Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

On ten Donik neni nijak schopny podnikatel. Svuj majetek zdedil a svym obchodovanim vice prodelal nez vydelal.

0 0
možnosti

J73a69n 77J27e98n40i25c

18. 4. 2017 12:02

Paní Šichtářová rád Vás čtu a mám rád i Vaše nevšední postřehy nebo pojmenování věcí. A tak se budu muset vrátit k tomu jak jste zde bagatelizovala komunisty, jestli nemáte čas od času takový malý "výpadek".

Třeba Vaše potorovací schopnosti ohledně vykolejení nemohu sdílet. Trump dal jasně najevo Putinovi útokem v Sýrii, že je čas si sednout ke stolu a popovídat. Počet obětí tomu docela odpovídá.

Jediný, kdo je z toho zcela evidentně vykolejený je hrád. Tam bude asi chvíli trvat, než se na nějaké koleje vrátí. A to by prý měl jet v dubnu do Bílého domu. No uvidíme :)

Takže dnes karma určitě ne.

Tož tak.

1 0
možnosti
Foto

Existuje pojem "nový protekcionismus", takže nelze říci, že by snad tento jev ekonomická teorie nepopisovala, případně že by jej paušálně odmítla.

0 0
možnosti

Dobrý večer paní Šichtařová, rád čtu vaše blogy a většinou i tak nějak souhlasím. Rozhodně nejsem ekonomicky fundovaný pro to, abych se s vámi přel o ekonomice. Tak si dovolím jen dvě poznámky:

- Před koncem intervenci ČNB celá plejáda známých či méně známých ekonomů predikovala co se stane po konci intervencí. Bez ohledu na věhlasnost zmíněných ekonomů - neodhadl to nikdo. Tak si tak přemýšlím jestli podobně jasné predikce stejných ekonomů budou podobně fungovat i v jiných případech.A ono je to podobné i s politology.

- Nevěřím, že "Doník" chce doopravdy zaútočit na KLDR. Je to pragmatik a zřejmě tvrdý obchodník. Takže ukazuje, že svá slova myslí vážně a přitom Severokorejcům diplomatickou aktivitou bere půdu pod nohama. To je špatně ? Svět doposud Kimovi2,3 jen planě hrozil. A teď tam jedou válečná plavidla USA. Všimli jste si, že po x-letech nečetla zprávy v severokorejské televizi afektovaná moderátorka, nýbrž uhlazený moderátor ? A že stanovisko KLDR tlumočil jakýsi náměstek ministra v obleku a klidným hlasem ? Jasně, "mlel" si pořád to své, ale já určitou změnu vidím. A podle mě to mají na svědomí ty válečné lodě. Při pohledu na ně mě napadlo, že Kimovi se už nebude spát tak klidně, ať si navenek říká co chce.

3 0
možnosti
Foto

J46i91r57i 23B44i82l41i91n31a

15. 4. 2017 19:36

Vazena pani, diky! Napsala jste to presne, jak to ja i moje manzelka tady na Yukonu citime. Akorat ze bychom to nedovadli tak strucne a vystizne napsat. R^R^R^

1 1
možnosti

Nene, Jirko, autoři článku vůbec nic přesně nenapsali a výstižně už vůbec ne. Článek sice má tu a tam pravdu, ale jeho tón naprosto odmítám. Ostatně, chytří propagandisté vždy míchají částečnou pravdu s totálním lži, což se článku podařilo, i když zřejmě ne úmyslně, jelikož autoři jsou zřejmě velmi neznalí americké politické scény.

Především není vůbec pravda, že Trump rozdělil společnost, v tom byl velmi úspěšný jeho předchůdce. Například se mu podařilo nacpat do chřtánu amerických voličů nefunkční univerzální zdravotní pojistku Obamacare, která byla naprosto bezprecendentně jako žádný jiný zákon v historii schválena striktně demokratickou většinou v kongresu bez jediného republikánského hlasu. Obamacare architekt o procesu schvalování Obamacare Jonathan Gruber zde: https://www.youtube.com/watch?v=G790p0LcgbI&feature=share.

Ano, nový zákon se nepodařilo dosud schválit, ale já vůbec nechápu, proč by to byla Trumpova vina. Republikáni měli na nový zákon čas celých 7 let! Co proboha celout tu dobu dělali? A takoví chytří lidé, jako autoři článku, tohle neví a hází vinu na neodhlasování zákona na Trumpa? Ono se to ale hodí pro manipulaci čtenáře, že ano, tak proč ne.

Rovněž autoři dosud nevypozorovali, že Trump je velmi flexibilní a není žádný dogmatik. Jelikož dogmatismus byla jedna z hlavních vlastností jeho předchůdce a soupeřky během volební kampaně, tak tato vlastnost se může jevit jako negativní nedostatek neboť to je právě to, co vždy od politiků je očekáváno a na co jsme si zvykli od Obamy a demokratů. Takže autoři napsali, mírně řečeno, tendenční blábol a mě nezbývá než si povzdechnout:

...ACH JO!

3 0
možnosti

Mám malinko pocit, že dnes se Vám to příliš nepovedlo :-P

3 3
možnosti

J52a60n 85K86u88l24í44s35e62k

16. 4. 2017 21:38

Daleko stručněji řečeno než v mém dřívějším příspěvku nahoře...

0 0
možnosti

P79a51v80e47l 84D70u53d86r

14. 4. 2017 19:34

Nezlobte se, ale to je uvažování nevolníka: za všechno může vladař: Jenže americký prezident není všemohoucí. Je zde jeho vláda, poradci, kongres, nezávislé soudy, CIA, což je stát ve státě, Pentagon....

1 0
možnosti
Foto

Tento demagogický koktejl mixu dojmů a uměle pospojovaných a asociativně popřesunovaných faktů bez důkazních zdrojů je spíše odpadem; takovým fastfoodovým hamburgrem, který jenom prodáte buranům, kteří tomu nerozumějí a ve kterých vyvoláte dojem, že jedí maso.

Takový mám dojem z vašeho "ekonomického" článku já. Nikoli poprvé. Rv

2 2
možnosti

J13a90r55a 25R93a89n84k

13. 4. 2017 20:47

Kdysi jste zde meli predpoved profesora Lichtmana a jasali, zkuste si precist jeho posledni predpoved a vubec, kouknete na net staci jen zadat jmeno a v anglictine otazku, treba jak dlouho tam jeste bude, nebo jak pokracuje vysetrovani Flynna a tak....

How Difficult Would It Be to Impeach President Trump? - People

people.com/politics/how-difficult-would-it-be-to-impeach-president-trump/

1 day ago - Among his critics, talk of impeachment began long before President Donald Trump even took office.

1 1
možnosti

J75a63n 58R13á55ž

13. 4. 2017 17:21

Volba mezi DT a HC byla jen volba mezi špatným a horším. Bohužel!

Osobně doufám, že volbou DT se omezil vliv akademických liberálů a tamních vyznavačů pravdy a lásky jak na vnitřní, tak i na zahraniční politiku USA. Čili, že zmizí postupně absurdnost Obamovy nečitelné a nerozhodné zahraniční politiky, jejíž jediným viditelným důsledkem byl růst vlivu Ruska na Blízkém východě a destabilizace severní Afriky.

Jen se divím, že scénou pro "umravnění" Trumpa ze strany "ovladačů" , bylo zrovna téma zdravotní reformy. To mu měli nechat projít a facku mu dát při jiném tématu, aby pochopil koho píseň má zpívat.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS