Diskuse

Můj návrh na pomoc Evropě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obecně jsou největšími škodiči absolventi humanitních universit, ať už je to u nás nebo kdekoliv ve světě. Jejich profesoři, zaštítěni svobodou a autonomií univerzit, vytvářejí marxistická gheta a do světa pouštějí všelijaké dobrosery a sluníčkáře, kteří, nikdy v životě pořádně nepracujíc, nám vnucují pokroucené ideologie.

0 0
možnosti
Foto

pane Stehlíku nemůžete chtít po ekonomce aby znala tak složité věci jako plurál substatntiva člověk;-D

0 0
možnosti

No řekneme si to na rovinu - největším problémem současné planety Země je přemnožení lidí, to je bezesporu pravda, s kterou nehnete, a můžete se rozčilovat, jak chcete. Ovšem je také pravda, že k tomuto přelidnění nejvíce přispívají země, kam tato informace o tom, že by se jaksi měli ve svém množení hodně krotit, v nejbližších letech nedorazí a pokud už dorazí, bude úspěšně ignorována. Otázka za mnoho miliard zní, co s tím?

1 0
možnosti

Množné číslo ke slovu člověk je l i d é. :-)

0 0
možnosti

Země jednou stejně shoří ve Slunci, takže je to jedno. :-)

1 0
možnosti
Foto

asi ještě pořád kojíte:-/

no jako ženská vás chápu-nebojde to se zlepší a bude líp;-D

1 1
možnosti
Foto

Moc bych na to nesázel, obávám se, že Rubikon byl překročen.

0 0
možnosti

J95i79ř25í 26C21á58s61e85k

31. 7. 2017 16:15

Planeta naši pomoc nepotřebuje. Ta si poradí sama. Když se přemnožíme, tak nás prostě vyhladí (např. použije nějakou metodu (třeba hlad), která se postará o to, že se vyhladíme sami.)

1 0
možnosti

J71a56n 10J73e17n12i84c

31. 7. 2017 14:38

Paní Šichtářová dnes se to moc nepovedlo.

S těmi dětmi souhlasím. Stejně tak i s tím masem, ale elektromobily a záchrana planety a ekonomika. S tím mám problém, protože to co děláme je bezbřehé plýtvání a drancování planety.

To, že máme vysokou životní úroveň je obrovský problém, protože ta životní úroveň zcela pokřivila naše chování, potřeby, ale především jsme ekonomicky naladění na trvalý růst.

Když se podívám na celebrity, kolik mají dnes peněz a co si za ně kupují, tak je to na hlavu postavené. Několik domů, v každém desítky pokojů a když to využijí na 10%, tak je to úspěch. Takže 90% jsou naprosté zbytné věci, které se však musely vyrobit, dovézt, nainstalovat a případně zapnout do elektřiny. Ty domy se musejí vytápět atd. atd.

V rámci globalizace a dotačních programů jsme tak pokřivili Evropu, že k nám vozíme belgická a dánská prasata a naše zase vyvážíme do Německa. Podobné je to s dalšími komoditami. Takže odhadují, že 50% kamionové dopravy je zbytečnost. A opět kolik zdrojů jsme museli vydrancovat zbytečně, kolik nafty se propálilo a kolik to znečistilo prostředí. A tohle nijak nesouvisí s konzumací masa ani počtem dětí ani inteligenci. Tohle je prostý ekonomický kalkul, jak lépe vyždímat planetu a jak lépe kumulovat peníze pro pár vyvolených. Každý den máme v hlavě jediné, co bych si ještě měl pořídit, kam zajet. Neptáme se, jestli to potřebujeme.

Kolik se dnes použije papírových útěrek, kapesníků, obalů a dalších věcí na jedno použití... Jak zvýšily myčky a automatické pračky potřebu praní a mytí. Je to levné a tak se to neřeší. Chci jen říct, že kdybychom byli v souladu s přírodou a nemuselo by to být vůbec v rozporu s ekonomickými zákony, tak bychom mohli vystačit s tím, co nám naše planeta a Slunce dávají. Spousta lidí se má dobře a pořád to nestačí. Takže každým rokem zkracujeme obnovitelnost zdrojů. Už jsme někde u srpna, takže 30% jedeme na dluh a každým rokem je to horší. USA a Německo spotřebují 3-4x více než jsou jejich reálné potřeby...

1 2
možnosti

J87a79n 53J84e67n46i18c

31. 7. 2017 15:01

Z toho plyne, že jsme si nejdříve vytvořili neúvažeností spoustu problémů a nyní potřebujeme spoustu peněz, tj. být bohatí a mít silnou ekonomiku, abychom to mohli napravovat. Jenže my to napravování neděláme proto, abychom pomohli přírodě, ale opět proto, abychom přelévali peníze... V tomto smyslu je ekonomika proti tomu, co skutečně potřebujeme.

Je to skvělé vidět na medicíně a farmaceutickém průmyslu. V mnoha oborech se medicíma dostala fantasticky daleko, o tom není pochyb. Ale kolik z toho by nevzniklo, kdybychom neměli léky s vedlejšími účinky a další "vymoženosti" moderní medicíny. Ona ta orientální 90% vyléčí taky, ale bez vedlejších účinků a především bez potřeb drahých léků. A jsme opět u ekonomiky. Opět snaha navýšovat povinné a preventivní prohlídky a tvořit universální limity pro naměřené hodnoty a vytvářet si klientelu, kterou pak mohu léčit, nikoliv uzdravovat. Když uzdravím, tak přijdu o zákazníka, když léčím, tak ho mám napořád... A co je překvapivé zjištění? Jistě, průměrný věk se zvýšil, ale délka kvalitního života zůstala stejná. Takže celé to divadlo se neděje kvůli člověkovi, ale opět kvůli zisku. Kdo zažil, jaké to je, když Vám umírá blízký člověk několik let a je jen na lůžku, tak ví, že tohle už není žádný život. Přesto to tak funguje.

Pro jistotu se vyhnu tématu ohledně aktivistů, pseudoboje za rovnoprávnost včetně gender a různých monirit a pseudovědců, kteří utrácejí peníze, aby pak řekli výsledek, kterým se nikdo neřídí a je pro normální život nepoužitelný, jako třeba ta studie, o které píšete.

Takže v mnoha případech dáváme dohromady zcela zybtečně, co jsme si vlastními chybami a neúvaženosti natropili.

2 2
možnosti
Foto

Hlasatelé redukce počtu obyvatel opomíjí i jeden známý fakt: procentuálně je počet géniů, kteří opravdu posunou lidstvo kupředu, zlepší technologie a umožní ekologičtější chování, pořád stejné. S rostoucím počtem obyvatel ale roste absolutní počet těchto géniů. S redukcí stavu obyvatelstva o geniální mozky lidstvo přijde.

1 1
možnosti

správně, Malthus je nesmysl

0 0
možnosti

Na každém šprochu pravdy trochu.

Pro začátek by stačilo přestat vnucovat třetímu světu naše civilizační zvyky a vzdát se neustálého nutkání "zachraňovat" chudáky děti dovozem do konzumní společnostiEURv

5 0
možnosti

a co by se stalo, kdybychom to nedělali..?? jak by opak podle vás vypadal svět.......a měla byste ještě práci?

0 0
možnosti