Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P23a93v43e94l 31V90é88b41r

22. 7. 2017 7:51

V jednom se paní Šichtářová hluboce mýlí a to v míře nezaměstnanosti, která je ve skutečnosti mnohem, mnohem vyšší, než uvádí. Problém je v tom, že se jedná o skupinu privilegovaných lidí, jimž jsou vypláceny nezrušitelné a vysoké dávky a pro forma vykazují jakousi činnost, veskrze pro ekonomiku zhoubnou. A protože jakousi činnost vykazují, nejsou zahrnuti do kolonky "nezaměstnaní".

Jedná se o naše přebujelé úřednictvo.

17 0
možnosti
MT

A take se vymysleji vzorce a pravidla aby nezamestnanost vysla co nejlepe (nejnizsi). Napr. v Kanade se po 6 mesicich hledani prace nezamestnany uz nepocita do statistiky, protoze udajne "vzdal hledani prace" takze se nezapocitava, a dalsi podobne vychytavky...

1 0
možnosti
MT

Dobře už bylo. Vitejte v tomto nádherném, úžasném, svobodném a demokratickem systemu, kde už dneska se máme lépe nez zitra, a definitivne mnohem lépe než za měsic... 8-o

5 0
možnosti
DV

Dobry članok, až na jedno. Banky nemaju peniaze od centrálnej banky.

0 0
možnosti
Foto

Banka nekrachuje, je jen vytunelována ...

2 0
možnosti
Foto

Markéto, Vy jste tak krásná, chytrá a už i známá. Proč nejdete do politiky?

Předem Vám děkuji za Vaši laskavou odpověď.

1 0
možnosti
Foto

V mnohém s Vámi souhlasím. Především s kritikou centrálních i komerčních bank.

1 0
možnosti
KS

Další bububu paní ŠIchtařové. Nikde žádný náznak řešení, nikde nic pozitivního.

4 3
možnosti
Foto

Lidi s vysokou karmou, jako jsou L. Větvička a M. Šichtařová, především kritizují. Řešení však nenabízejí a víte proč? Protože jakékoliv řešení by se sice některým líbilo, ale mnohým spíš nelíbilo. Takže pouze populisticky kritizují a sklízejí vysokou karmu a obdiv především nepříliš inteligentní (neříkám hloupé) části národa.

6 4
možnosti
AV

A79n39n77a 89V77e14s73e84l63á

21. 7. 2017 22:25

Do žádné krize se ještě rozhodně neřítíme, když zaměstnavatelé odmítají ženy nad 40 , protože jsou pod nich staré .

O víkendu jsme byli v OBI , ženy které tam byly měli všechny nad 50 a bylo jich tam převaha nad muži . Plat 14 tis. hrubého. Méně než bere uklízečka, pracují tam i ženy , které mají VŠ a pracovali v bance.

Montovna , 260 zaměstnanců, z toho asi 10 mužů, opět většina žen kolem 50 , taky ovšem neberou vzdělané ženy, protože zde nedodržují bezpečností předpisy a mají strach z revolty.

Kde by byly české montovny , kdyby nebyly české ženy ?

Mnoho vzdělaných a chytrých žen v nich skončí , protože už nikde nedostanou práci ,protože jsou staré .

To jsou kecy , že dochází zaměstnanci, pořád si zaměstnavatelé vybírají a neberou vše. V okolí mám hodně žen, které práci nemají dlouhodobě a to přes znalosti jazyků, vzdělání apod.

11 2
možnosti
Foto

R74o80m82a56n 11K93o17z28e62l

21. 7. 2017 22:36

To ano, také vím osobně o lidech, kteří se ucházeli ve firmách, které tvrdí, že nemají lidi a nevzali je. A když někdo začne mluvit o vysokých sociálních dávkách, tak se zasměju, protože pokud bydlíte s někým, kdo vydělává nebo má důchod, tak nedostanete vůbec nic.

5 0
možnosti
HP

Joo, pesimistickej článek, to vždycky zabere.

7 3
možnosti
IH

I16r60e15n70a 76H59r66u68b17á

21. 7. 2017 21:37

Vyhrožujete krizí a kolapsem cca pět let? A pokaždé se "radujete" už je to tady, např. když se Trump stal prezidentem. A furt nic. Ano, ekonomický cyklus se opakuje, recese a krize přijde. Když bude velká, budete v médiích kvokat jak jste to říkala (no a co), když bude "v normě", nikdo si na vaše proroctví nevzpomene. Hlavně že jste v Tv a je vás slyšet, že. Mě přijde, že každý "ekonom" predikuje katastrofy, aby se proslavil. Ve skutečnosti nikdo nic neví, co bude. Může přijít posun díky robotizaci, kdy se úroveň všeho zvedne nebo také válka, blackout....každopádně, pro mě si paní pop ekonomka dělá akorát reklamu na svou firmu a své knihy.

6 2
možnosti
VV

A proč tedy ztrácíš čas čtením těchto "nesmyslů"?????

0 1
možnosti
Foto

Krize 2008 nebyla vyřešeny, nýbrž ututlána. Emise nekrytých peněz bude prostě pokračovat až do té, doby, dokud budou lidi za tyto pitomé papírky makat a zatím ještě nehrozí, že by to hrozilo.

5 2
možnosti
Foto

Lidé si fiat měny mohou postupně směňovat za bitcoiny, který v posledních letech až na dva (2014 a 2015) prudce stoupal v ceně. Bohužel bitcoin už není to co býval a růst jeho ceny je teď nejistý, díky současnému přechodu na větší blok a rychlejší transakce. Koncem tohoto roku by se mělo vyjasnit, zda se ten přechod povedl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články