Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Já myslím, že je to o počtu právníků. Někde jsem se dočetl, že za posledních 10 let se počet právníků zdvojnásobil. A každý z nich chce Audi a dům na klíč. Na to musí dostat peníze z nás. Proto se musí uměle generovat causy. No a zákony připravují právníci. Právě ti právníci, kteří mají maximální zájem na právním chaosu, aby v těch kalných vodách mohli lovit. Protože kdyby zákonů bylo málo a byli rozumné, tak by je lidé dodržovali a právníci by neměli z čeho žít, respektive by jich stačil desetinový počet než je dnes. A o to právníci - tvůrci zákonů - rozhodně zájem nemají. Pokud jste v jakékoli pozici, kdy můžete udělat nějaké rozhodnutí, tak si dnes můžete být jisti, že ať rozhodnete jakkoli, tak to někomu bude vadit a ten někdo na vás dá trestní oznámení. A vy budete deset let platit advokáty a i když to nakonec vyhrajete, tak budete zruinován a s nervama v kýblu. Takže výsledek je ten, že dneska nikdo nechce udělat žádné rozhodnutí, a to paralyzuje stát. Podívejte se na causy kolem třeba mýta nebo open card. Kdokoli udělal jakékoli rozhodnutí ať bylo roumné jakkoli, okamžitě měl na krku trestní oznámení. A situace se rychle zhoršuje. Ani nemusíte být v pozici někoho, který rozhoduje. Stačí zapomenout zaplatit složenku a už se kolem vás roztočí kolotoč exekutorů auž platíte právníky. A ani to není potřeba. Stačí, když se Váš dům někomu zalíbí a vy si každou chvíli nezkontrolujete aktivně na katastru, jestli Vás náhodou někdo nepodvedl a nenechal ho převés. Během pár dnů proběhne přes několik rukou a už jej někdo vlastní "bona fide" a můžete se soudit. A platit advokáty. A stejně to nakonec projedete. Toto prostě není dobře a takto by stát fungoval neměl. Ale každý chce dnes studovat práva nebo humanitní vědy a český zedník nebo instalatér vymřou.

Not good. Podle mne toto je jeden z hlavních problémů dnešního takzvaného "vyspělého světa" - nejenom nás ale i zbytku Evropy o USA nemluvě. Těžko odhadnout jinak, než že to skončí totálním rozkladem civilizace.

30 0
možnosti
MS

Je rozdíl mezi připravováním a schvalováním zákonů. Většinou to funguje tak, že trhací kalendář, plný přílepků a výjimek, udělají ze zákona až poslanci z titulu ideologie své rodné strany.

1 0
možnosti
DB

Paní Šichtařová, jako obvykle jste na omylu a jen manipulujete lid a výsledkem jsou vaše karmy a čtenost..ale pravdu nemáte ani náhodou.....Kdyby totiž měl být váš návrh, že při zavedení nového slova se musí dvě škrtnout. bylo by ovšem zapotřebí mít lid vychovaný tak, aby při zmenšení počtu zákonů, systém nadále fungoval...a to bohužel není garantováno. To, co jste napsala je nesmysl.

Pravdou je , že nikdo nemá v hlavě všech asi tak 2 000 000 zákonů..ani soudci ne a podle toho pak i naše soudnictví vypadá. Každý si dělá co chce, včetně braní úplatků.

A představte si, že by někdo právě vyškrtl slovo úplatek a zrušil trestnost úplatků...máte vy ponětí či jen slabé tušení, jak by to u nás pak vypadalo?

Ale máte pravdu v této myšlence...jak si mám něco nastudovat, když ani nevím, že to existuje....pak je ovšem na řadě právě ten, kdo toto posuzuje a musí být mírný a neuplatňovat maximální možné sankce...chce to rozumné ochránce zákonů a pořádku a ne automaty na vydávání pokut a rozsudků.....

1 33
možnosti
MK

Pane Bartoši, co jste napsal? Když odstraním balast v podobě karmy a čtenosti nebo nesmyslného příkladu o úplatcích, zůstává přiznání ve shodě s paní Šichtařovou.

O neudržitelnosti takového počtu zákonů by měli diskutovat ti, kteří je tvoří. Od nich a od právníků by měl vzejít návrh, jak to číslo snížit a snižovat.

Na druhou stranu to bude těžké; právníci mají obvykle specializaci a kapr si rybník nevypustí.

12 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články