Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J77o64s18e34f 88M28i34k91i30n

21. 1. 2017 20:34

Z politiky se stal prostředek celoživotního zisku místo aby to byla, jak se kdysi říkalo,"Služnaveřejnosti".

To stejné platí jako o neziskovkách, charitách i sportu, prostěpokud to někdo dělá pro peníze a ne pro potěšení či z přesvědčení, tak je to špatné

4 0
možnosti
PG

napadá mě staré, otřepané, ale stále víc a víc platné .... "politici / neziskovky chtějí vaše blaho ... nenechte si ho vzít" ...

opět jako obvykle skvěle napsý článek R^

4 2
možnosti

Absolutne nejnenazranejsi ceska neziskovka je zkorumpovany fotbalovy svaz. Ale zkuste jim ty penize sebrat, to by byl mezi spravedlive rozhorcenymi hukot.

2 0
možnosti
JAZ

Mé zkušenosti s křesťanskýma neziskovkama. Vybrané peníze ze sbírek jsou ve většině z +/- 90% na náklady sbírky. Z darované stokoruny se dostane k "potřebným" jen 10,-Kč. V tomto směru jsou nejhorší Charita ČR a Diakonie. Různí somráci ve městech s rádoby ušlechtilým úmyslem vás žádají a otravují o příspěvek na děti, ale už vám neřeknou, že je to příspěvek na cikány a jejich zábavu. Nové hudební nástroje, počítače a jiné. To už zde zastupuje stát přes MPSV. Dále pak zjistíte z médií, že něco z výtěžku Tříkrálové sbírky (výtěžek -pouhých 10% z celkových vybraných peněz) půjde pro lidi bez domova. Dělali jsme anketu ve třech krajích mezi bezdomovci a nikdo od pánbičkářů nedostal pomocnou ruku (finance). Jedině Elim provozuje azyláky, ale to platí zase stát. Přemrštěné mzdy vedoucích pracovníků v neziskovkách (speciálně v Charita ČR). Neochota pomoct konkrétní osobě, např. příspěvek na elektrický vozík. Žadatel byl běloch a nevěřící. Prosazování svých nábožensko-ekologicko-gendrových názorů a jiné jsou jen malé zlomky zlovůle křesťanských neziskovek.

27 7
možnosti
ML

M53a91r29t11i71n 73L21a87c96o

21. 1. 2017 10:06

Blablabla. Dajte sa liečiť, Alexej Zatykovič Obsedantno-Kompulzivovič. Vaša nenávisť ku kresťanstvu je patologická.;-D

4 27
možnosti
PV

Paní Markéto, hluboce se klaním a děkuji. Snad bude svět někdy lepší...

Vaš text jako by šel z mé duše. V

16 3
možnosti
LJ

Kolik nezvolených, vysloužilých politiků je v takových účelově založených neziskovkách aby se tam přelévaly legálně státní peníze ?

7 1
možnosti
LJ

Je to z mnoha tzv. trafik a také k praní peněz pro politické strany.

1 0
možnosti
OV

Dovolím si polemizovat se závěrem článku, konkrétně s návrhem, že sice nikdo nechce házet všechny neziskovky do jednoho pytle ale nejlépe by vše vyřešilo zamezit všem neziskovým organizacím využívat veřejných peněz. Teď je velká móda dělat obecně z neziskovek to nejhorší zlo, ono se dobře poslouchá, že za to špatné dnes nemůžou konkrétní lidi ale prostě nenasystné neziskové organizace jako celek. Viníka máme, je možné si zatleskat. Nejsem nezaujatý, protože působím v jedné jednotě Sokola a to je také nezisková organizace. Vezmu to ze svého pohledu - máme dva placené zaměstnance. Snažíme se rozvíjet tělocvičnou činnost u dětí i jejich rodičů a udržovat budovu sokolovny ze třicátých let. Členů máme zhruba 500 z toho zhruba 300 dětí. Cvičitelé, trenéři, celý výbor pracuje zdarma a ve svém volném čase. Provoz budovy, údržba vybavení něco stojí - přitom se snažíme držet poplatky za cvičení dostupné pro co největší množství rodičů. Část výdajů pokryjí nájmy, ale jsme rádi za každý grant z veřejných prostředků, který nám umožní někde ušetřit. Každý grant který získáme má přesně dané na co je možné jej použít a na co ne, není to nějaká nekontrolovaná volná hromada peněz ze které si nabíráme lopatou podle své libosti. Když pak čtu věty ve smyslu - pojďme vyřešit problém zneužívání grantů tím, že zatrhneme čerpání z veřejných peněz všem neziskovkám, otevírá se mi obrazně ona "kudla v kapse", protože to zní, jako bychom měli chodit kanálem už jen za to, že jsme nezisková organizace. A to jsme "jen" Sokol - jsou potřebnější neziskové organizace pomáhající nemocným, postiženým, dětem - ty tedy taky odříznout od veřejných peněz a nechat je plánovat svůj dlouhodobý provoz z náhodných přísunů financí ze sbírek a kont? A kdo převezme jejich černou práci když najednou zmizí z terénu? Nikdo? Bude se nám to líbit? A opravdu to bude okamžik kdy se přestanou ve velkém zneužívat veřejné peníze? Dávat jednoduché návrhy je super, chtěl bych ty samé lidi vidět jak řeší i to co následuje.

13 2
možnosti
JL

Nemáte tak docela pravdu. Pokud máte jen 500 členů, co brání tomu, abyste svou sokolovnu darovali městu s tím, že město se o ní bude starat, platit její provoz a vy ji budete zdarma využívat. A v době, kdy ji vy nevyužíváte, v té době ji mohou využívat ostatní. Školy, školky, různé zájmové kroužky a skupiny, třeba občané kteří si chtějí třeba jen jednou za čas zahrát pinec.

9 1
možnosti
Foto

Osobně myslím, že ta králičí nora vede ještě dál, totiž neziskovky napojené na státní rozpočet se začaly houfně množit chvíli před tím než byly na živnostníky a podnikatele uvaleny neuvěřitelné povinnosti, sankce, přebujelá byrokracie a omezení, kterým prakticky nelze dostát. Představuji si to tak jako kdyby přišel Pepa za svým strýcem, že má v plánu začít s živností a strýc mu řekne, nebuď blázen! Živnostníky stát požere raz dva, zařiď si neziskovku, něco o tom vím, řešili jsme to v parláči s klukama, co spolu mluví, trend Brusele je jasný! Taková neziskovka je za vodou, nevztahuje se na ni živnostenský zákon, nevztahuje se na ni zákon o DPH, v zákoně o účetnictví má výjimku, do nákladů může nacpat repre, provozovnu má v domě, který patří městu, švarc systém se tam nejspíš taky neřeší a jako bonus státní či městská dotace, co víc si přát. Podmínky zaměstnanců jsou jak sen, v poledne jeden vstane, odebere se do neziskovky, potká kámoše odlezou na pampeliškový guláš do veganské restaurace, plat je zajištěn, takže je dost času vyřvat si u úředníků, co potřebují, protože na něco takového nemá ani živnostník, ani podnikatel a dokonce ani běžný zaměstnanec kapacitu. A vyúčtování dotace je sranda, protože dotační tituly jsou tak neurčité, že by to zvládl i malý harant.

36 2
možnosti
OV

Ano, máte úplnou pravdu - přesně takhle to v neziskovce jménem Sokol děláme :-) Jen místo pampeliškového guláše obědváme kaviár a po každém cvičení dětské všestrannosti pijeme šampaňské. A vyúčtování dotací, jéje, to se dělá samo, za dvě minuty nám to napíše tříletý prcek.;-D

3 0
možnosti
Foto

A nemělo by být "zhacenými plány" ? - nějak mne to tahá za oči/uši:-) jak to čtu. A to nejsem žádnej excelentní češtinář, to se přiznám, ale možná se pletu, neberte to jako nějaké hnidopišství, jen to nelze nějak přehlédnout.

To s těmi neziskovkami, to je nějaký nový trend, nebo hit? A které jsou tedy ty prospěšné a dobré, a které ty špatné? Tady je všichni totiž hází na jednu hromadu. Se ptám i proto, že to není tak dlouho, kdy jsem študoval výroční kontrolní zprávu ČvT, díky tomu, že se zde s pomluvami právě na ni, roztrhl pytel. Samozřejmě je vše podle auditorů a taky zakonů v pořádku. Nepochybuji, že existují i takové, které nějak parazitují na systému, ale ČvT, Doktoři bez hranic, Červený kříž a pod. ?8-o

2 1
možnosti
LJ

Kdo nechce rozlišovat tak nerozlišuje pane .

1 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články