Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Socani jsou nevolitelná pakáž a je úplně jedno kdo je předseda a kdo volební lídr. Výčet buzeračních zákonů, které tato vláda přijala je dlouhý a nemá cenu to zde znovu připomínat. Když už před volbami zvyšují jako pominutí mzdy "učitelům, hasičům a zdravotním sestřičkám", rozhodují alespoň o státních zaměstnancích. Což vláda může (i když rozhazuje nesmyslně). Ale jak si můžou dovolit určovat výši odměny za práci, na které se smluvně dohodne soukromý subjekt s fyzickou osobou ? To je prostě nehoráznost. Navíc kecy odboráře Středuly jsou úplně mimo. A sice, že vyšší minimální mzda bude lidi motivovat k práci a nebýt na dávkách. Jenže sociální dávky se v drtivé většině případů odvíjejí právě od minimální mzdy. Takže když bude minimální mzda vyšší, více lidí na sociální dávky dosáhne. Řešením by bylo snížení podpory v nezaměstnanosti pro dlouhodobě nezaměstnané. Příp. snížením navazujících sociálních dávek pro lidi, kteří nepracují ačkoliv by mohli (v dnešní době, kdy jsou inzeráty hledající zaměstnance na každém rohu). Jenže to není tak líbivé před volbami, že ? Zvlášť pro socany, kteří se snaží lovit právě v těchto vodách. Jenže se to stejně mine účinkem. Lidi na minimální mzdě či nezaměstnaní si rádi vezmou penize navíc. Ale volit v drtivé většině stejně nepůjdou.

3 3
možnosti
Foto

R35o81m23a18n 19K89o31z12e89l

21. 8. 2017 23:44

Několik omylů:

sociální dávky se neodvíjí od minimální mzdy, odvíjí se od životního minima, to je 3410 Kč, naposledy se zvýšilo v roce 2012, za vlády TOP 09. Vzpomeňte si, že i pan prezident mluvil několikrát o zvyšování minimální mzdy a také o snižování sociálních dávek a minimální mzda se zvyšovala i za pravicových Klausových vlád.

Kdo odmítne práci, tak je vyřazen z evidence a tím o dávky příjde. i když mi k tomu známá - úřednice na sociálce řekla, že ti lidi si na to už umí dát pozor a je fakt, že doktoři napíšou ledasco, proč člověk nemůže tu a tu práci dělat....a také ti lidé často pracují načerno.

Ke snižování sociálních dávek už dochází u lidí, co nejdou na veřejnou službu, platí to od srpna

http://ekonomika.idnes.cz/zkracene-davky-nezamestnanost-verejne-prospesne-prace-pit-/ekonomika.aspx?c=A170105_124606_ekonomika_lve

líbivé to právě je:

http://zpravy.idnes.cz/zivot-z-davek-pruzkum-cvvm-ddl-/domaci.aspx?c=A150403_200324_domaci_hro

1 0
možnosti
JH

J70i40ř75í 65H21o33r94á55k

21. 8. 2017 17:47

Ať soudruzi Štěch, Zaorálek nebo Zimola založí firmu, každý zaměstná padesát lidí a předvedou, jak vypadá podle nich plat a potom budou moci radit jiným. Vždyť Zimola dělal nějakého řemeslníka ve Vítkovicích, tak ví o čem práce je. Ve výsledcích většiny firem je vidět, že zvýšením mzdových nákladů by se dostaly do ztráty, pořád jsme výrobna dílů pro Německo, Ti tam přidají přidanou hodnotu a cenu.

4 0
možnosti
JJ

J87a14n 60J56e93n38i98c

24. 8. 2017 15:40

Je to jak píšete... Z marže v jednotkách procent se zvyšování dělat nedá a obávám se, že mnoha lidem nedochází, že zvýšením minimální mzdy dochází k lavinovému efektu, kdy se musí zvýšit úměrně i další třídy, nejen ta nejnižší...

0 0
možnosti
JP

Už jste viděli něco co vymysleli socani že by funglovalo .NEVOLTE SOCANY

3 0
možnosti
Foto

Robotizace ve stylu, v jakém se aplikuje nyní, bude za pár let OBROVSKÝ problém a pokud se buď výrazně nezkoriguje způsob užití robotů nebo nezměné ekonomické paradigma, budeme v šachu, a to velmi brzo.

0 1
možnosti
PS

Nebudeme. Jen se budeme muset přizpůsobit. A bránit se tomu je asi stejně chytré jako rozbíjení strojů na počátku průmyslové revoluce. Ano, kdo zvládne jen odnést něco z místa A do místa B a mezitím si dát "kouřovou pauzu" jistě za pár let bude "out" a nezaměstnatelný. Chtělo by se mi ironicky napsat, že pořád může být politikem nebo pracovat v nějaké neziskovce. Ale vážně. Nemyslím, že se v dohledné době rozšíří roboti třeba na úklid měst či údržbu zeleně. Nebo na některé další služby. A tady bude šance pro ty, co se nenaučili víc než jim poskytla základní škola. Ale problém mít asi budou. Od toho jsou ale rekvalifikace, které ÚP pořádají. Kdo chce, může. A kdo odmítá všechno, bude zřejmě žít pod hranicí chudoby. A dobře mu tak.

0 0
možnosti
EH

Ani v Německu se už moc nepracuje. Byla jsem v Porýní, kde mají spoustu železničních zastávek, ale všechny stanice jsou prázdné. Nahradil je automat. Sice si žádný turista neumí správně koupit jízdenku, ale hlavně že ušetřili x platů.

0 0
možnosti
MP

A co rovnou nechat zaměstnance pracovat jen za byt a stravu? Čeští podnikatelé by jistě byli spokojeni. Nebo aspoň za africké mzdy. A to vše pár kilometrů od Německa.

Takže: jestli čeští podnikatelé nemají dost peněz na to, aby slušně zaplatili své zaměstnance, ať jdou podnikat do Afriky. tam mohou dát lidem ještě méně.

4 12
možnosti
JM

Coz takhle jít makat do toho Německa co je jen pár kilometrů?

A Vy sám, kolik lidí zamětsnáváte a jak dobře je platíte?

5 1
možnosti
OT

Všichni 28 let po sametu už aspoň tuší, že jsme se dostali na druhou stranu systému , kde se kapitál nehromadí, ale naopak odtéká pryč , což sebou nese všechny negativní jevy včetně žalostných mezd...

18 0
možnosti
JK

Hezky o tom píše ekonom profesor Zelený

http://www.milanzeleny.com/cs-CZ//stranky/1/-/0/484/degenerace-ceske-ekonomiky-nasta

Který na rozdíl od našich "ekonomistů" má přehled o ekonomii. ;-D

0 0
možnosti
JS

Mohu se zeptat na které soukromé škole jste získala ekonomické vzdělání?

0 0
možnosti
PH

P45a17v80e27l 61H28o15r91á60k

20. 8. 2017 17:19

V případě ekonomických škol je to v podstatě jedno. Autorka je celkem dobrá v oblasti financí, kde oproti jiným chápe, že vše nefunguje tak, jak se to povinně učí. Nicméně pokud se pokouší komentovat reálnou ekonomiku, tak to dopadá jak tento článek.

1 1
možnosti
IV

Obecně nic proti, ale nechápu, proč by lidé, kteří takto dostanou výpověď, nemohli jít na úřad práce? Vždyť i když třeba věří, že zaměstnání neseženou, dostanou aspoň na nějakou dobu podporu v nezaměstnanosti a stát za ně zaplatí zdravotní pojištění.

0 0
možnosti
Foto

trapnost a nevskus některých lidí očividně nemá hranic8-o

nebo jsou tak hloupí že si myslí, že ostatní neprokoukli jejich upocenou snahu dostat se na výsluní za každou cenu8-o

nemyslím nikoho konkrétního;-D

2 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,39
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články