Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

po precteni tohoto blogu jsem si prave vzpomnel na Orweluv 1984.

2 0
možnosti
Foto

Naprosto vynikající, kde karma je samozřejmostí R^

2 0
možnosti
VO

V25i45t 57O48t37a69h23a58l

14. 2. 2017 19:02

Pokud plebs nemá problémy, často neví roupama, co dělat a mohl by začít vrtat vrchnosti do řemesla. Plebsu by mohl začít vadit přirozený řád světa, že plebs maká, aby přežil a vrchnost se měla dobře z plodů práce plebsu. Plebs je třeba udržet po kontrolou za pomoci medií, vhodných zákonů, správně nastaveného školství a pečlivě dávkovanými hrozbami, co se stane, když nebudou následovat správný řád.

Plebs se nejlépe kontroluje, je li standardizovaný. Zaškatulkovaný. Stádo. Dáte beranovi vepředu ohlávku a stádo ovčanů jde za ním.

Hrozbou jsou však individuality. Nestádní typy. Ti, co vylézají ze škatulek, které jim byly vrchností určeny.Nedejbože, když navíc trpí představou, že by plebsu bez vrchnosti bylo třeba i lépe.

Za posledních pár tisíc let jsme se sice technologicky vyvinuli, ale bohužel hierarchické členění lidí podle moci/majetku se nezměnilo. To, že to nazveme demokracií, je jen iluze. Lidé jsou si rovni jen do výše svého přístupu ke zdrojům.

3 0
možnosti
BV

>>Skutečným cílem je...<<

To je zajímavé, jak paní Šichtařová naprosto PŘESNĚ ví, co je čím SKUTEČNÝM cílem... Pár lékařů cosi sepíše a paní Šichtařová hned naprosto PŘESNĚ ví, o co tomu ZLÉMU STÁTU JDE a jak nás VŠECHNY chce STÁT ZOTROČIT...

No nic, říká se tomu tuším stihomam resp. paranoia... Přeji vám vše dobré, ale bojím se, že už vám není pomoci, když píšete i věty jako:

>>A dost lidí se už nechalo nachytat. Je mi úplně jasné, že nemálo bude těch, kdo...<<

... každopádně si zkuste o stihomamu něco vyhledat a zkuste se zamyslet nad tím, jestli čirou náhodou, při pohledu zvnějšku, přece jen jisté patologické znaky vaše texty nevykazují... držím vám palce.

>>Neuráží mě sice, když mi dáma či pán nesouhlasící s mým názorem sdělí své přesvědčení, že jsem slepice. Koneckonců psychologové tvrdí, že útočíme-li podobným způsobem na někoho konkrétního ve svém okolí, nevyjadřujeme tím vlastně nic o adresátovi útoku, nýbrž jen sami o sobě; o svých schématech myšlení. A tak si jen pomyslím cosi na téma, ze které drůbežárny asi dotyčný pochází.<<

Hmmm, to by mě nenapadlo, urážet vás "sdělením svého přesvědčení", že jste slepice. Paranoidní ano (a řekl bych, že po přečtení tohoto vašeho blogu vám to potvrdí každý psycholog), ale slepice, to opravdu ne... A propos - když už píšete o těch schématech myšlení, která cosi vypovídají o pisatelích - řekl bych, že když už o těchto schématech máte potřebu psát, zamyslete se ale i v prvé řadě nad tím, zda i vy jste o svých "schématech myšlení" tímto svým (mnou naposledy citovaným) výrokem neprozradila něco, co jste možná ani nezamýšlela...

No nic, držím vám palce, nemáte to asi lehké...

1 18
možnosti
Foto

No, myslím že jste střelil hodně vedle, člověče. Myslím, že málo čtete a málo se zajímáte o dění okolo sebe a už vůbec nepřemýšlíte nad tím, co p. Šichtařová publikuje. Více vám k tomu neřeknu, neb je to zbytečné.

9 1
možnosti
JR

J70a75n 85R49i37c42h45t25e82r

14. 2. 2017 12:30

„Jsem žákyní čtvrté třídy. Budeme skládat zkoušku, abychom získali průkaz cyklisty. Jak by se líbilo vám, kdybyste dostal průkaz cyklistky?“ Takový dotaz zaslala desetiletá Jana organizaci Besip, která pro školy pořádá akce v rámci dopravní výchovy. A nebyla jediná, připojilo se k ní několik spolužaček, a dokonce i spolužáků.

Já už tady nechci bejt...:-(

1 1
možnosti
VB

Na tom ale nic není, naopak - holčička si zkrátka uvědomuje svou odlišnost a to naprosto správně! Problém na který poukazuje tento článek by nastal až ve fázy, když by někdo žádal "cyklistu" a "cyklistku" nahradit něčím neutrálním.

3 1
možnosti
Foto

Je smutné, když někdo musí deklarovat své.

2 0
možnosti
JP

Rád si bVás vždy přečtuR^

2 0
možnosti
Foto

Zajímavé je, že nenapsat to do nadpisu, tak by mne to u ekonomky ani nenapadlo.

2 0
možnosti
EH

Tohle jsou zástupné problémy. Zatímco tady vidím xtý blog o těhotném člověku, vláda mezitím v tichosti schválí další peníze neziskovkám nebo předražený vojenský tendr.

A co se týče newspeaku, ten už probíhá celkem dlouho směrem k neutrálním výrazům. Třeba v angličtině už mají dávno neutrální výraz pro paní/slečnu. A jistě uznáme, že slečna Marplová je přežitek. :-)

Neutrální výrazy jsou prostě třeba, ne k vymezování vůči rolím matky, otce, ale ke zjednodušení mluvy, ať nemusíme všechno vyjmenovávat.

1 7
možnosti
VB

nic proti neutrálním výrazům, kde zjednodušení je přínos. Ale tady je to o tom, že by se měly používat jen ty neutrální

1 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,32
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články