Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

A rasisty vyrábí třeba i rektor Masarykovy univerzity, protože dává stipendia za pomoc migrantům, ale už ne za pomoc invalidům, ohroženým dětem, nemocným či lidem bez domova. Prostě uprchlíci jsou jako "maminčin mazánek", na ostatní potřebné se kašle! Tohle vyrábí rasizmus! A k těm popíračům holocaustu - myslím, že mezi "fríhejťáky" je mnohem víc antisemitů, kteří se dnes maskují jako "antisionisté" než mezi odpůrci ilegální imigrace! Proč utíkají židé z Francie? Snad kvůli neonacistům? Kde pak, kvůli radikálním muslimům a "sluníčkářům", kteří podporují jejich přistěhovávání do Evropy! Takže, snažíte se, ale přemýšlející lidé vám na tyhle slovní hrátky, tak typické pro Hatefree demagogii, neskočí ani omylem. Paní Šichtařová má naprostou pravdu. Jdu udělat Hatefree obhájcům "radost" a nasdílet tenhle článek všude, kam to půjde, je třeba dělat i kampaň slušných lidí proti neomarxistům a bělochofobům, aby se to nějak vykompenzovalo. A zadarmo, nepotřebuju na to jidášských třicet stříbrných ani od našich, ani od zahraničních fondů jakéhokoli druhu, dostatečnou odměnou je mi hřejivý pocit, že pomáhám svému národu.

61 3
možnosti
BV

>>přemýšlející lidé<< - tak to jste mě opravdu hodně pobavil. Máte těmi "přemýšlejícími lidmi" na mysli i třeba ty ABBartošovy nácky? Nebo ty "Lidové milice 21. století" okolo toho dobytka Holkupa, který zcela veřejně a beztrestně vyhrožuje vystřílením vlády a parlamentu, pokud nepůjdou těm vašim "přemýšlejícím lidem" na ruku? Pane, vy jste komik... Kdybyste nebyl k pláči, byl byste fakt k smíchu :-(

2 14
možnosti

Popsala jste to naprosto přesně, dřív to člověk bral naprosto normálně a to že se v České republice vyskytují cizinci mu vůbec nevadilo. Teď co pořád někdo provokuje

neustálým kecáním o tom, že Češi jsou rasisti začíná to hodně lidem vadit a ve společnosti to vře. :-(

35 1
možnosti
JN

J37i34r70i 53N39o17v27a23k

10. 3. 2017 11:25

Vlastně je dobře, že se lidé bouří proti Hatefree je to důkaz, že propaganda nefunguje.

28 1
možnosti
LP

Zatím nefunguje, ale člověka to unaví a rezignuje. Mediální prostor postupně ovládnou.

1 0
možnosti
AM

Kdyby "fríhejťáci" raději šli vypomáhat do hospiců, dělali akce pro osamělé seniory nebo jinou užitečnou práci místo provokování slušných lidí, to by byla skutečná obětavost a solidarita! Nadávat lidem do rasistů za cizí peníze zvládne každý, ale skutečně pomáhat potřebným..., to už vyžaduje nějaké to úsilí, obětavost a dobré srdce, jenže z Hatefree jsem spíš cítil nevybouřenou agresi ideologicky zapálené mládeže, než chuť někomu v nouzi skutečně pomoct.

44 2
možnosti
KN

Kdyz ty akce pro seniory a hospici holt nejsou dotovane, tam si frihejtaci tolik nevydelaji...

2 0
možnosti
Foto

Pokud někdo vyrábí rasisty tak jsou to především lidi jako vy, kteří hledají omluvenky proč se někdo stane rasistou nebo projevuje jako rasista. A lidi, kteří vyvoláváním nesnášenlivosti chtějí získat nějaký profit (zejména politický).

Kampaň HAT FREE a podobné možná rasisty nenapraví, ale rozhodně z nikoho rasistu neudělá-s tou kampaní mají právě problém jen rasisti a asociálové. Běžní lidé ji buď ignorují nebo jim naopak může otevřít oči aby si uvědomili, že rasismu je více forem a taky může lidem dodávat odvahu rasismu se postavit.

Je to právě Rasismus spolu s netolerancí náboženských rozdílů, který v minulosti přuínesl nejvíce neštěstí a válek.

3 36
možnosti

Rasismus je docela normální, každý rozdělujeme lidi na "blízké" a "vzdálené" a to do značné míry na základě vnějšího vzhledu.

Preference těch bližších je také v pořádku.

-

Spolek >Nenávist zdarma< se jen snaží jít proti lidské přirozenosti.

13 2
možnosti
PB

.... tak se mrknem na ty Norský fondy, koho že nám to dotujou v ČR a hnedle máme trochaj jasno, proč se nám ta Marksová vůůůbec, ale vůůůbec neangažovala v kauze rodiny Michalákovy,- .......a máme tady nějakou politickou ziskovku Gender Studies o.p.s. kerou kdysi založila nějaká Jiřina Šiklová ! A vona tam dokonce aktivně sedm let působila naša ministriňa Marksová ! Aby teho nebylo málo, tak nám tam taky figuruje dcera nějakýho Uhla a Šabatový!,- nóóó, a tady ten gender spolek na svý projekty čerpá miliony zlaťáků mj. z čeho ???,- no samozřejmě z Norskej fondů !!! (a kruh se uzavřel !)

65 1
možnosti
Foto

Pár možná mentálně ne zcela vyspělých jedinců se začalo na reklamě vozit

Zdroj: http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=591735

ano, já vím, že to pak vysvětlujete, objasňujete, jedete v té linii - jak vyrobit, ano, jenže... Nemáte pocit, že pokud jsem právě trochu lépe mentálně vyspělý, tak mi má stát za to pak, když se to tedy rozjede, dát právě tohle najevo? : nemám s tím nic společného, vadí mi, kam to dospělo a kdo v tom rozjíždění pokračuje a sveze se s tím na vlně rasismu, toho si nevážím, byť nejsem ,,žádný sluníčkář" ?

7 0
možnosti
BV

1/2

>>a to v zemi, kde pravý rasismus dosud v podstatě neexistoval<<

Ptám se autorky tohoto blogu: to máte podložené nějakou relevantní studií nebo se jedná pouze o vaše pocity?

Mé pocity jsou diametrálně opačné: v této zemi je hluboce zakořeněný latentní rasismus.

Stačí si pročíst pár diskusí na internetu, týkajících se tohoto problému - a pokud i po tom bude někdo tvrdit, že tu rasistickou nenávist, která tam zcela objektivně je přítomna, vyvolala "přehnaná citlivost dobroserů" - pokud by i po tom toto někdo tvrdil, je zcela zřejmé, že to je člověk, který naprosto nedokáže vyhodnotit elementární fakta.

Mnoho "obyčejných" lidí vůbec netuší, že jsou rasisty. Domnívají se například, že rasismus spočívá pouze ve fyzických útocích na příslušníky jiných etnik. Nechápou, že rasismem jsou i jejich předsudky vůči těm jiným etnikům. Nechápou, že rasismem je to, když např. tvrdí, že běloši by si měli zásadně brát bělošky a černoši černošky a mezirasové sňatky že jsou "nepřirozené". Rasismus jak vyšitý, ale to oni nikdy nepochopí.

Ne, paní Šichtařová. V této zemi je zakořeněný latentní rasismus a to tak, že velmi - to je můj dojem - na rozdíl od dojmu vašeho, že v této zemi "rasismus dosud neexistoval a vyvolávají ho lidé, kterým rasismus vadí". Ne. Vaším příspěvkem jste neřekla nic o tom, jestli je nebo není v této zemi rasismus, pouze jste ukázala, že i vy jste součástí problému zvaného latentní rasismus. To je můj názor. Ale chápu, že rasistovi nemám nikdy šanci ho vysvětlit. Rasista nikdy není schopen nahlédnout, že je rasista. Pro rasistu jsou rasisté jen ti alespoň o jeden stupínek větší rasisté než je on sám. Ale nikdy nepochopí, že je také rasistou - přestože rasistou poněkud více "soft" než ti, které za rasisty považuje.

... pokračování ve vlákně:

5 17
možnosti
BV

2/2 - pokračování:

Ano, kromě např. popíračů holocaustu tu máme i popírače rasismu. Ale ono je koneckonců zřejmé, že tyto dvě skupiny se velmi překrývají. Ano. Ony tyhle "alternativní fakta" jsou dnes v módě... Kdo dnes "alternativně" něco nepopírá, není holt "in"... Divná doba. Co se to s těmi lidmi stalo, že tak velké množství jich tak fatálně zblblo?

5 11
možnosti
PS

P59e43t52r 83S26u88s11k33e

10. 3. 2017 9:19

A do toho všeho se zapojí pako z liberecka, které odmítá zjišťovat, kdo Rom je a kdo není. Na druhou stranu má pravdu - Amnesty International a jim podobné pseudoorganizace zřejmě mají podrobné seznamy Romů, když se neustále ohánějí tím, jak jsou u nás diskriminováni. ;-)

Ale to by asi byl problém, protože údaje postavené na vodě jsou "vodou na mlýn" právě těmto spolkům. Jinak by se mohly začít objevovat zajímavé statistiky kriminality, zaměstnanosti, rozdělování sociálních dávek a příspěvků na bydlení atd.

9 0
možnosti

Špatně to chápete. Cikány diskriminované "zvláštní" školou je zapotřebí sčítat, zjišťovat podíl Cikánů na osazenstvu kriminálů je nepřípustné.

10 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,39
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články