Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P52e61t30r 19S44o50k48o58l

16. 8. 2017 1:07

Youtube, je po praktické aplikaci učících se AI jedna z nejlepších věcí, které svět díky počítačovým technologiím a internetu, v novém miléniu dostal. Kromě těch desítek milionů stupidních videí, máte na Youtube možnost sledovat prakticky cokoliv co vás napadne. Od přednášek vysokoškolských předmětů z MIT, přes návody na stavbu nebo opravy čehokoliv, po sportovní, hudební nebo jazykový coaching. Předávání a sdílení zkušeností online se stalo novým milníkem lidstva. Věřím, že v budoucnu se rozšíří tahle forma sdílení zkušeností i o aplikaci výuky ve virtuální realitě, což je dnes zatím nastupující trend jen v průmyslu. Jasně, není to samospasitelné, schází praktická aplikace zkušeností a interakce, ale ať se na to díváte jak chcete, je to jedna z nejlepších věcí, které člověk v poslední době vytvořil.

0 0
možnosti
Foto

Mě je 52 ,let a YouTubařina (jak tomu říkám) mě zcela pohltila. Točím vlogy, dokumenty .... prostě je to takový můj videodeníček. Pokud bude zájem, mrkněte se.

A pokud zaujme, dejte mi tam lajčíček.

Moje poslední video - reportážní dokument :-)

https://youtu.be/B7jKeabpfkE

0 0
možnosti
KK

Moc pěkné, karma R^ My starší prostě musíme vzít na vědomí, že svět patří mladým - stejně jako kdysi patřil nám. A pak zas bude patřit dalším atd.

Dnešní mladí budou nepochybně za 20-30 let taky povýšeně říkat "to za nás,... ti dnešní mladí jsou hrozní..." Tohle se prostě zas a znovu opakuje. nejde s tím dělat nic jiného, než se s tím smířit ;-)

1 0
možnosti
FF

Rozhodně to nebudou říkat povýšeně...nýbrž nostalgicky a se starostí o ty mladé;-)

0 0
možnosti
OU
WW

R^

Jen k tomu "...postarší tatíkové si vždycky budou myslet...ve skutečnosti je to ta nejmladší generace, která je nositelkou technického pokroku..." :-) Není, protože ty mobily - křemíkové plástve a další sofistikované hardware je v "režii" právě těch postarších tatíků, protože k takovým technologiím a postupům jejich výroby je nutné toho hodně vstřebat a "mladým" se přenechává prostor v rámci nějakého uživatelského vývojového prostŕedí, které zmíněné hardware ovládá a je to proto, aby tyto technologie byly prodejné a kde je největší poptávka? Ano, u těch mladých a ti postarší tatíkové z toho profitují, takže nositelkou technického pokroku je buď válka nebo jak se děje v současnosti - pouhá komerce. Na vedení velkých firem to jde pěkně vidét... Někdy v době pubertálních let jsem neprozřetelně někde řekl, že staří nikdy nic nevymysleli co se vymýšlí a vyrábí a dostal jsem takovou baňu, že jsem začal přemýšlet a musel uznat např. i to, že kočár tažený koňmi už poskytoval takový základ k automobilismu, že v podstatě jsou v něm vychytány všechny případné věci komplikujicí život třeba jen v uzavírání dveří tak, aby vám dovnitř nenatekla voda při největším lijáku. To samé v elektrotechnice a ve všem a z kontinuity je vždy větší přesah právě těch postarších a z mladších menšina, která má talent a umí vstřebat znalosti předků. Mladí tedy nejsou nositelkou, ale motivují a je v tom silné komerční hledisko. Nestalo by se, že bych přečůral staršího odborníka, byť nic neví o moderních požadavcích, ale umí je promítnout do technologie v rámci poptávky, což bude umět u mladý, až bude tím postarším tatíkem. ;-D

8 0
možnosti
JJ

J67a50n 50J71e51n84i55c

15. 8. 2017 11:48

Tak tak. Jen ještě dodám, že právě mladá generace je mnohem lépe manipulovatelná, takže se dobře ví, že postrádají loajalitu, potřebují emoce, jakékoliv, třeba i záporné, důležitá je změna a potřeba zaujmout. A přesně tomu se podřizuje komerce a nabídka... Dokonce i konzervativní instituce jako banky se tím začaly zabývat. A opravdu na tomhle pracuji většinou zkušení lidé, ačkoliv i ti mladí se někdy chytnou, ale jsou to spíše výjimky.Skoro bych řekl, že dotahují to, co vymysleli ti zkušení.

Takže když pak někam přijdu a chci něco obyčejného, tak jsem podivín. Žádné emoce, vzrůšo, jen občejná věc. A že už je to čím dál míň k mání... Třeba jen to, že mobilní telefon je na posílání sms a volání...

1 0
možnosti
Foto

Dovolím si tentokráte s Markétou nesouhlasit. Tak jako je oheň dobrý pomocník, ale zlý pán, je digitální svět něco podobného. A rozumějme také lépe pojmu "digitální demence": není to neschopnost využívat technologií, nýbrž závislost na nich, dnes hojně marketingově podporovaná matoucími pojmy jako "chytrá pračka, chytrá pěna, chytrý splachovač..." Jedný, kdo v této hře zůstává blbcem, je Homo Sapiens. Že bude opravovat hrubky "chytrý softvér"? No potěš Pán Bůh, všichni víme, jak takové opravy vypadají.

Nemyslím si prostě, že křemíková inteligence, kterou člověk vymyslel, je spásou a řešením budoucí prosperity. Ludvík Souček už v 70. letech ve svých Tušeních spekuloval, že křemíková inteligence bude pro tu naši uhlíkovou nekomunikovatelná. On sice tehdy měl na mysli mimozemské civilisace, přesto i já mám někdy pocit, že mi ten křemíkový stroj prostě nechce rozumět a dělá si, co chce. Měli bychom si udržet alespoň zbytky zdravého rozumu, o čemž ale někdy pochybuji.

3 0
možnosti
JJ

J97a15n 12J14e56n41i51c

15. 8. 2017 11:39

Jj slovo blbuvzdorný se dá v některých případech vysvětlit jako "pro hlupáky" a vskutku si tak člověk někdy připadá. No nejvíce mne vytáčí, když mi nějaká plechová huba říká, že daný monitoring je za účelem zlepšení služeb. Kdyby raději přiznala, že je to za účelem zlepšení zisku a oklamání zákazníka... Tedy omlouvám se, oklámání je škaredé slovo, ono je to za účelem splnění jeho potřeb (o kterých vlastně ještě ani neví :-) )

0 0
možnosti

Ale mladí jsou úplně stejní jako jsme byli my. Takové ty řeči "Za našich mladých to nebylo možné", "To bychom si nedovolili, "Dnešní mládež je zkažená", ...

Kdesi jsem četl, že už Aristoteles nebo kdo prohlásil, že jejich mládež je zkažená a nikam to nedotáhne. To říká každá generace o svých mladých.

Sáhněte si všichni do svědomí a vzpomeňte na své mládí. Vždy si vybavím co jsme za mládí vyváděli my a řeknu, že ty dnešní děti jsou vlastně zlaté a v pohodě (samozřejmě, že existují výjimky, aby mne někdo nechytal za slovo).

4 0
možnosti
JJ

J67a29n 40J51e58n74i32c

14. 8. 2017 14:11

Setkávám se denně s pojmem uživatel. Nelze říci, že by mladá generace měla menší problémy s ovládáním aplikací ve fabrice než ta starší. No YouTube je dobrý jako zdroj pro bezplatné vydávání různých návodů a příruček, ale správcům firewallu z toho lezou dolů vlasy...

Jen si dovolím upozornit, že orientace v psaném textu je velmi důležitá pro víc jak 80% lidí živicích se prací a zcela jistě se to příštích 10 let nezmění. Takže mi vůbec nevadí, jaké blbosti se vymýšlejí na YouTube, ale je mi líto těch mladých, co si neumí přelouskat pracovní smlouvu a pak často dochází na velké divení...

Tento blog mi přijde krapet schizo... Na jedné straně horování pro současný pokrok a na druhé volání po samostatnosti a dospívání. Současný vývoj umělé inteligence a snaha vše nahrazovat digitalizaci má jedno obrovské ALE. Konzumenti těchto produktů jsou sice borci, co mají furt klapky na uších a tak dojde někdy v provozu k jejich selekcí, ale jinak jsou čím dál více ve vleku lidí, kteří je směřují těmito technologiemi kam potřebuji. Jestli má být cílem mého chování, že se budu chovat jako bezmozek, protože to vše za mne vymyslí, rozhodne a udělá computer, tak děkuji - nechci. Jenže když chci používat vlastní hlavu a dělat věci jak pokládám za správné, tak se dostávám do střetu s tvůrci "mas" a je maximální snaha, aby se zařadil a držel krok. A to mi tedy vadí hodně moc.

Máte pravdu, že děti na to koukají úplně jinak. Říkají, že když umí používat vlastní úsudek, tak mají před vrstevníky značný náskok... Takže v tom s Váma souhlasím. Mladá generace je jiná :)

2 0
možnosti
PP

Je rozdíl, když dítě nafilmuje byt a ukáže, kde se uchovávají doma peníze či když poskytne jiné osobní údaje

a nebo nafilmuje nějaké povídání.

0 0
možnosti
JC

Kdo dneska doma uchovává větší množství peněz si zaslouží být vykraden...

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 42,78
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články