Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Tvářil se nekompromisně, a nakonec / do ucha náušnici si dal... Ať kdo chce co chce si říká ten mládenec / měl vlastní názor a to bych bral... Až na to že...!

Opakem pravým pak slušný student byl / nervy a potíže nedělal... Vážně a rozumně mluvil, působil / šel svojí cestou a to bych bral... Až na to že...!

Jak jeden, tak druhej, se pravděpodobně bouchli do hlavy / Teď blábolej a skučej, že se žlutejma je žít už nebaví...

Slušný pán středních let též se vybarvil / mravnost ve všech pádech skloňoval... Když došlo na věc rázně se postavil / ty žlutý, šikmooký bych hnal

Ať starej, či mladej / v tom jednom se vzácně shodujou / Že človek je prej jen bílej, že barevný trpět, tu nebudou... Nebudou!

Jo a když se ptaj, proč žaluju / Já rasisty neměl jsem nikdy rád / Jak tupí jsou, jak jen je lituju / Když nevědí, že pýcha předchází pád...

ANO. PÝCHA PŘEDCHÁZÍ RASITŮV PÁD.

0 1
možnosti
JH

J23a79n 73H79r13u36z41a

13. 3. 2017 17:24

Naše země nikdy neměla organizace jako je třeba Ku-klux-klan. Jediné pogromy na židy tady organizovali Němci (na rozdíl třeba od Slovenska). Rasisty tady vyrábí jen marxistka Šabatová a neziskovky, které z toho žijí. Češi nejsou rasisti a to, že nadávají na nefachčenka na dávkách, kteří kolem šíří jen nepořádek a kradou není zdaleka rasismus. Pár dementů, kteří mají potřebu si do někoho bouchnout když jdou z hospody nebo fotbalu tu je. Když se trefí do našeho je to na jeden řádek v černé kronice. Když sejmou tmavšího cizince je z toho aféra a rasismus. Přehledně shrnuto pro madam Hildebrandtovou.;-)

22 2
možnosti
BV

Obávám se, že nemáte pravdu. Já na rozdíl od vás zas vidím to, že když něco provede člověk patřící k většinovému etniku, je z toho právě jen ten článek v černé kronice, resp. pár článků na různých serverech, pod kterými pak není téměř žádná diskuse. Pokud ale něco provede někdo s tmavší barvou kůže, okamžitě je v diskusi pod těmi články "narváno" komentáři, které rozhodně nepodporují váš optimismus, že v této zemi rozhodně žádný rasismus není.

Zrovna tak když Breivik provedl svůj odporný čin, hemžilo se to (v době, kdy ještě nebylo jasné kdo a proč to udělal) pod zprávami o tom nenávistnými komentáři, že to zase určitě udělali ti "odporní muslimáci" a "měli bychom je proto všechny do jednoho vyhnat". Když se ale ukázalo, že to byl "árijec" a udělal to navíc ve jménu boje proti těm vašim "muslimákům" - rozhostilo se opět ticho po pěšině. A když náhodou někdo z vás tam do těch diskusí něco napsal, tak ve smyslu "nesouhlasím s tím, ale chápu ho, byl to zoufalý čin zoufalého člověka". Hodně velká změna oproti tomu co jste psali před tím - v době kdy nebylo zřejmé kdo a pro to udělal - nemyslíte?

Ne, vidíte skutečnost brýlemi, které mají filtry nastaveny přesně tak, aby "potvrzovaly" vaše domněnky. A proto jsou vaše závěry zcela zkreslené a pro mě naprosto irelevantní. Opravdu jste mě, že v této zemi "žádní rasisté nejsou" nepřesvědčil. Kdyby tu opravdu žádní rasisté nebyli, byly by pod články o trestné činnosti "bílých" i "tmavých" obdobné komentáře. Nejsou. Ergo kladívko - máme tu, bohužel, docela dost rasistů.

4 20
možnosti
LM

No jo, přehledně shrnuto.

Ale stejně bych do toho možná přidala ještě jeden aspekt: češi nejsou rasisté především proto, že většinou neodstanou příležitost takový postoj projevit. Pokud k němu příležitost dostanou, najednou už to není taková sláva... Většině chybí skutečné zkušenosti a tak jenom teoretizují a hodně podmiňují. Jako příklad svého kladného postoje dávají vietnamce, ale jsem až příliš často svědkem, že se k nim lidé chovají blahosklonně a nadřazeně, tuhle jsem se dokonce seznámila s krásným slůvkem "větve".

Kampaně tak, jak běží, považuji za nešťastně vedené, ale ne proto, že by češi nebyli rasisti, ale proto, že jsou strašně špatně zacílené a dětinské.

Ne že bych měla představu, co by v situaci, v jaké teď coby stát jsme, bylo dobré :-) Ale namlouvat si, že jsme kdovíjak na výši... to je taky past.

0 0
možnosti
BV

Češi samozřejmě jako celek nejsou rasisté. Pouze někteří jedinci zastávají rasistické názory a nazývat tyto jedince rasisty je proto naprosto relevantní. Bohužel, jak ukazuje diskuse pod tímto blogem, rasistů v české kotlině zřejmě nebude až tak málo...

1 0
možnosti
EH

Naprostá pravda. Dříve mi vadili černoši v TV, kde nemají co dělat - evropský středověk apod. Teď když vidím černocha v TV, filmu, nadám mu do negrů. Ani na vítěze dnešního Oscarů nejsem zvědavá, přitom se mi líbila i Zkrocená hora i 12 let v řetězech. :-/

5 1
možnosti
BV

Ano. Naprosto ukázkový příklad rasismu. A pak že "u nás přece žádný rasismus není". Má zde ještě někdo odvahu tvrdit, že v této zemi neexistuje latentní rasismus?

1 11
možnosti
JZ

Nestava se to prilis casto, ale tentokrat souhlasim do posledniho slova.

7 1
možnosti
VL

R^R^R^ Takových je nás víc:-(

4 1
možnosti
AP

Paní Šichtařová, dovolte mi vyjádřit se k té "kauze Lídl" z pozice člověka, kterého živí vlastní hlava - mne osobně "zvedla ze židle" až reakce společnosti Lídl, která se nás ústy své mluvčí jala vychovávat k multikulti. Kdyby byl Lídl vydal prohlášení, že jeho letáky se vyrábějí najednou pro celou Evropu, a nestojí jim za to dělat zvláštní verzi pro "malé bílé trhy", bylo by to OK. Ovšem ta výchovná lekce mluvčí Lídlu ve mně vyvolala logickou reakci - přestal jsem do Lídlu chodit nakupovat.

14 2
možnosti
JJ

J53a73n 11J25e15n78i79c

13. 3. 2017 11:24

Vítejte v klubu... Blbé je, že když je člověk na to citlivý, tak se mu dost zúží pole, kam chodit nakupovat. Jsem citlivý na to, že jsem zákazník a když si za něco platím, tak bych měl mít nárok na správný servis. Kvůli tomu jsem eliminoval již 2/3 pizzerii v našem městě. Tak nějak dosti drsně dávali najevo, že nemám nárok na servis dle nabídky a už vůbec bych se neměl ozvývat...

3 1
možnosti
PV

Myslím, že jste "uhodila hřebíčkem o hlavičku".;-D Bylo třeba čerpat fondy a na co ... no, ono se už něco vymyslí. Vůbec nejde o černochy, Romy, imigranty. Je to stejný princip jako cyklostezky, čističky odpadních vod, dotace českému filmu atd. Čerpat je nutno ;-)

12 0
možnosti
JJ

J75a70n 40J28e85n36i54c

13. 3. 2017 11:21

No pokud Vám nevadí, že se čerpá jen pro vybrané a ty, kteří mastí svoji i cizí kapsu, tak fajn. Mně to přijde jako velmi zadřilý pokus o korupční prostředí a že se za to skrývají některé dobré věci je snad ještě horší.

Jen namátkou u nás udělali z fondů nádherný lesopark. Tedy nádherný první rok. Lavičky z dubu osazené v nerezových patkách, sešroubované nezer šrouby, nerezové odpadkové koše a spousta různých "uměleckých" věcí z nerezu. Po roce to bylo něco jako zanedbaná zahrada, předloni jak bylo to velké sucho, tak polovina stromů ve svahu uschla a vloni už to byla džungle, lavičky rozpraskané, chodníky neudržované... Jsem si zcela jistý, že kdyby to dělal někdo za své, tak se o to bude starat. Takhle se udělá něco úžasně předraženého, počká se na 5 let udržitelnosti a pak po mně potopa... Jestli tomuhle fandíte, tak jste zvláštní...

2 0
možnosti
JJ

J42a53n 24J87e78n15i45c

12. 3. 2017 22:59

Paní Šichtářová, super!

Tak jako moudrým ženám vadí feministky, protože ženám škodí, tak stejně škodí různí pivonosiči, co se snaží za každou cenu integrovat neintegrovatelné. Kdysi existovaly cikánské knížky, vědělo se, že cikáni jsou kočovný národ, respektovalo se to, ale také se nastavila pravidla, která se hlídala.

Kam až jsme to dopracovali je velmi dobře vidět ve školství. Rodiče, kteří berou 12 až 14k tak mají velký problém udržet dítě na střední škole. Ovšem cikáni mají cca 7000 na pomůcky každý rok, na teplakové soupravy, tenisky apod. Vydrží rok, dva, pak přijde jaro, probudí se hormony a ahoj školo, už je tam prostě neuvidíte... Školu dokončí max. 2 z 10. Ale aspoň mají adidas bundy i boty.. Bílý co maká na tohle nemá... Pak se nikdo nemůže divit, že to lidem vadí.

Norské fondy. Kapitola sama pro sebe. Blbé je, že spousta lidí si myslí, že jsou to nějaké milodary z Norska, přitom jsou to normální kompenzace za přístup na volný trh. No a soudružka Engelsová z ministerstva práce, ta má těžký konflikt zájmů. Její kecy o angažování se v pomoci paní Michalákové by měly být trestné. Ta druhá rodina, co odmítla její pomoc asi velmi dobře věděla, že kdyby se do toho vložila tato soudružka, tak by o dítě taky přišli. To že se nám Norsko montuje do rodin, dětí i cikánů je ubohost naší vlády v čele s kudrnáčem Bohúšem. Jenže když se dívám na preference a slyším násosku z hradu, tak se obávám, že po volbách ten trend "z kopce dolů" bude vesele pokračovat za hlasitého mlaskání...

Levicové myšlení je teď moderní. Myslet a přemýšlet zdržuje... Je třeba bezhlavě spěchat dopředu, moc se neptat a vézt se s proudem... Přece naši vyvolení ví všechno lépe než my. Co na tom, že nám lžou. Co na tom, že manipuluji media. Denně to tolerujeme a nakonec stejně většina uvěří lžím a almužnám a hodí jim hlas... Že nám denně ubírají svobody? Že místo volby jak dělat věci správně nám prostě nařídí co a jak máme dělat a když se nám to nelíbí, nastoupí sankce a represe...

Tož tak..

9 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články