Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vaše články mají vždy dobrou úroveň, ale tentokrát jste se nechala příliš vytočit švédskými vědci.

Samozřejmě, že oni mysleli snížení porodnosti v zemích jak vy uvádíte (Eritrea, Nigérie, Súdán či Bangladéš..), které absolutně nejsou schopny zajistit základní životní potřeby narůstajícího počtu obyvatel. Ovšem v rámci EU korektnosti se to takto nesmí presentovat, aby se někdo "necítil dotčený a netrápil se tím".

Ještě cca před sto lety platilo, že v každé zemi žilo jen tolik obyvatel kolik každá rodina uživila samozřejmě na úrovni dané země. Dnes do těchto zemí vyvážíme potravinovou pomoc a zlepšujeme jejich zdravotnictví, ale vše ostatní je zaostalé. Někteří obyvatelé těchto zemí si již myslí že potraviny rostou v kamionech a sami si neumí nic vypěstovat. Naše na první pohled správná humanitární výpomoc těmto zemím, bohužel jen nepřirozeně navyšuje počty lidí kteří se sami o sebe neumí postarat a jsou závislí zase jen na další pomoci vyspělých zemí. To, že se velká část finanční výpomoci stejně nedostane k těm potřebným, ale skončí ve výzbroji jejich armád, nebo v zámcích a jachtách jejich vládců je standardním průvodním jevem. Trvalou potravinovou a zdravotní pomocí pouze narušujeme přirozený vývoj v těchto zemích a přispíváme i k přelidnění planety jako celku - možná pro někoho cynický, ale asi reálný pohled.

4 0
možnosti
LU

"Vaše články mají vždy dobrou úroveň"

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Četla jsem jen 15 stránkový výtah ze studie Setha Wynese a Kymberly Nicolasové, který je na internetu, jenž výsledkem srovnání 39 článků, vládních zpráv z USA, Kanady, EU 198 možných scénářům výpočtu produkce oxidu uhličitého, kde srovnávají vliv životního stylu na produkci CO2 ve vyspělých zemích. Chtějí dospět ke snížení oteplování snížením emisí CO2. Sdělují, že doporučení různých uznávaných studií se zaměřují na méně efektivnější omezení produkce. Jejich verze je efektivnější ale i radikálnější, pro mnohé nepřijatelná. Někoho to může namíchnout, protože opravdu chtějí redukovat populaci a omezit počet aut, omezit spotřebu masa, jde ale o čisté výpočty. Srovnávají emise normálních aut, elektromobilů atp. Patrně by nám doporučili používat vlaky, nelétat zbytečně přes oceán. Také sdělují, že naše západní civilizace jí o 750 procent více masa nežli chudší země a že je to spojeno s určitými normami. zde http://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/aa7541

0 0
možnosti
VPS

No vidíte, kolikže to vědátorů řeší snížení emisí CO2.

A pak Trump prohlásí, že USA vypoví klimatickou dohodu, protože nevyhovuje US průmyslu.... A to USA mají na triku cca 50% emisí!

2 0
možnosti

"co bychom mohli pro naši planetu udělat, je mít méně dětí."

..........................

Paní Šichtářová, že Vy jim to děláte natruc.:-)

4 0
možnosti
LU

"Můj návrh na pomoc Evropě"

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 4
možnosti
KL

asi nejake skvrny na slunci, Vetva v posledním blogu taky moc neperli. nebo mate od redakce stanovenou nejakou normu, takze sem flaknete beze studu i tohle?

1 4
možnosti
IB

I68v50o 26B56o35u18š93e

29. 7. 2017 13:50

Takový nový Olšer......

1 3
možnosti
DB

paní Šichtařová jen jedna poznámka..tak tohle je to nejhorší co jsme kdy od koho slyšel. ANI MÉ STUDENTI NEBYLI tak omezení.

Především vaše citáty z textu studie jsou velmi nepřesné, tedy pro ekonoma velmi nevědecké, ale to vám přece nevadí, vám jde jen a jen o to abyste v lidech vzbudila negativní emoce..........

a to je propaganda non plus ultra jako ekonom jste si dala známku...F..failed, neprospěl........

2 8
možnosti
Foto

J26i28ř23í 73L71i69b83e95r

29. 7. 2017 9:57

Karma a díky! R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články