Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P48e23t59r 44N52o63v61á71k

9. 5. 2017 10:42

Paní Šichtařová, mám vás sice rád, ale zůstaňte raději u ekonomických témat. Tam přeci jen máte určitý přehled, znalosti a zkušenosti.

Téma školství vidíte bohužel jen z jedné strany - ze strany rodiče. A přiznejme si, ne vždy je to úplně objektivní pohled.

10 19
možnosti
PV

Ano, a jako rodič ví co je pro její dítě nejlepší, né, opravdu to nevíte Vy, jako ten na "druhé straně".

4 0
možnosti
AB

Příspěvek ze strany druhé.Většina "normálních"ředitelem školek z povinné taky radost nemá.... Mnoho dalších papíru,prastene prezkusovani v případě individuálního vzdělávání a další papíry navíc a k tomu vazne mizivý účinek. Spis nechspu systém "nemam "místo pro předskolaka"zápis do školek začal minuly týden.. Dřív podle zákona začít nemohl.a ředitelka ma měsíc na vydání rozhodnutí. Tudíž dnes nemůže říci ze ma plno....bud je to jinak nebo to nedělá dobře.a individuální vzdělávání mne jako ředitelce nevadí...tech par papíru už me v tom množství nepolozi...co je od státu naprostý podraz je jejich výrok ze mu musí člověk ve školce nechat místo..tudíž o jedno zapsané dítě kdyby náhodou "propadl"u přezkoušení...(.jak by to člověk asi zjistil a upřímně je mi fuk čo to dítě umí a neumí...je rodičů)....ale normativní plny na něj zřejmě nedostane...to je na zvracení...méně peněz pro školku.Shrnuto mila veřejnosti...povinna předškolní docházka je pro školku prace navíc ...nutno evidovat omluvenky,evidovat přezkoušení,hlásit děti z jiné spádové oblasti,MSMT samo neví co a jak....takže bych nás nedávala do jednoho pytle...paní Valachova nás pěkně valcuje..o povinné inkluzí a nemožnosti sehnat na druhou stranu asistenta...na dvouleté děti na nás se povinné valící ...na další a další nesmysly právnický co o školce nemá ani sajn.nejen rodič je prostě spravedlivé na....án.

4 0
možnosti
OU
Foto

Obě moje dcery do "předškolky" chodily. Zdálo se mi to rozumné pro ně samotné - měly čas srovnat se s tím, že to, co se děje, neurčují jenom ony a rodina, ale že svět má v určitých časech svá pravidla. Neviděla jsem důvod, proč by s první třídou, s aktovkou na kterou se těšily, měly kromě psaní a čtení teprve začít chápat i to, jak se spolupracuje a chová v kolektivu. Takže bych mít problém neměla.

Přesto ho mám. Přibývá zbytečných povinností, což se mi vůbec nelíbí.

2 0
možnosti

To nie sú zbytočné povinnosti.

Veľa ľudí nie je schopných pripraviť deti na školskú dochádzku. Kvôli takým ľuďom musia byť prijaté takéto zákony.

5 3
možnosti
IB

Tak já jsem jako malé dítě šla do školky pouze rok před nástupem do skoly, s matkou jsem některé dny chodila do jejího zaměstnání, což mi přijde, že dnes je nějak složitější, povinná předškolní docházka je dle mého opravdu nesmysl,protože zasahuje do práva rodičů zvolit si,co je pro jejich dítě nejlepší. Na základce jsem měla samé jedničky (ne nechci se tu chlubit- pouze tím říct,že mě ta kratší školka nijak neublížila ;) když má matka možnost být s dítětem, proč ji přikazovat,jak by to " mělo" být?

2 0
možnosti
Foto

Proste predskolni dochaka bude soucasti te povinne skolni, jako je tomu leckde v zahranici, kde to celkem funguje... to je cele

5 2
možnosti

Takže neprihlásim členov rodiny na trvalý pobyt a potom sa čudujem, keď mám kvôli tomu problémy.

Najskôr si splním svoje povinnosti a potom žiadam od iných. 8-o

7 0
možnosti
MH

O jaké povinnosti konkrétně mluvíte, hmm??.. Ale ulehčím vám práci s případným vytěžováním strýčka Googla - žádná, kterou nejspíš máte na mysli, neexistuje :-)

0 0
možnosti
KT

máte naprostou pravdu. a já se tak trochu škodolibě těším na to, až bude MŠMT vyrábět prováděcí předpisy, kde bude rozhodnuto: jestli má chodit do školky Anička, která má zaměstnané oba rodiče a nemá v místě babičku, nebo Boženka, která má pět let, a nebo Angelika, jejíž rodiče nepracují, ale potřebuje připravit na incluzi. a mezitím stát zpřísňuje hygienické normy - kolik malých záchůdků na kolik dětí, kuchyně... a taky dělá co může, aby soukromé školky neměly stejný status, jako ty zřízené MŠMT. jo, děvčata, kdo bude chtít mít vzdělané potomky, bude muset zůstat doma, chodit na přezkoušení a doufat, že to stát nezakáže. čímž se nenásilně docílí toho, že dětná žena bude jen velmi těžko zaměstnaná. bože, do čehos to dušu dal, že paní Marxová?

5 0
možnosti
Foto

Mam pocit, ze autorka se potaci mezi zvykem na socialisticke navyky a hrani si na "svobodne rozhodovani" .... Chapu jeji postoj, ale takto smichat tolik veci dohromady, to je neco :-)

0 4
možnosti
ŠF

Jak chtějí některé matky donutit, aby dávaly dítě povinně do školky? Podle mne je to naprosto nevynutitelné.

4 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,29
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články