Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autorka má pravdu, ale M. Schulz má školu života a má zjevné charisma. Umí dobře anglicky, italsky francouzsky, nizozemsky a německy!!!! Samostudiem toho lze načerpat hodně. To by se dalo argumentoval, že Havel nedodělal žádnou školu. Měl velký přehled, mohl studovat, ale asi nechtěl. Jeho bratr vystudoval kybernetiku. Moji profesoři na VŠ měli pouze středoškolské vzdělání, byli to herci a existovala u nich výjimka, že mohli učit s konzervatoří. Třeba herec Karlík. Na mě pak vzhlíželi s úctou. A jak byli dobří pedagogové. Naopak známý měl filozofii Cambridge a John Hoskins a nic z toho nepamatoval, a sdělil mi,že mezi jeho kolegy seděli samí synové otců ze Saúdské Arábie a Emirátů, jimž tituly koupil taťka a že byli naprosto dutí. A pedagogové jim to museli napsat. Víte kolik dal otec Jareda Kushnera, jenž radí Trumpovi, za jeho vzdělání, 2,5 milionů dolarů sponzorský dar. Jared měl podprůměrné výsledky. Desítky milionů stál titul Kaddáfího syna Saifa. Naopak Jeremy Corbyny byl vyražen ze školy, protože protestoval, a není to na něm poznat. Kdo má IQ, doučí se sám. I já jsem se musela vedle studia na VŠ dovzdělávat sama, protože bych se toho moc nedozvěděla. VŠ je někdy pod úrovní SŠ.

1 0
možnosti
DM

No zrovna Hitler zjevně idiot nebyl, to že byl zloduchem neznamená že byl blbcem,naopak z bezdomovce do křesla kancléře -to značí minimálně o sociální inteligenci a schopnosti koncentrace, soustředění a pevné vůle, schopnost vést ovládat,jako politik projevil de facto ideální vlastnosti... zlo bohužel nemá s inteligencí nic společného, chytří lidé to nemusí myslit pro ostatní dobře...

0 0
možnosti
LS

Je usmevne tady cist, jak 80% lidi ma naprosto jasno kdo je a neni vzdelany a jak se to pozna. Jen zavery se tak nejak rozchazeji. A tak je to dnes se vsim. Pani Sichtarova se hezky trefila...

0 0
možnosti
BD

Po delší době se vším souhlasím a mám stejný,či velmi podobný názor. A to jsem absolvent stejné školy jako autorka a mnoholetý praktik. Ale,že existují přírodně nadaní lidé na cokoliv- to dokonce i chápu. Stejně jako,že extrémně vzdělaný a inteligentní člověk může být úplně nepoužitelný či úplný pitomec. Jen ti naši profesionální politikové po roce 1989 jsou brzdou vývoje - to chápu dokonale.A není to jen Benda,Sobotka nebo Bělobrádek.

1 0
možnosti
TT

Schulz ani to učení na knihkupce nedodělal.

0 0
možnosti
JJ

J53a17n 20J39e32n38i91c

20. 2. 2017 17:01

Nějak mi to nesedí. Jednak nemohu Merkel ani na hony cítit, to co udělala s migranty bude děsit nejen nás, ale hlavně naše děti a vnoučata... V této optice je nadmíru jasné, že setrvávat v EU je šílenství.

Bývalé EHS ve vidině snadných zisků pomocí levné pracovní síly si sem natahalo desítky miliónů nevzdělaných a neintegrovatelných lidí. Zapleveli si zemi natolik, že dnes jsou rozsáhlá ghéta, kam policajt nepáchne a Francie uvažuje o toleranci šária na těchto územích neboli legalizace současného stavu... Takže setrvání v EU neznamená nic jiného, než přijmutí pravidel EU a ač se nám to bude nebo nebude líbit, tak budeme přijímat i pravidla těchto zemí, přestože u nás zdaleka není situace tak špatná a máme šanci se tomu poměrně úspěšně bránit...

Hodně lidí straší, že příjdeme o dotace EU. Prý by se nám snížila životní úroveň. Hm a jakpak se nám zvýšila životní úroveň, když jsme vstoupili do EU? Vůbec nijak. Jen nám dotace pokřivily podnikatelské prostředí, utracíme zcela nesmyslně peníze za něco, co bychom za normálních okolností nikdy nepořizovali, úplatky kam se člověk podívá, aktivisté, lobbisté, zájmové skupiny s nulovou přidanou hodnotou. To je přece slušný aparát nicnemakačenků, které musíme živit a kteří nedělají nic jiného, než, že nám znepřijemňují život.

Místo normálního života, pohody a porozumění, se trvale musí hledat a usvědčovat viník, snažíme se, aby se ženy rovnaly úplně ve všem mužům, ač je to k smíchu nejen většině mužů, ale i žen. Různé odchylky, menšinové názory a abnormálie stavíme na úroveň závažných věcí, čímž děláme lidem v hlavě dokonalý zmatek. A když to nestačí, tak povoláme armádu aktivistů, aby udělali z komára velblouda a není možné, abychom to té většinové časti společnosti nevnutili. Za tím účelem zcela eliminujeme jakoukoliv diskuzi a nedej Bože, aby se objevila kritika. A tak se v tomhle smrádečku tupě usmíváme a čekáme co bude dál... Kdo nás ovládne/zotročí/vyhubí? A to by si člověk myslel, že je to vlastní jen ovcím...

Tož tak.

4 0
možnosti
BD

Problematice imigeantů většinou vůbec nerozumíme a německé pohnutky nechápeme. Jen je jasné, že to Německo udělat muselo a to v Česku již nechápeme vůbec. A frau Merkel je z pohledu a srovnání s našimi politiky velmi geniální. Sympatie musí jít stranou.

0 1
možnosti
JR

J41a35n 34R93i40c22h47t72e80r

20. 2. 2017 15:47

Na druhou stranu takový Babiš má relativně kvalitní vzdělání a praxi v zahraničním obchodě už před r. ́89, nicméně některé (vlastně většina) jeho úvahy mě dost děsí:-/

2 2
možnosti
Foto

I64v23o 12P72a45t12t39a

20. 2. 2017 19:39

Studium ekonomie hodnotí sám A. Babiš ve svém životopisu, cituji: "Na VŠE, o které se říkalo, že ji dokončí každý, koho neporazí tramvaj, jsem se relativně nudil."

1 0
možnosti
PK

P82a34v48e68l 87K71r28á63l

20. 2. 2017 14:30

Omylem jsem dal karmu.Ale proč vlastně píšu,v tomto elaborátu,se kterým se dá i částečně souhlasit ztotožňuji zcela jiná jména,Wilders,LePen,Trump a další s jednoduchým viděním světa

0 1
možnosti
PS

Nedokázal bych to napsat lépe. Když se začalo mluvit o Schultzovi, měl jsem z toho přesně tento pocit, ale neuměl jsem to dobře zformulovat. Když chcete bourat svobodu, tak užtečnost lidí jako Merkelová je omezená, protože ona je velmi inteligentní, má určitý přehled a i když to třeba nedává najevo, tak vnímá argumenty druhé strany.

1 0
možnosti
PM

Kdyby se "politici s maturitou" neprojevovali jako šmejdi, nemohli by se na jejich místo nahrnout - jako výsledek naprostého voličova rozladění vzdělanou elitou - "politici bez maturity".

1 0
možnosti
PS

Když půjdete někam do nějaké demokraticky volené funkce, tak zjistíte že to není tak jednoduché. Vy pracujete, v rámci daného lidského a právního prostředí a daných možností, ale kdejaký uřvaný frustrát vás může sejmout, není podstatné jestli jste poctivý a čistý ale jestli se většině poctivě a čistě jevíte. Kdejaký uřvaný frustrát na vás nalije kýbl špíny a nic s tím neuděláte.

Pokud lidé rezignují na volbu menšího zla, tak se místo tradičních politiků se spoustou kompromisů dostanou do vedoucích funkcí opravdoví grázlové.

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články