Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je obrazem bídy tohoto segmentu národa, když jsou fáze a nicotnost odměňovány až frenetickým karmováním a souhlasem.

0 0
možnosti
Foto

I28v91o 33P90a63t35t93a

29. 7. 2017 8:05

Je zde ještě další problém, který ekonomové nevidí, protože nemají dítě jako člověka mezi narozením a pubertou ve svém portfoliu (sociologie.netstranky.cz/2-cast-ekonomove-a-dite.html). Problémem je porodnost. Ta se v ČR pomalu propadala od roku 1981. K dramatickému snížení porodnosti na extrémně nízkou (plodnost pod 1,3 dítěte/ženu), došlo mezi lety 1993 - 96. Tehdy se porodnost propadla o čtvrtinu, tj. o 30 000 dětí ročně. Sečteno a podtrženo, v ročnících 1996 - 2005 je o 64 - 65 tisíc dětí méně, než požadovaných 15,4 promile potřebných k trvalé udržitelnosti populace. Proto začíná ekonomiku trápit, s časovým odstupem jedné generace, nedostatek nových pracovníků na pracovním trhu. To je ten naprosto základní důvod, proč líp už být nemůže.

0 0
možnosti
Foto

Blogy této autorky čteností i karmou mi připomínají seriál MASH 4077. Víc jak 250 dílů na stejné kopyto. Na Primě vysílané pořád dokola a přesto dílo mnoha diváky sledované a dobře hodnocené.

1 0
možnosti
Foto

Co je to být líp? Staří Římané měli rčení "chudý není ten, kdo má málo, ale ten, kdo chce mít víc." A v tom to vězí.

1 0
možnosti

There was a Shepherd Boy who tended his sheep at the foot of a mountain near a dark forest. It was lonely for him, so he devised a plan to get a little company. He rushed down towards the village calling out “Wolf, Wolf,” and the villagers came out to meet him. This pleased the boy so much that a few days after he tried the same trick, and again the villagers came to his help. Shortly after this a Wolf actually did come out from the forest. The boy cried out “Wolf, Wolf,” still louder than before. But this time the villagers, who had been fooled twice before, thought the boy was again lying, and nobody came to his aid. So the Wolf made a good meal off the boy’s flock.

http://fablesofaesop.com/the-boy-who-cried-wolf.html

Je nevyhnutelné že nastane to co popisujete. Problém je, že když to budete ob měsíc prezentovat způsobem "už je to tady", ve výsledku to stejně k ničemu nebude.

0 0
možnosti
Foto

Je to stejně zbytečné, jako lidem připomínat skonání. Kazí to náladu a smrt to nezažene.

0 0
možnosti

Že "nejsou lidi" jsme slýchávali za komunistů a je to samozřejmě blbost. Lidí je jako s****k. Kamkoli se pohnete, rychle zjistíte, že jich spíš přebývá. I kdyby na celém světe žil jen milion lidí, tak by nebylo pravdou, že "nejsou lidi". Prostě by jich bylo právě milion. Tečka.

Je to pouze otočené naruby. Nejsme tu my pro systém, ale systém pro nás. To, že by tu momentálně někdo našel práci pro milion zaměstnanců pracujících za malou mzdu (a za rok už zase ne) neznamená, že tu ten milion lidí chybí. Je to jako bych měl pytel granulí, nevěděl co s nimi a proto tvrdil, že mi doma "chybí" sto psů. Ne, opravdu nechybí. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Lidí je spousta. Jsou jimi narvané kanceláře státních úřadů a institucí zabývajících se totálními krávovinami. Lidé chybí akorát na skutečnou práci.

0 0
možnosti

Z té velké karmy zase Prčálka klepne pepka. ;-D

1 1
možnosti

"Tedy upřímně – jde-li o praktický život, většinou jeho nápady zavánějí jednou velkou kalamitou. Naproti tomu jde-li o ekonomiku - většinou se shodneme."

Chudák Vladimír. Nic neví lépe než Markéta. Maximálně se shodnou ...

0 0
možnosti
Foto

A)Když vládní pracovníci pláčí nad tím, že výber daní na důchody nepokrývává jejich výši, dopuručila bych jim se zamyslet nad výší mzdy.... zvýšení mezd znamená i vyšší odvody .. a že máme nízké mzdy?? To ví kde kdo... , ale co bychom chtěli v montovnách .... B) když mi někdo nabídne práci za na dva dni v týdnu nebo práci za 12 000 na směny??? asi bych musela být blázen ,abych za tuto cenu práce šla do procesu .... , každý máme svoji cenu... C) když je teda taková přezaměstnanost, tak za 1/2 roku mi neodpověděl na moji reakci na případný inzerát nikdo... Mám 4 roky do důchodu... takže lidí je dost...

0 0
možnosti

ad A) rust mezd zvysuje i inflaci

ad C) je zajimave, ze tata prisel po padesatce trikrat o praci a vzdy nasel. Na zacatku tisicileti. Z te posledni ho nechteli ani pustit do duchodu. Jenze sel z puvodni prace dost dolu, jak pozicne, tak platove. Ale problem najit praci nebyl.

0 0
možnosti

J84a47n 67J24e76n69i15c

24. 7. 2017 19:22

Paní Šichtářová, málokdy s Vámi nesouhlasím a dnes nebude výjimka, i když je tu dost příspěvků opačných.

Minimálně ty symptomy jsou velmi podobné. Jelo se nadoraz, už nebylo jak navyšovat přesčasy, byly rekordní zisky a nezaměstnanost nízká.

V době kdy už v USA bili napoplach, tak Kalousek držel zcela nepochopitelně vysoký odhad růstu HDP. Možná chtěl podpořit umělé příjmovou stránku státního rozpočtu. No a jak se přijal rozpočet, tak se snižoval odhad až na nulu a pak do červených...

Snížily se investice, hromadně se propouštělo, šetřilo se, kde se dalo. Lidé byli rádi, že mají místo a toužili ho měnit kvůli penězům. Kvalita lidí ve firmách vzrostla a tak se také lépe přežívalo.

No podle toho co teď slyším, tak jsme na vrcholu a kupodivu, ač není schválen rozpočet, tak se šušká o snížení výhledu růstu... Na to, že ten růst nebyl nijak závratný je to varovný signál... Ale určitě se z toho nehroutím. Počítám s tím, že plat asi neporoste tolik jako letos, ale to už je život, hlavně to zdraví a pohoda :) Tak pokud ta krize bude, tak ať ji ve zdraví přežijeme :)

0 0
možnosti
Foto

JJ pamatuji si jeho projev ve sněmovně kdy hulákal - ,,podzim 2008" že on žádnou krizi nevidí - a ostatní podléhají bludu.--no nějak se Míra seknul - ale občas s ním i souhlasím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,32
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články