Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P23e26t50r 17Č84e39r11n63ý

21. 2. 2017 20:01

Kdysi v minulosti se osobě nejasného pohlaví neříkalo transgender , ale Lída Matouš , to odpovídalo rozpolcení dotyčné osoby jak fyzickému, tak i psychickému. Proč tedy

měnit pojmenování osob s vyjasněným psychickým i fyzickým začleněním. Tito kluci a nebo holky tvoří většinu společnosti, jsou historicky ve své zřetelnosti normou.

Ti kteří normu netvoří by se měli přizpůsobit většinové společnosti a očekávat její toleranci,ale ne si ji jakkoliv vynucovat.

5 0
možnosti

P66e17t68r 48Č57e68r21n28ý

21. 2. 2017 19:38

Jo , mluvíte mi z duše, děkuji.

4 0
možnosti
BH

nic nez dalsi z nekoncici rady dukazu o dekadentnim konci zapadni civilizace... ;-)

5 0
možnosti
PS

Ten krásný nový svět, co se vynořuje z mlhy - začíná mít poněkud orwellovské obrysy. Ač nejsem katolík: Pokud chceme udržet tradiční model rodiny, tak je třeba vycházet z tradičních náboženských systémů - pro nás z křesťanské, ba katolické tradice, která pracuje s archetypy Otce, Syna (Ježíš), Matky (Maria). V souboji ideologicky a také duchovně vyztuženými lidmi "nového světa" nemáme bez protiidelologie, s pouhým rozumem a citem, šanci.

6 0
možnosti
ZB

Markéta je navíc šťabajzna! Díky za dobrý článek, vesměs souhlas. Jako věčnému optimistovi se zdá, že se kola dějin přecijen začínají opět hýbat a pevně věřím, že tím správným směrem. Trump má koule a líbí se mi na něm jeho absolutní ignorace jakékoliv korektnosti, podle mě lepší volba než hysterická a multikorektní Hillary. Tak snad se nepletu. Brexit je také důkazem změny kurzu a letošní volby v Holandsku a Francii mohou také přispět. Ale neříkám, že se vlny nacionalismu z části také nebojím. Rizika a nedávné historické paralely vidím až moc čistě.

3 0
možnosti
PJ

Ještě, že v Čechách máme univerzální - "starý", "stará".

Než smysl slov svět pochopí, tak se vrátí k tomu milému maminko, tatínku.

6 0
možnosti
JP

Ano je ženská! A taková že bych se o tom co má pod sukní rád osobně přesvědčil....

5 0
možnosti
Foto

Ale, i když ji nevidíme...

0 0
možnosti
ZV

Výborný článek,souhlas......kam to celé směřuje??? Svět se v prdel obrací!!!!!

11 0
možnosti
JH

J92i83ř73í 39H98o29r40á97k

17. 2. 2017 14:58

Paní Šichtařová, máte naprostou pravdu! Žena je příliš úřední, natož "rodič" ! - Důsledkem takových tendencí jako používat úřední bezpohlavní názvy by měly asi být dvojího druhu, aspoň pokud tedy nechceme plynout do záhuby nebo k zítřkům stejnětak světlým jako byly ty vychvalované komunisty (tam myslím tu jejich idealizované uspokojování VĚDECKY ZDŮVODNĚNÝCH potřeb jednotlivce):

1. úplně nejdřív by se čeština měla zbavit ženské koncovky -ová. Vzápětí potom zunifikovat skloňování a časování, aby ani tam se nic nepoznalo (všimněte si, dávám námět ředě budižkničemů na vymýšlení různých kravinonesmyslů, aby to taky bylo rodově neutrální).

2. a měli bychm nositele těch bezpohlavních nápadů nazvat ne fičami a kuráky, ale fičácima a kurákemi, aby (bez ohledu na slušnost) bylo jasné, jaký galimatyáš se nám to tu snaží vnutit.

Máte recht a držím vám palce.

6 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi, jenom mne napadá, zda vámi popisované pokusy o extrémní až absurdní korektnost opravdu nevěští dobu jakéhosi hermafroditního společenství bezpohlavních jedinců, kteří se budou množit kdovíjak (samooplodňováním, klonováním?) a budou se zdravit bratře nebo soudruhu. Jo jo, zdá se že všechno k tomu spěje....

2 0
možnosti
JH

J39i42ř35í 58H85o36r66á70k

17. 2. 2017 15:01

ale já nemám pocit, že by paní Šichtařová horovala pro tu bezpohlavní a absurdně-korektní variantu, právě naopak.

1 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,33
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články