Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Stačí abyste na tísňové linky nevolala a nebudou o Vás nic vědět. Jak prosté...i když, ono je lepší se ohánět souhlasem a dělat z komára velblouda.

0 0
možnosti
Foto

no to víte pane Prouza taková nenápadná reklama -třeba za to bude mít služby toho správného operátora zadarmo a to už stojí zato dělat že autorku nenapadlo, že stačí tak málo:-)

0 0
možnosti
Foto

no právě vy, která i z tak intimní věci jako je kojení uděláte demonstraci vzdoru matek, které učitelka nutí chodit na třídní schůzky, se budete divit a rozhořčovat;-D

člověk by spíš čekal kdy nejaké fotky z vaší ložnice dáte na facebook

7 6
možnosti
PS

Za Velkého bratra je občas označováno cokoliv, co nějakým způsobem monitoruje lidské konání. Jenže ... je to opravdu zásah do soukromí ? Je snad operátor kamerového systému v Praze vůbec schopen v té záplavě dat nějak vyselektovat, že "Franta Novák" se producíruje po Karlově mostě s milenkou ? Jistě ne. Sledují se jen nestandartní situace - kriminální činnost anebo možná ohrožení (např. odložené zavazadlo). A nedávno jsem četl o USA. NSA tam monitoruje úplně všechny telefonické hovory na pevných i mobilních linkách. To ovšem neznamená, že odposlouchává obsah. Počítače jen vyhodnocují anomálie - většinou změnu obvyklého chování. Tedy když si člověk volá 10x denně s milenkou, je všechno ok. Ale když nějaké číslo (které doposud volalo na jedno jiné číslo 3x týdně) najednou začne volat s větší intenzitou na x-jiných čísel několikrát denně, vyhodnotí to jako podezřelé a předá do FBI k prošetření. Občas to může mít nějaký racionální důvod, ale taky to může být teroristická buňka, která se domlouvá na útoku. A může tohle někomu vadit a připadat jako zásah do soukromí ?

3 2
možnosti
VE

Přesně tak. Vyhodnocují se anomálie, nebo se data zpracovávají statisticky, pro různé účely (hustota provozu, marketing,...) ve výjimečných případech se vyhodnocují detailně lidmi, když se stane něco závažného. To jsou výjimečné případy, něco to stojí, zaměstnat člověka aby zkoumal několik hodin nekvalitního záznamu. Většina dat zůstává na discích nějakou dobu a pak se smažou, nikým nespatřená. Souvislost s Orwellem? Když budeme mít totalitu, tak Velký Bratr si najde způsob jak nás sledovat i když si dnes zakážeme kamery. Kdo se bojí totality a nadává na kamery, tak brečí na špatném hrobě. Kamery a jejich obsluha totalitu ještě nedělají.

1 0
možnosti
PS

Osobně si myslím, že je to zkrátka vývoj, který nikdo nezastaví. Protože to vlastně nikdo nechce. Moderní technologie i svoji pohodlnost platíme částečnou ztrátou soukromí. A vlastně nám to ani nevadí. Mobilní operátoři jsou schopní vysledovat náš pohyb už dávno. Ano, máme volbu - nemít mobil. Taky nemusíme mít pevnou linku a internet, Facebook. Nemusíme mít bankovní účet a bankovní kartu. Taky naše volba. Jediné co asi nemůžeme ovlivnit jsou bezpečnostní kamery všude kolem nás. Ale můžeme se odstěhovat na samotu a jednou týdně chodit nakupovat do nejbližší malé vesnice. Ale kdo z nás by tohle chtěl podstoupit ? Vzpomínám na svůj oblíbený, 19 let starý film Nepřítel státu. I kdyby jen polovina z možností NSA, tehdy filmařsky využitých, byla reálná, žádné naše soukromí už dávno neexistuje. A to vývoj za těch téměř 20 let v této oblasti jistě pokročil mílovými kroky. A takový Echelon existuje již bezmála 50 let - https://cs.wikipedia.org/wiki/Echelon

1 0
možnosti
KL

na povinne cipovani bych to nevidel (jako nyní nikdo nemusi nosit povinne mobil), ale odpověď se skryva ve vasem dalším odstavci. se zrusenim fyzicke podoby penez (nebo spise ještě drive) rozsiri banky moznosti bezhotovostního placeni a jednim z nich bude cip nekde pod kuzi na ruce (k cemu stále vytahovat nejakou plastovou kartičku ci mobil). v tomto cipu bude casem mozne ulozit i další informace o dane osobe, které jsou nyní napr. v pasu, OP ci RP a posléze jistě i kody ke dvernim zamkum ci odkodovani vozidla. spousta lidi na to pak pristoupi dobrovolne, aby nemuseli mit u sebe nejen peníze, ale i klice, doklady a kdovicojeste. a tem vahajicim pomohou pratele ve stylu "chces videt moje fotky z dovolene, svatby, oslavy narozenin..."? to ale musíš mit ucet na facebooku.

obavam se, ze muj oblibeny uz ani ne sci-fi Demolition man ma pravdu i zde. vznikne velka většina osvicenych, pokrokových a hlavne očipovaných a stále pripojenych obcanu a nekde v "podzemi" bude prezivat minorita nezapojenych.

8 0
možnosti
AB

A43d97a43m 30B87í80l82e83k

26. 8. 2017 9:32

tohle by se měli naučit nazpaměť politici, úředníci a děti ve školách. Amen.

2 1
možnosti
DB

USA se rozhodně snažila donutit Apple vyzradit vnitřní kod. Nemám Apple rád, ale tohle mi velmi připomíná americkou aféru s PGP, trvala mnoho let a byla založena na tom, že někdo Zimmermann vymyslel takový šifrovací kód, který USA jako stát nedokázaly rozluštit a tak tento kód prohlásili za zbraň a autora tohoto kódu honila FBI že nelegálně obchoduje se zbraněmi..........řečeno v krátkosti..........

A tak si myslím, že žádný stát nemá právo firmám nařizovat co má státu vyzradit a co ne.......když smartphony nebyly , nebylo co vyzradit a státy si také uměly poradit.......

Jen Paní Šichtařová udělá cokoliv populistického jen aby obdržela čtenost a karmu a to je skutečně velmi chabá motivace. Viz její ostatní články.

Ale co se dá dělat, někteří jsou tací.

2 5
možnosti
VH

Takže s paní Šichtářovou souhlasíte, co se týká vztahu k nařizovaným povinostem soukromým osobám vůči státu ale přesto je potřeba ji tvrdě zkritizovat.

To přece má logiku. Sice takovou Bartošovskou, ale má.

5 0
možnosti
ZK

Souhlasím s kritiky tohoto článku. Apple žádný "stát" k ničemu nenutí. Naopak pod rouškou ochrany soukromí a svobody svých zákazníků (protože na to, asi podobně jako pí Šichtařová, slyší) jim upírá rozšířené možnosti pomoci.

Mnoho článků od autorky je poznamenáno histerickým "bojem za svobodu", ať už v rámci protikuřáckého zákona, EET apod.

Je to v současnosti skoro až módní vlna se takto kvazipravicově vyjadřovat a povrchně medializovat - většinou je to ale spíš úsměvné.

1 12
možnosti
KL

vidíte, a to jsou prave ty dva ruzne světonázory. podle vas zakaznikum něco upira, podle vasich oponentu jim nechava svobodnou volbu (když to chteji, najdou to u konkurence). podobne, ale mnohem tvrdsi, to mate se zakazem koureni. to jsem dodnes nepochopil, proc by nemohli mit kuraci svých par hospod, které za soucasne situace jsou uz zavrene, nebo do vanoc budou, tzn. do nich nekuraci nebudou chodit tak jako tak.

4 0
možnosti
Foto

Ozvaly se mi na kreditem dobíjený mobil Moravské naftové doly, jejichž operátorka mě oslovila mým jménem a příjmením. Na můj rozčílený dotaz, odkud má to jméno a příjmení propojené s konkrétním číslem mi sdělila název firmy, která jim poskytla. Dával jsem to číslo bance atd. v dobré víře, že neposkytnou tato data jinam.

Pokud existuje někde takovýto telefonní seznam, no nazdar. A je vůbec začlenění do takového seznamu legální bez výslovného souhlasu dotyčného?

7 0
možnosti
RK

A nakoupil jste alespoň pár barelů?:-) Omlouvám se za zlehčování, ale na telefonu otravuje kde kdo, ovšem Moravské naftové doly se mi ještě neozvaly. Ale aspoň člověk ví, co ještě může přijít:-).

3 0
možnosti
VE

"Protože přiznejme si, že o bezpečnost tu skutečně jde až v druhé řadě" - a o co tedy jde v první řadě? K čemu jinému kdo potřebuje znát naší přesnou polohu? Prosím o vysvětlení toho, kdo dal autorce karmu

4 7
možnosti
JS

velký bratr sleduje 8 miliard lidí to nevíte ;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články