad nemusela dostať do niekoľko sto miliardovej straty, kým pre porovnnie, bola NBS minulý rok v zisku 148 mil. Euro.

Niekto bude zasvetene namietať, že zisk nieje cieľom národnej banky, zaiste ním ale nieje ani strata.

No a argumentovať tým, že v ČR pracuje mnoho Slovákov Euru navzdory, je rovnako hlúpe, ako tvrdiť, že mnoho Čechov pracuje v Rakúsku a Nemecku len kvôli Euru.

Proste Nemecko a Rakúsko sú dlhodobo bohatšie ako ČR a tá zase bohatšia ako SR.

Ale vysvetlujte to bláznovi;-)

5 15
možnosti

pardon, príspevok sa dlho nezobrazoval, tak som ho poslal znova.

0 4
možnosti

Pani Šichtářová je síce ekonómka, ale podľa vlastného vyznania zároveň blázon, takže nieje schopná posúdiť situáciu na Slovensku pred zavedením Eura.

Zo svojej skúsenosti môžem napísať, že kým sme mali korunu, chodili nám do schránok reklamné letáky ČESKÝCH supermarketov a ľudia zo západu Slovenska trávili bežne soboty nákupmi na Morave. S tým je dávno koniec. Nielen rozdiely v cenách, ale i platoch a nezamestnanosti sú podstatne nižšie, než boli predtým, i keď fakt len blázon si môže myslieť, že len samotné zavedenie Eura ich z roka na rok, alebo dokonca zo dňa na deň vymaže.

Pokiaľ je človek ekonóm, tak musí byť zároveň blázon aby nechápal, že proexportne zameranej ekonomike, ktorej väčšina vývozu smeruje do eurozóny, je trucovité odmietanie Eura len na škodu.

Častým argumentom odmietačov Eura je, že národná banka by prišla o nástroje, ktorými môže stimulovať ekonomiku.

No, jediným nástrojom, ktorý ČNB mohla použiť, bola intervencia proti vlastnej mene, čím nielenže pripravila občanov o časť úspor, zároveň vyslala jasný signál, že hlavnou devízou českej ekonomiky v konkurenčnom boji na globálnom trhu, je lacná pracovná sila, čím zároveň povzbudila budovanie ďalších, tak ́ ́milovaných ́ ́ montovní, prípadne príliv ďalšej lacnej pracovnej sily zo zahraničia.

Tieto intervencie boli zároveň silným argumentom za zavedenie Eura.

Keby ste ho už mali, ČNB by sa nejakými intervenciami vôbec nemusela trápiť a nedostala by sa do niekoľko sto miliardovej straty.

Pre porovnanie, NBS bola v minulom roku v zisku 148 miliónov Euro.

Niekto by mohol zasvetene namietať, že zisk nieje hlavným cieľom národnej banky, zaiste ním ale nieje ani strata.

No a argument, že v ČR pracuje mnoho Slovákov, nášmu Euru navzdory, je rovnako hlúpy, ako by bol argument, že mnoho Čechov pracuje v Rakúsku a v Nemecku preto, že máte korunu.

3 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS