Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ER

No,... já s tím měla problémy už v devadesátých letech. jenže jsem se vyzbrojila advokátkou, která v té době to uměla. Jinak by mi sebrali dítě a dítě u nespořádaného partnera, leč v domě s rodinou, by dítě nechali. Já byla na ubytovně. Takže, ono se to prolíná časem různě. tyto zákony mají ochránit děti, přesně před mou situací. Což se ovšem často neděje. Advokátka z té mé kauzy po obměně zákona o dítěti, odešla z rodinného práva a dělá jen pozůstalosti. Proč asi? Ona tomu věřila, Myslela, že takový zákon o dítěti, bude platný pro takový příživníky... ale opak je pravdou. A lze se bavit o dalších věcech. Školství, učitelky v MŠ nemohou rodiče nabádat, aby navštívili s dětmi logopeda, protože nemají příslušné vzdělání. Nemohou s dětmi ani logopedická cvičení provádět, nejsou na to proškolené. Takže šišlavý dítě se objeví v šesti letech na základce, a protože neumí mluvit, v půlce září ho odvelí do školky a na logopedii. Chudák dítě, rodiče vypláznou prachy za lepšího logopeda, protože ten přidělenej to neumí. Pak se řeší, jestli básničky od pana Žáčka, třeba proč jsou holky, jsou genderově rozumné, jelikož nastavují vymezené hranice ženám a nepřipouští jejich jinost. Myslím, že když jsem onehdá vysvětlovala ráno o půl osmé Helče, co je demokracie, tak jsem si asi měla dát spíš přes hubu. Má stručná věta: Demokracie je když si můžeš dělat co chceš, ale nesmíš ubližovat druhýmu a máš na něj brát ohled, jako i na zachování zdraví nejen tvého, ale i lidí a přírody, tak to jsem to fakt pěkně potento

0 0
možnosti
VS

Demokracie není, když můžeš dělat, co chceš..

To je svoboda. Demokracie je, že si lidi sami rozhodnou (u nás přes prostředníky), co se bude ve státě dít. Takže klidně si demokraticky ti lidé můžou omezit svobodu.

0 0
možnosti
JD

J48i57r73i 97D21o37b83r56ý

8. 3. 2017 12:54

Tady bych si dovolil nesouhlasit. "Majitelem" kazdeho cloveka, vcetene deti je ten konkretni clovek. Nikdo jiny.

V pripade deti je ale rozhodovaci pravomoc delegovana na jine, nejcasteji rodice. A ukolem rodicu, je vychovat dite tak, aby fungovalo samostatne. Pocinaje utiranim zadku u kojencu, az po den, kdy "dite" rodice potrebuje uz jen na popovidani o zivote.

Ale nikdo nikdy jiny nesmi byt "majitelem" ciziho zivota. Ani rodic ani stat. Svoji vec muzu zavrit do sklepa a nechat ji tam "navzdy". Dite tam zavrit nesmim, ani ne proto, ze by to zakazoval zakon, ale proste proto, ze dite neni "moje" ve smyslu vlastneni.

Jinak receneo ani rodic (ani stat) nema pravo ditetem manipulovat proti jeho zajmum.

A uplne natvrdo, nikdo, ani rodic nema absolutni rozhodovaci pravomoc nad ditetem.

2 0
možnosti
BV

Ano. Řekl bych, že lépe než jak jste to napsal Vy by nesmyslnost tohoto blogu vyjádřit nešla.

Je tu prostě větší množství lidí, kteří se hecují naprostými nesmysly, aby mohli tvrdit, že "zlý stát jim 'ukradl' děti".

Ve skutečnosti jim nikdo děti "neukradl".

Jen v případě špatných rodičů je těmto špatným rodičům rozhodovací pravomoc odebrána a je delegována na instituce, které se o ty děti těchto špatných rodičů postarají lépe než ti špatní rodiče. Nic víc a nic méně. A tak to je v pořádku. A jen věční kverulanti typu Šichtařové nebo Matějky zde na blogu vykřikují nesmysly "stát nám krade děti" resp. "vaše děti už nejsou vaše" a podobné nesmysly. Ne. Každý rozumný člověk zajisté chápe, že tak to není a že podobné výkřiky jsou jen čistě účelové a jejich pravým cílem je jen rozeštvávání lidí. Vsugerování co největšímu počtu lidí, že "stát je špatný" a my, SSO, jsme ti správňáci, kteří ten "špatný" stát "usměrníme" a demokracii, která tu dnes je "opravíme". Obávám se ale, že nikoli - že kdyby se k moci dostali "střelci" jako např. 1. místopředseda SSO Matějka, byl by to konec demokracie v této zemi. Podobně jako se to stalo např. v únoru 1948. A je smutné, že lidé jako Markéta Šichtařová tomu těmito nesmyslnými výkřiky takhle ostudně napomáhají.

1 0
možnosti
PN

P72e26t50r 28N70o94v58ý

3. 3. 2017 1:06

To tak bývá, když rozhodující vliv ve společnosti začínají mít nic neprodukující skupiny.

1 0
možnosti
VB

Z tohoto světa může být normálnímu člověku už jen úzko a špatně. Patrně nás čeká zánik, protože na tohle se příroda už dlouho dívat nedokáže... Dá se z tohoto čím dál začarovanějšího kruhu nějak dostat ven?

1 1
možnosti
ML

Skvěle napsáno, tak málo lidí si uvědomuje co se tu děje. Opravdu je čas vymést to svinstvo co se tu šíří, nebo se to jednou obrátí proti všem. Čím rychleji se to zlikviduje tím bude lépe. Tak jak je psáno , narůstá tu jen šmírování, nesmyslná byrokracie diktatura a lidská svoboda se zvolna utlačuje někam do propadliště bahna . Vzpamatujte se všichni !!!!!! , stává se z vás stádečko co si nasazuje ohlávku a bojí se bránit. Copak si musíme nechat všechno líbit. Kde je svoboda ?? Copak jsme pod vládou diktátu. Koukejme vyházet ty zmetky tam nahoře a všechny je po zásluze potrestat. Ocejchovat a dát jim ochutnat vlastní medicíny. Možná pak zmlkou, sklapnou a začnou uvažovat jestli ??? . Roztahuje se to tam a myslí si to, že všichni jsou pitomci, kterým můžou nakukat cokoliv nařídit cokoliv a my budeme mlčet. Nechce se vám tady z toho zvracet. Vždyť už se v těch sr....... co se tu tvoří dost dlouho šlape, smrdí to ze všech stran a stále nic ??? To jste fakt všichni opravdu nemyslící blbci, že toto necítíte ?? jinak se to fakt ani citovat nedá. Ale jedinec nic nezvládne , toho hned smetou a hezky uklidí, jako tomu bylo i kdysi, ale jsme přece inteligentní národ s velkolepou historii, tak se všichni vzmužte a pryč se svinstvem dokud se to dá ještě uklidit. Pak budete už jen litovat. Zamyslete se nad tím. !!!!!!!! Vskutku odskáčou to zase jen ti slušní a ty svi..áci si budou mnou ruce. Přemýšlejte i o tom co se tu píše. Mnohokráte je v nevyřknutých slovech skrytý výklad zákona silnější než to co vlastně byl řečeno , na to nezapomínejte !!! Podívejte se zpět a pochopíte.

3 1
možnosti
BV

Obávám se, že vaše věta >>Vskutku odskáčou to zase jen ti slušní a ty svi..áci si budou mnou ruce<< by se "vskutku" náramně hodila na tu "revoluci", kterou tu tímto svým příspěvkem "navrhujete".

Ale řekl bych, že ono to je jedno, co si myslí primitivové typu pana Lukáška.

Mnohem víc by mě zajímalo, zda paní Šichtařové VADÍ nebo NEVADÍ to, že její blogy generují takovéto primitivistické reakce. Resp. že takovíto primitivové za ní evidentně jdou. PANÍ ŠICHTAŘOVÁ, BYLA BYSTE TAK LASKAVA A VYJÁDŘILA SE K TOMU? Děkuji.

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti
VS

Že jsou tu mechanismy na okamžité odebírání dětí z rodin je podle mě dobře.

Neměli bychom zapomínat, že například Norsko si prošlo případem k smrti umučeného chlapce. Děti mají právo na ochranu státu před fyzickým či psychickým násilím, sexuálním zneužíváním a extrémním strádáním.

Problém je, když se pak tyto mechanismy začínají spouštět v jiných případech. Zde autorka chytře použila příklad s inkluzí, protože inkluze je mezi občany nechtěná. Jak by to vypadalo, kdyby OSPOD chtěl kontrolovat rodiny, které učí děti, že bůh opravdu stvořil hotového člověka a že evoluce je nesmysl? Myslím si, že část diskutérů by tento krok obhajovala. Jak by to vypadalo, kdyby OSPOD chtěl kontrolovat rodiny, které vychovávají z dětí komunisty? Myslím si, že část diskutérů by tento krok obhajovala.

Neříkám, že je správné, aby OSPOD tyto rodiny kontroloval, jen říkám, že tento jednotný názor diskutérů (nutnost absolutní svobody ve výchově dětí) by vzal velmi rychle za své, pokud by se vzalo jako důvod ke kontrolám OSPODU jiné téma. Například neoblíbené domácí porody.

1 3
možnosti
JK

Že je možnost na okamžité odebrání dětí ... budiž, ALE jen a jen při prokazatelné, OBJEKTIVNĚ posouzené z VÍCE zdrojů - zrůdnosti ze strany rodiče, či obou.

Protože i sociální pracovnice či další posuzovatelé jsou jen lidmi se svými vlastními prioritami, třeba i neobjektivními názory. A proto je naprosto nutné - nejednat s rodiči systémem - presumpce viny!

Píšete s odkazem na Norsko - "Děti mají právo na ochranu státu před fyzickým či psychickým násilím, sexuálním zneužíváním a extrémním strádáním."

Bohužel, právě to Norsko je absurdním příkladem, kam se to zvrhlo !!!

Oni i ti rodiče mají PRÁVO na ochranu před neobjektivními subjektivními obviněními úřední moci !!! Norsko je odstrašující příklad !

Bolestivé, jak to je - to je třetí část stále rostoucího norského seznamu "ukradených" dětí - http://jdem.cz/cp2vg9

Svobodní občané se snaží žít, pachtí se za svým úspěchem, štěstím, tvrdě pracovat a bránit si svoji SVOBODU. A potom jsou zde novodobí "Pachatelé Dobra".

Elity manipulující zákony ve svůj prospěch. Exekutoři, OSPODy, Neobjektivní státní úředníci, které prakticky nelze volat k zodpovědnosti. Justice a policie překročující zákony. Soudci soudící podle svojí vůle i nevůle, nedotčeni skutečnou spravedlností. Caus je kolem stovky, možná tisíce. A ano, norský Barenvernt k nim také patří.

Nesmíme dopustit, aby to až takové bylo u nás..

3 1
možnosti
PR

P87a84v30e14l 71R81u86s22ý

27. 2. 2017 13:27

On to není skandinávský model, ale bolševicko-fašistický, to znárodňování dětí, to omezování svobody, dokonalé špehování a přehled o každém jednotlivci. Jsme svědky plíživé fašizace společnosti. A nejedná se o krajní pravici, ani krajní levici, ale o fašizaci napříč politickým spektrem. Není tu nikdo, kdo by se tomu postavil, protože moc potřebuje lidi ovládat. Nejhorší je, že z toho nevidím cestu ven.

4 0
možnosti
KT

občas to zkouší někteří šikovní IT. ono se totiž nejdřív musí zjistit, v čích rukou se shromažďuje skutečná moc. ten pak platí politiky. a než zas někdo bude mluvit o teoriích spiknutí, myslím, že moc (ekonomická) se náhodně neprojevuje, ta směřuje k cíli. a v současné době se myslím s občany nebo chcete-li daňovými poplatníky nebo kupní silou manipuluje nadmíru. a nejen u nás.

0 0
možnosti
JD

Paní Šichtařová, mluvíte mi z duše, moc děkuji za Váš článek. Máte bohužel pravdu ve všem, ostatně jako vždy R^:-P

10 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,24
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články