Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To, že se vše otočilo o 180 stupňů říkám už dlouho. Co je ale na vaší úvaze mírně špatně je, že komunisti nikdy nebyli komunisty, jen se tak nazývali. Skuteční komunisti jsou dnes u moci v EU. To, že se sami nenazývají komunisty, to není podstatné. Tedy ano, vše se otočilo. Ale názvy jsou a byly zavádějící vždy. Tedy, já osobně dnes volím Babiše , Trumpa apod... protože na to, abych poslouchal "ideologie" nejsem už zvědav. Každá ideologie je blbost z principu. Pokud někdo nadělal prachy a vede svúj "podnik" dobře je prostě lepší volba než jakýkoliv ideolog, včetně ideologa "humanisty".... ideologové jsou jednoduče řečeno příživníci co se uměj živit jen hubou a je úplně jedno CO tou hubou hlásí. Když mi někdo začne tvrdit, jak němci vydělávaj na tom, že půjčujou (dávaj) peníze řecku, prej proto, že si od nich za ty peníze řecko něco koupí, když mi někdo tvrdí, že amíci vydělávaj na tom, že bojujou proti arabskejm režimům proto, že jde o ropu... tak si říkám - kolik tý ropy dostanou zadarmo , zaplatí jim to výdaje?... jsou to kecy. Jde jen o to voblbovat davy , aby souhlasili s vyhazováním peněz za blbosti... o nic jinýho. Zlatej standard, vyrovnanej rozpočet a izolacionismus, to je jediný řešení.

2 2
možnosti
Foto

Jenze babis je de facto komunista a jeho uctu k soukromemu vlastnictvi muzeme videt ve zpusobu jakym nsbyl svuj prvni firemni majetek. Fujhnus.

3 1
možnosti
TK

Vypíchl bych z blogu to, co považuji za podstatné: Strany v naší "demokratické" společnosti nemají ideologii, nemají ideje, ideály. Když je něco spojuje, jsou to obvykle ekonomické zájmy a zpravidla ještě k tomu jen ty jejich osobní. Je to dobře? Spousta lidí bude tvrdit, že ano, že ideologie mohou být nebezpečné, ideologie komplikují diskuzi, ideologie si nerozumí s kompromisy. A o to jde, naše doba, naše politika už jepouze o kompromisech (zdravím p. Pitharta :-P). A co je výsledkem kompromisů a absence ideí?

1. Pocit nespokojenost téměř všech, protože to je vlastností kompromisů, nikdo totiž nevyhrává.

2. Nikam cileně nesměřujeme. Jako bychom snad už vystopili na samý vrchol vývoje, nemáme žádné vize, žádné cíle (ne, pomalé zvyšování životní úrovně či hdp o 0,1% ročně či nekonečné dohánění ekonomicky vyspělejších států za dostatečnou vizi nepovažuji), naše vlády pouze ze dne na den jako úředníčci řeší to co právě přijde. Jsme jakousi beztvarou pasivní masou opožděně a předvídatelně reagující na podněty (např. migraci, krize, terorismus, malou porodnost, nedostatek vody..)

Pokud se nesebereme a nevytýčíme si jasné vyšší cíle směřování a nevybereme silné osobnosti, které nás k nim povedou, udělá to za nás někdo jiný. Připraveny jsou k tomu nadnárodní korporace, politicko-ekonomická mafie, nebo to udělá diktátor cizí velmoci, který tu vizi mít bude. Evropa i Česko vlastně jen pasivně a bezbranně čeká na to, až se ji někdo zmocní, ať už zevnitř, nebo zvenčí. :-/

6 0
možnosti
JR

Vynikající shrnutí, díky! Zároveň ovšem i smutné "menetekel", zvlášť, když tento Váš příspěvek zapadne do hloubi jedné z mnoha i-netových diskusí, místo aby se o tom uvažovalo na nejvyšších místech...

2 0
možnosti
MK

Díky panu Stropnickému (hulvátovi, namyšlenému egoistovi, lháři, neuvěřitelně ctižádostivému člověku), se Strana zelených vyjevila a zdiskreditovala i pro méně chápavé. Za vedení pana Lišky bylo možné si omylem myslet, že jde o slušnou stranu.

17 1
možnosti
Foto

Možná ještě zajímavěji tuto obskurní stranu trefil nedávno kolega Zálom:

http://zalom.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=582299

1 0
možnosti
Foto

Komunista bude vždy komunistou. Jen ti současní u nás nemají dostatek síly dělat to co dřív. Umožněte jim to, a nebudete se stačit divit.

Zelení jsou to samé. Odstrašující příklad Zelených je k vidění v sousedním Německu.

18 1
možnosti
Foto

Jenže ty komunisty si půlka obyvatel tohoto státu ještě pamatuje a tak "u nás nemají dostatek síly dělat to co dřív". Jenže čím dál tím víc mladých lidí dnes tíhne k Zeleným a nejrůznějším ekoteroristům, neboť si myslí, že právě oni můžou spasit svět.:-(

3 0
možnosti
RP

JJ, kdo chce dneska chránit přírodu a životní prostředí, udělá nejlépe, když všechno dělá opačně než jak prosazují zelení.

Výjimkou jsou pouze některé projekty na úplně nejnižší úrovni, které už nejde jako výtah k moci a k ziskům zneužít a je potřeba na nich skutečně pracovat, protože by to bylo okamžitě vidět.

11 1
možnosti
ZK

Ze Stropnického se teď stal fackovací panák, ale když si toho o něm člověk zjistí trochu víc, než jsou jen ty přihlouplé hajlajty v médiích, vidí, že je to, přes občas dost extrémní názory, velice slušný člověk na rozdíl od 90 % ostatních a moc mě mrzí, že ho vyšachovali z tý radnice - aspoň trochu hlídal ty podvodníky!

2 13
možnosti
JK

Ti nejslušnější patří často i k těm nejhloupějším.

2 3
možnosti
Foto

Jakou svobodu nám berou ?

Tomu režimu práce najíst vyspat se nedá říkat svoboda !

3 7
možnosti

Kdybyste nežil vr svobodné zemi, právě byste byl na cestě do vězení.

0 0
možnosti
OU
Foto

Taky si někdy říkám, jak je to bizarní a kam se to ztratily naše rozlišovací schopnosti, že nejsme jako jednotlivci a tedy ani jako společnost v mnoha případech schopni identifkovat ctižádostivé, namyšlené, egoistické a mnohdy zakuklené populisty, demagogy a lháře a pořád k nim coby společnost přistupujeme jako k úspěšným a následování hodným příkladům. No, je to vskutku záhada.

31 0
možnosti
ZK

Přesně, jako třeba Babiš nebo Udženija. Mluvíte mi ze srdce!

4 3
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články