Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Je to mazec, je to přesně takto a byrokracie v tomhle státu dusí všechny kam dosáhne. Místo tvořivé činnosti pořád jenom řešíme byrokracii a papíry. Včera jsem byl na zápisu ve školce, tak asi sory, prostě sociálně slabí mají přednost, i když jejich matky se obvykle válí hulící a ožralé doma. Díky sociální státe, kde nic nefunguje.

5 0
možnosti
VL

V29á38c90l71a33v 66L26a48d64a

21. 5. 2017 18:12

a to se mají ty sociálně slabé děti také flákat s matkami doma? Chápete, proč se vůbec povinná předškolní docházka zavedla? Kde se pak mají ty děti, které to nejvíce potřebují naučit základům hygieny a chování?

1 0
možnosti

P49e15t24r 54Č77e28r80n68ý

11. 5. 2017 10:54

Těmto příběhům jsem odmítal věřit, dokud jsem neměl děti. Před 14 dny jsme absolvovali zápis do první třídy s jedním a do školky s druhým klukem.

No ale už je to všechno v pořádku.

0 0
možnosti
TB

Jo, je to děs, ale ve většině případu se nakonec řešení najde.

0 0
možnosti
JN

J77o75s40e89f 47N45o85v37á15k

11. 5. 2017 10:19

S tim podpisem predskolniho ditete ... tomu proste neverim, dokud to neuvidim na vlastni oci.

0 0
možnosti
ML

A vy jste si ve školce neuměl na oprázek napsat PEPA? :) To je totiž ono. Čtyři znaky ( U vás znalost tří ;) ). A je to bežná otázka při zápisu do první třídy.

3 0
možnosti
ML

;-D to přeci nemůžete myslet vážně. Článek mohl skončit prvním odstavcem - zapomněla jsem dětem přehlásit trvalé bydliště. Chcete naplnit povinnosti školy a nedokážete dostát podmínkám?

Ohledně povinného vzdělávání: Sama jsem děti do školky dávat nechtěla, byla jsem doma. Do školky ovšem chtěly moje děti. A nakonec jsem to kvitovala s povděkem, protože ve školce se jim věnovali úžasně. A to ve všech třech školkách, které jsem s dvěma dětmi prošla. Ale to jsou mé děti. Právo na domácí vzdělávání naprosto uznávám, vidím jeho velká pozitiva a pokud po něm rodič i dítě touží, má jim být taková možnost umožněna.

Je ale autorka takový rodič, když si nezjistí základní podmínky pro přijetí do spádové školy? No dobrá, ouřední výmysly člověk často nevezme v potaz.

ALE! Jak se může člověk, který chce děti připravovat doma, podivovat nad tím, že se dítě má umět podepsat? Co je na tom za problém? Naučit dítě šest tiskacích písmen je snad základ a některé děti zvládnou takový nadlidský ukol už ve třech letech. Pokud matka chce hodit veškeré vzdělávání na školu, tak jí taky zklamu. Učitelka jen těžko dokáže třiceti dětem vysvětlit veškerou látku bez podpory a pomoci rodičů. (A u paní je těžký úkol naučit dítě podpis).

Každý rodič má dítě na školní docházku nenásilně připravovat. Většinou se tak děje přirozeně, děti jsou zvídavé.Představit mu abecedu, čísla a pokud je dítě bystré, nemusí se to tak prožívat, ve škole rytmus chytne. Pokud je ovšem snivé a poklidné povahy, nebo roztěkané, je dobré ho na docházku připravit, koupit mu písanku, ať si ji projde, počmárá, ať umí rychle počítat do deseti, vodit ho do kolektivu dětí,zkrátka aby nebylo pozadu a z prohry neztratilo zájem a radost ze školy.

Ti, co ovšem dítě doma neučí nic, pro ty je předškolní docházka jen a jen vhodná. (a to podle mého názoru jsou osnovy v předškolním věku ještě zbytečně volné a neurčité)

10 1
možnosti
TB

Několik postřehů:

1) Situace se ZŠ je opravdu katastrofa a to, že v této situaci MŠTS (pí Valachová) téměř zakázala zakladání soukromých ZŠ je výsměch všem roičům.

2) Souhlasím s tím, že mnoho školek je něco příšerného, ne ale všechny. Naše dvojčata chodila do státní MŠ, kde bylo úžasné prostředí i učitelky, které měly maximální pochopení.

3) Stejně tak je obrovský problém najít místo ve školkách a soukromé jsou neskuečně drahé. Stát nedostatek školek prakticky neřeší vůbec. Občas se snaží některá města.

4) Nesouhlasím ale s Vaším závěrem o tom, že povinná předškolní docházka je zbytečná buzerace. Vztáhla jste ji totiž na nabývání vědomostí (nauščit se podepsat), což je kravina a pokud stát cítí potřebu testovat právě toto, pak je to zbytečná buzerace. Hlavní důvod a obhajoba povinné předškolní docházky je jiný. Naučit dítě být v kolektivu se stejně starými dětmi a vytvořit mu sociální vazby. Učitelky v MŠ vám řeknou např. ja velký problém je děti naučit že se musí o hračky střídat (doma mají děti své hračky k dispozici kdykoliv, ve školce se musí o ně podělit). Naučit předškolní děti, že třída je komunita, kde fungují pravdila, sociální vazby a vzájemný respekt, je neuvěřitelně důležité a doma to prostě nelze naplnit. PS: Sám mám děti na alternativní ZŠ protože mám velký odpor ke státnímu školství, ale školku odchodili zcela normálně :-)

6 0
možnosti
KV

trida je naprosto neprirozena komunita, to za prve. Nikde jinde nez ve skole se nesetkate s umele vytvorenymi skupinami podle veku. Je to naprosto umele, pod zaminkou stejnym rozumovych schopnosti, ale uz se tim potira rozvoj tech prirozenych socialnich, kdy se dite setkava se vsemi vekovymi skupinami, jak to driv bylo prirozene. Prirozene se uci od tech starsich, a uci se toleranci k tem mladsim.

Naplnit to samozrejme jde, jen jinym zpusobem, deti se bezne setkavaji s komunitou i pred skolkou - rodina, kluby, zajmove krouzky. A rozhodne k tomu nepotrebujete vystresovanou pani ucitelku u dvaceti deti. Asi tak.

Souhlasim, ze jsou i dobre statni skolky, ale ty byvaji vetsinou preplnene

0 3
možnosti
JV

J24a92n 55V95á49v62r82a

11. 5. 2017 7:05

Jen mne mrzi ze Valachova rezignovala kvuli fotbalu a nebyla odvolana za tuhle prasarnu.

2 0
možnosti
RP

jj, také to máme za sebou, 4 přijímačky na základku, nakonec nás přijali ve spádové škole, jinak všude plno. Naštěstí se to zdá být dobrá škola a jsme tedy rádi, od příštího roku má být jiná spádová škola a ta se nám hrubě nelíbí. Jinak povinná školní docházka nikoho nezajímá, nemáme místo, nazdar a starej se.

2 0
možnosti
JK

V dobách zavádění povinné školní docházky Mariií Terezií se také protestovalo.

Děti byly předvším povinné pomáhat rodičům na poli nebo jen pracovat v manufakturách ( k čemu jim tam bude vzdělání).

3 7
možnosti
Foto

Prijde vam vas komentar relevantni ve vztahu k autorce clanku? Uznejte, ze tady by riziko zneuzivani deti nehrozilo a tim vase paralela pada.

1 0
možnosti
Foto

Naprosto přesné a výstižné. Předškolní děti by měly trávit maximum času ve své rodině a ne jim nakládat povinnosti stále v nižším věku. Na to mají času dost.

10 1
možnosti
JR

J25a47n 35R18y42s98k21a

9. 5. 2017 13:16

Dětem, kterým je potlačováno jejich ústavní právo na péči rodičů a jsou uvrhování do tzv. ,,styku" s rodiči, jsou diskriminovány už zcela totalitně nařizovanou předškolní kolektivizací na úkor jejich práva vytváření si mravní, rozumové a citové vazby s rodičem. Dítěti, kterému je upřen jedinečný čas s rodičem se ještě nadále odepírá zbývající čas povinnou kolektivizací, takže je na tom stejně, jako kdyby jeho rodič o něj péči ZANEDBAL.

Proti všem jsem svého syna do školky nevodil, protože by jsme spadli do režimu 12/2 a dnes je veden jako jedničkář se šťastnou psychikou již druhým rokem, za měsíc ukončujícím opět se samými jedničkami, bez náznaku změn.

Všechno je to jen manipulace socialistů u moci.

6 5
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,16
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články