Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

a ještě pokračování ...A tím nejsou třeba jen nemocné děti. Ono se totiž na ně nejlépe vybírá, protože u většiny lidí vzbudí soucit. když jsem šel za dítětem do nemocnice, tak za ním jdu každý den, toho plyšáka mu přinesu a hromadu hraček, pokud to bude možné taky, ale když tam nejsem, tak tam je personál... sestřičky. A ony nemají na starost jen to mé dítě, ale hrormadu dalších. A není to ani tak fyzicky vysilující, jak psychicky. Vidět každý den to utrpení, pláč atd. Samozřejmě, jsou za to placené a nebudu řešit jestli dobře nebo špatně, ale tu psychickou zátěž v kombinaci s tím, aby se na ty děti usmály, podaly jim toho plyšáka a případně je pohladily, to nikdo nezaplatí. Takže já směřuji, pokud mohu své prostředky, možná trochu proti proudu, ale i tam. Mnoho lidí si to bohužel neuvědomuje. PS: a díky našim zákonodárcům se bohužel trochu hůř pomáhá, než bych chtěl. Někdo totiž nemůže dát peníze, ale může pomoci materiálně, ale i takový dar mu stát zdaní. Tím myslím DPH. ale to by bylo na další téma.

0 0
možnosti
SR

Vážená paní Šichtařová, jako ekonomka byste měla umět pracovat s čísly. Což možná umíte, ale děláte to jen tak, jak se vám to hodí. V článku se rozčilujete nad sexualitou, záchodama, migrací - a to vše dáváte do spojistosti s dotací 11,5 miliardy pro ty "zlé neziskovky". Čtenářům však už neřeknete, že mezi těmito neziskovkami jsou různé sportovní a jiné spolky, které dostávají většinu z oněch miliard - Fotbalová asociace ČR, Český atletický svaz, Český svaz ledního hokeje, Český tenisový svaz, Česká unie sportu, Český olympijský výbor, Autoklub ČR, CESNET, Slezská diakonie, Charita Brno atd. ... toto jsou nejúspějšnější neziskovky v příjmu dotací za rok 2015. Ano, mezi těmito nejúspějšnějšími je také Člověk v tísni (v roce 2015 4. místo), proti kterému je vedena pomlouvačná kampaň v souvislosti s migrací - přitom většina výdajů Člověka v tísni jde na rozvojové projekty a projekty pomoci při katastrofách v chudých zemích - tzn. tato organizace těmito projekty přímo přispívá k tomu, aby byl život v rozvojových zemích snesitelnější a aby tamní lidé neměli takvou chuť utíkat do Evropy. Odkaz na zdroj o rozdělení dotací zde: http://www.ceska-justice.cz/2016/12/stat-poslal-16-dotaci-deseti-nevladnim-organizacim-vitezem-je-fotbalova-asociace/

4 7
možnosti
SR

Dotace neziskovkám ještě přehledně v tabulce ... což jsem našel jen pro rok 2014 ... ale pořadí se meziročně moc nemění. Povšiměte si naprosté dominance sportovních spolků mezi neziskovkami s nejvyšší dotací. http://hlidacipes.org/stat-neziskovym-organizacim-rozdelil-135-miliardy-korun-nejvice-dostala-fotbalova-asociace/

3 1
možnosti
MV

o tom by se dal udělat seriál. Další skupinou jsou tzv. nadace. Ve své podstatě je to to samé, jen s jiným názvem. Pokud jsem mohl, tak jsem vždy vracel společnosti v nějaké podobě jejich obětavou práci. A světe div se, jednoho dne mi po mém daru konkrétním lidem přišel mail, zdali bych se nechtěl podílet a pomoci nejmenované nadaci. Asi každý z nás zná nějakou nadaci, kterou zastřešilo nějaké známé jméno. Tak si čtu sumář jejich obětavých činů završený fotkami z přípravy nové akce na Žofíně ve prospěch, třeba nemocných dětí. Na předchozí stejné akci se jim podařilo získat celých 30 tis. Kč. No řeknete si, to není špatné, než si uvědomím rozsah a základ takové akce. Na fotografiích v zasedací místnosti sedí mnoho managerů připravující akci, tvářící se jako když chtějí poslat člověka na Mars. V zasedací místnosti patřící nadaci, pronajaté v jednom z nejdražších developerských centrech, s managery v oblecích v průměru za cca 40-50 tis. držíc mé oblíbené pero Montblanc. Samozřejmostí je alespoň Audi A6 či BMW X5. Tím vším nenarážím na jejich majetek, ale na absurditu takového výtěžku. Umíte si představit, že by takový tým lidí v jiné firmě pracoval s vidinou zisku, za akci kterou připravují celý měsíc, 30 tis. I za 100 by je z firmy vyhodily. Proč nevyhodí? Protože režie na jejich mzdy, kanceláře, auta jsou zahrnuty v příjmech a dopředu se stanoví jaké procento se ponechá na samotnou akci. Samozřejmě někdo namítne, že oni dělají alepon něco. Ale to já také, já připívám jako mnoho dalších lidí v naší zemi, ale už nevím, proč by 70% mého příspěvku mělo zůstat v této organizaci a nedostane se k cíli. A nebudu se raději rozepisovat o tom, co je za tyto peníze ve skutečnosti pořízeno. Takže mé příspěvky neuvidí žádná nadace, i když možná existuje i slušná, ale vždy půjdou přímo k cíli k jakému se rozhodu já.

9 0
možnosti

A co tak nařídit, že všichni lékaři a hasiči budou od teď pracovat zadarmo? Taky přeci pomáhají, tak by se neměli přiživovat na cizím neštěstí! Dává vám to smysl?? Jasně, na úklid parku se můžou lidi domluvit jednu neděli v měsíci jako dobrovolníci. Jsou ale oblasti, kde je nutné druhým pomáhat na plný úvazek - a to těžko bude dělat někdo jako dobrovolník.

5 6
možnosti
Foto

Protiřečíte si. V příspěvku níže odmítáte možnost aby pečovatele o seniory zaměstnával stát.

1 0
možnosti
Foto

"Neziskovky" o kterých je řeč provozují hyenismus a nikoliv záslužnou činnost. Snaží se na nějakém problému napakovat a k tomu si většinou ty problémy sami vytvářejí.

11 3
možnosti

Slusny priklon ke komunismu od autorky, ktera si zaklada na svem liberalismu. Kolik hospicu, center pro seniory, volnocasovych center pro postizene deti atd. atd. provozuje stat? A jak by to vypadalo, kdyby o umirajici pecovali statni zamestnanci? To opravdu chcete, aby vsechny tyto funkce, ktere ted delaji neziskovky, prevzal stat, jako v komunismu?? Kopat do neziskovek, pani Sichtarova, skutecne neni nic noveho ani statecneho, dela to uz se slusnymi vysledky nas pan prezident.

P.S. I mne vadi, ze na Cloveka v tisni jdou moje dane, sama bych jim nic neposlala. Kdyz oni to umeji, vyslat poslance na safari v Africe a nazyvat to informovanim pracovniku verejne spravy o rozvojove pomoci, jojo. Tak se to dela..

3 13
možnosti
Foto

Kde jste v článku vyčetla, že by hospice měl provozovat stát?

Pokud chce někdo o někoho pečovat, tak nechť tak činí, ale nechť si sežene peníze mimo veřejné rozpočty. Neexistuje jediný rozumný důvod proč bych měl povinně přispívat třeba na péči o vaše rodiče. Mám -li tu potřebu, mohu přispívat dobrovolně. A pokud se peníze na péči nenajdou, nechť si péči zaistí rodina dotyčného za své.

8 0
možnosti

Nad novým Vinetuem jsem měl přesně stejné "zážitky" Nevydržel jsem ani tu čtvrthodinu.

3 0
možnosti
Foto

Česká mykologická společnost balancuje na hraně existence. Veškerou práci v ní děláme zadarmo, a proto jsme NEZISKOVKA. Žádné platy! Jenže na rozdíl od ostatních máme tak specifickou činnost, že na dotaci prakticky nedosáhneme. Podle mě organizace, jejíž šéf bere desítky tisíc měsíčně, není neziskovka, ale firma. Např. Člověk v tísni.

55 2
možnosti
JR

J31a64n 28R71á17ž

20. 1. 2017 17:37

Smekám s úctou před každým, kdo vykonává jakoukoliv veřejně prospěšnou činnost v době svého volna a bez nároku na odměnuR^

21 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články