Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

A vlastně houby "ať to ten Mach obhájí". Mach může být nejrozumnější pravicový politik na scéně, ale kdo ví, jestli to náhodou není na škodu. Možná je potřeba politik trochu jiného charakteru, aby dostatečnou část toho tupého stáda, co tu soustavně volí socialisty a jiné lháře, nasměroval alespoň přibližně tím směrem, který by se pravicovému voliči zamlouval mnohem více. Ideální to holt za našeho života prostě nikdy nebude, ale je potřeba to alespoň nějak přechýlit na druhou stranu.

0 0
možnosti
JZ

Dobré zhodnocení, bohužel i co se týká Realistů. Upřímně řečeno, mně by úplně stačilo, kdyby byl Robejšek v pozici dominantního předsedy strany a zbytek darmožroutů ať si má názory jaké chce. Ovšem taková situace v této straně samozřejmě není, možná v ní ani ten Robejšek dlouho nezůstane. No co už, tak snad Mach obhájí.

0 0
možnosti
PN

P18e17t69r 30N57o12v50á71k

5. 1. 2017 1:44

a k tomu všemu všemocné RUSKÉ tajné služby

WikiLeaks' Assange: 'A 14-year-old kid could have hacked Podesta' emails R^8-o;-D

http://www.foxnews.com/politics/2017/01/04/wikileaks-assange-14-year-old-kid-could-have-hacked-podesta-emails.html

-

WikiLeaks offers reward for info on Obama admin misdeeds R^

http://www.foxnews.com/politics/2017/01/04/wikileaks-offers-reward-for-obama-admin-misdeeds-tweets-link-to-new-clinton-emails.html

;-D

0 0
možnosti
FS

Já bych rozdělil starny podle dvou kritérií první je pravicovost/levicovost a druhé je liberálnost/konzervativnost.

Pravičáci od levičáků se liší mírou přerozdělování (jednodušše by to mělo být dáno výší daní/odvodů a různých státních dávek/dotací).

Liberálové od konzervativců v míře jakou stát reguluje naše životy.

Z toho mi vyhází, že liberální u nás není prakticky žádná strana, jelikož všechny když s něčím přijdou, tak je to nová regulace/zákon/nařízení apod.

Jedině snad piráti, ale ti jsou na můj vkus moc anarchističtí.

Pokud by tu byla nějaká liberální strana, tak mi bude i jedno jestli bude pravicová nebo levicová (ikdyž pravicovou bych asi radši).

0 0
možnosti
VJ

Ta regulace a přerozdělování jdou hodně ruku v ruce, takhle máte pravici víceméně totožnou s liberály a levici s konzervativci. Většinou, když se používá toto kriterium, tak se konzervativci a liberálové liší hodnotami, které preferují. Ale pak podle mě u pravice není tak výrazné (neb je vše věcí jednotlivce), ale výraznější u levice (musí se dohodnout, které hodnoty stát vnucuje ostatním), a tady bych řekl, že je těch pólů více, než jen konzervatismus a liberalismus (třeba islamismus, nacionalismus, ...)

0 0
možnosti
JZ

Nadpis dobrej, podnadpis příšernej. Až přečtu zbytek, tak okomentuju i ten;-)

0 0
možnosti
JL

Od té doby, co se česká pravice stala synonymem zlodějny ve velkém, je něco jinak, že? Zdá se že Češstvo jen tak nezapomíná. Radši budou volit Babiše a lidovce.

1 1
možnosti
DP

Odkdy lidovci nejsou pravicová strana?

0 0
možnosti
OP

Celkem objektivní hodnocení našich pravicových stran. V závěru bych tedy očekávala konstatování, že historické pojetí pravicové, ale i levicové politiky, jde do hajan a nově se rekrutují strany populistické, populističtější a nejpopulističtější

0 0
možnosti
PH

P12e48t65r 33H80o22r62á56k

3. 1. 2017 21:13

Populistická je míněna zřejmě ta, co plní volební sliby.

0 0
možnosti
MK

Ale jo, celkem souhlasím. Snad jen ve třech věcech bych si dovolil polemizovat:

1) Že ta různá uskupení ve stylu ANO neměla v čele tak charizmatického politika... Já bych teda Bureše rozhodně nenazval charizmatickým politikem. On se jen narozdíl od Bárty a podobných nerozpakoval vsadit na nejnižší pudy a bez skrupulí řekl, že všichni, co nehákujou někde v kolbence kradnů a že s nima zatočí... To je spíš smutná vizitka českého elektorátu než Burešova charizmatu :-/

2) Svobodným nevěřím ani nos mezi očima. To bylo furt keců a jak se naskytla příležitost, tak Mach opustil domácí politickou scénu a odešel "bourat" Unii do EP.

3) Chybí vám pravicová strana, ale myslíte si, že tady má vůbec pravicová strana nějaké voliče? Vždyť se podívejte - je fakt, že když něco nařídí EU, tak jsme snad nejpravicovitějším národem, ale když jde o něco jinýho (co zrovna nepožaduje zlá EU), tak by lidi zakazovali a přikazovali ostošest...

0 0
možnosti
JL

Babiš je zajímavý pro chudé a střední vrstvy, a ty charizma moc nezajímá. Charizma nás bude zajjímat, až bude minimální mzda 10 dolarů jako v Jů es Ej. Tedy NIKDY.....Nejsme kontinent, nemáme zdroje a nemáme tu mričany. Ze stejného důvodu se dostal na Pražský hrad Zeman: lidi byli prostě už naštvaní a chtěli změnu.

0 0
možnosti
JJ

J38a19n 98J88e30n61i86c

3. 1. 2017 18:19

Když tak srovnávám Brexit nebo Trumpa v USA, což je pro levičáky taková noční můra, že jsou ochotni jít proti lidovému hlasování, tak se obávám, že máme hned 2 problémy, ze kterých není úniku. Tedy alespoň ne ještě několik let.

1. Nemáme Trumpa, Mayovou a další politické osobnosti, které by v době krize ukázaly cestu a také schopnost po té cestě kráčet.

2. Naše voličská základna je tak nezralá, že jim stačí dát něco žluči, něco nenávisti či závisti a možnost zatočit se zloději. Pak se dají vyhrát volby kvůli 30Kč (dokonce 2x), kvůli brontosaurům a kdoví jakým ještě nesmyslům. Pak 2 roky veřejně krást a krátit svobodu, zvyšovat daně a potom dát lidem almužnu, aby zase zapomenuli a volili jak je potřeba. Náš volič nevidí kam nás táhne EU a jak ničí dotacemi naše podnikatelské prostředí. Volič je líný nebo neschopný pochopit, že kdybychom odešli z EU, tak nebudeme o nic chudší, stejně jako jsme nijak nezbohatli vstupem do EU. Proto nikdy nebudeme mít odvahu k tomu, co udělali Britové a to ani v okamžiku, až se zjistí, že jejich krok byl správný.

Moc bych si přál, abychom za pár desítek let nebyli státem lokajů a sluhů (kam máme pod vedením současné politické garnitury rázně našlápnuto), ale státem hrdých a vyspělých voličů, kteří mají dostatek selského rozumu a vědí, že nic není zdarma, pokud se chceme mít dobře, tak musíme makat a ovoce tohoto makání může přijít až za několik let, ale zcela jistě ne opačně. Pak nám možná vyrostou i noví vůdcové, které když zvolíme, tak to budou brát jako poslání a budou ochotni sloužit národu... Možná pohádka možná ne, to už bude záležet na nás...

Tož tak.

1 0
možnosti
PH

P53e16t79r 53H19o73r10á93k

3. 1. 2017 21:14

Jak jsi přišel na to, že Mayová a Trump něčemu prospějí. Za čtyři roky je budou možná nenávidět i ti, co je volili.

0 0
možnosti
KN

Asi se budu rozhodovat mezi Svobodnymi a ODS, doufajic, ze to s tou ocistou opravdu mysleli vazne...

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články