Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I91v65o 78P85a87t84t10a

24. 6. 2017 7:29

Cituji: "zamezit nízkopříjmovým, tedy rizikovým rodinám, aby si brali příliš riskantní úvěry". Zde je klíčovým problém jen monetární ekonomie. Ekonomie, která zná jen peníze a dělá z nich falešnou komoditu. Ekonomie, která nezná pojmy jako rodina, děti, rodinné rozpočty. Ty nízkopříjmové rodiny - to nejsou rodiny sociálně vyloučené ve smyslu nepracujících rodičů vychovávajících početné potomstvo ze sociálních dávek. To jsou rodiny, které se již při druhém dítěti dostávají na hranici bankrotu rodinného rozpočtu! Důvodem této finanční katastrofy pracujících rodičů vychovávajících děti jsou nadměrné daně. Při relativním srovnání daňové zátěže rodin podle staré a nové daňové legislativy byla rodina se dvěma dětmi v roce 2006 obrána navíc o 53 192 Kč ročně. V roce 2017 nadměrné zdanění bude činit již "jen" 50 792 Kč ročně. Dostupné na adrese: slideplayer.cz/slide/2628016/

13 0
možnosti
Foto

Centrální banka je organizovaný zločin !

1 0
možnosti
MV

To zase Trčálkovi z vaší karmy praskne žilka v oku. On přitom chudák píše tři blogy denně.

1 0
možnosti
Foto

Ale vždyť to je skvělé .... situace se jen opakuje. Ještě chvíli počkat (rok? dva?) a všechny nemovitosti prodat. Za 3-4-5 let se toho za ty samé peníze koupí 2x tolik. Jde jen o to správně odhadnout vrchol a spodek té křivky.

0 0
možnosti
JB

Vážená paní Šichtařová,

obdivuji Vás a Vaše články.

Proto Vás prosím, opravte si hrubé chyby, které se Vám do příspěvku vloudily:

Banky, kterým klienti nespláceli, se dostaly - ne dostali.

...zamezit nízkopříjmovým, tedy rizikovým rodinám, aby si braly - ne brali.

Těším se na další Vaše články.

S úctou

Jaroslav Bernkopf

4 5
možnosti
AR

Bytostně nesnáším, když někdo napíše konstruktivní článek a někdo jiný vůbec neřeší myšlenku článku a místo toho řeší pravopis.....

7 0
možnosti
PP

Co stále opakuji? V roce 2018 skončí desetiletý ekonomický cyklus, padneme do recese, hodně lidí přestane mít na splácení hypotéky a na trhu se začnu objevovat levnější nemovitosti těch, co je budou muset prodat se ztrátou či o ně přijdou v konkurzu. V současné době jsou ceny "přehřáté", tedy nekupovat, počkat rok.

1 0
možnosti
DB

některé ekonomické cykly jsou 50 leté, jak víte, že je tento jen desetiletý?

0 0
možnosti
AR

A46d81a16m 28R83y33c83h10l92ý

23. 6. 2017 21:46

Hmmm zajímavé a jak z toho teď ven? Je nějaké řešení???

0 0
možnosti
DB

řešení to nemá protože vše o čem se zde diskutuje je jen FORMA PROJEVU VLÁDNUTÍ...a jeden ze základních zákonů vládnutí je...UDRŽOVAT NÁROD V PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI A PŘIMĚŘENÉ CHUDOBĚ...a to se děje neustále..jak kdysi ústy Klause tak dnes ústy Šichtařové...a o chudobu se postarají finančníci a obchodnická touha po růstu růstu zisků...jediná cesta je vzdělání a morálka...

1 1
možnosti
Foto

M69a78r70t49i13n 79Š70i46k

23. 6. 2017 20:32

Jeden by si snad i myslel, že by za růstem inflace mohly stát i další faktory, nejen situace na hypotečním trhu a postoj ČNB k poskytování hypoték. Jako úplného ne-ekonoma mě napadá růst mezd a tím růst cen v průmyslu a ekonomice. Ale kdo ví, kdo chce psa ČNB bít, hůl si vždycky najde. Průměrně inteligentní člověk, když má našetřené peníze, vezme si hned hypotéku? Proboha proč? Aha, vlastně jen průměrně inteligentní.... Doposud jsem myslel, že hypotéky berou převážně ti, kteří potřebují řešit svou životní situaci s bydlením. Pravda, někteří takto investují, ale způsobů investic je snad přece jen mnohem víc. V USA byl problém u hypotečních agentur Freddie Mac a Fannie Mae, které vykupovaly od bank "toxické" hypotéky, které pak měnily na další finanční nástroje. Obě byly tak "zažrané" do finančního systému USA (např.důchodové fondy), že vládě USA nezbylo než je v krizi podržet. Mimo jiné i proto, že agentury držely až polovinu všech hypoték. To fakt nebylo jen od těch bezdomovců. Ale to bych vůbec ani omylem nesrovnával se situací u nás. Ale když tak chcete.... A obecně jako vždy platí, zase se vás nějaká instituce nezeptala, jak to má vlastně dělat, aby to bylo "správně". Tak třeba příště.

3 0
možnosti
DB

pakliže rostou mzdy a zároveň roste množství výrobků na trhu, inflace se nekoná....nejde jen o růst mezd jako takových ale o poměr

Ten zbytek je dobře...byl to úmysl a bylo to naplánované...

0 0
možnosti
PN

P84e50t68r 58N31a53j15d32e62k

23. 6. 2017 19:05

ČNB by se především měla přejmenovat na Česká protinárodní banka.

Co vlastně přinesly ty slavné intervence, které po 3 roky soustavně okrádaly 10 milionů lidí? Měly přinést práci pro okresní město.;-D No když se podívám do statistik, tak před krizí tady bylo 300 000 nezaměstnaných, dnes jsme opět na stejných 300 000. Krizi jsme v ČR měli nejdéle ze všech okolních zemí. Jediný kdo na intervencích vydělal, byli grázlové z ČNB a exportéři.

12 1
možnosti
Foto

Centrální banky mi přijdou jako taková finanční politbyra. Skupina osvícených dědoušků si usmyslí, že dokáže potřeby ekonomiky posoudit lépe než volný trh, na kterém participují tisíce účastníků ze všech možných ekonomických odvětví.

Ze všeho nejšílenější je pak to jejich věčné "cílování" inflace na 2% a následné překvapené kejhání, když se ukáže, že tyto netržní zásahy způsobily nějaké vedlejší efekty, které v mramorovém paláci nikdo nepředpokládal.

31 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,39
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články