Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P67e97t45r 43S62k17á12c19e47l

28. 12. 2016 21:53

Mě spíše baví fakt, jak se nedemokraticky k vládě ta menšina dostane. Většinou ne na přání či podle úsudku většiny voličů. Vysvětlím:

V první kole našich prezidentských voleb rozhodlo 2,5 mil. voličů (menšina), že 6 mil. voličů (většina) si musí v kole druhém vybrat ze dvou přestárlých mužů. A určitě si část většiny přála mít ve druhém kole ženu. Naštěstí vyhrál ten s více zdravým rozumem. Proč není volba jednokolová, v jeden den? Vlastně jakékoliv volby?

0 0
možnosti
JD

J36a73n 11D37ě12t67á18k

28. 12. 2016 22:53

Většina se svobodně rozhodla přenechat volbu menšině. To JE demokracie.

2 0
možnosti
DB

vždy vládne menšina většině....

komunisté se pokusili o opačný systém a ten prostě jen z logiky věci se nemohl povést a nepovedl...většina uživí menšinu, ale ne naopak..a milá paní Šichtařová, jistě víte, že téměř každé zvířecí stádo má svého alfa samce a alfa samici..tedy vládnoucí menšinu....a jistě i víte, že lidé jsou také jen jistý druh zvířete....

a tak jako obvykle ..milá paní Šichtařová, bych vám musel za tento článeček dát jednu velikou NEGATIVNÍ KARMU.

1 6
možnosti
MN

Máte pravdu, jen doplním - Nejen komunisté... Každá skupina, která se dostane k moci, má tendence svou moc zajistit, rozšířit, zabetonovat. Moc v rukách velkého počtu lidí není kontrolovatelná a řiditelná - a tak se kumuluje v rukách užší a užší skupiny a ta úzká skupina vládne velké většině ne v zájmu většiny, ale v zájmu toho zabetonování své moci. A moc jsou peníze a peníze umožňují vládnout.

1 0
možnosti

Vzhledem k tomu, ze prumerne (medianem) IQ je cca 100, tak je zivotne nutne, aby vladla mensina. To jen tak na okraj, k tomu nadpisu.

0 0
možnosti
OM

chcete tím říct že to co nám teď vládne má IQ vyšší než ten průměr ?:-)

0 0
možnosti
EH

E88r83i69k 76H45a90l80á10k

27. 12. 2016 14:32

Výše uvedený můj příspěvek je odpovědí na příspěvek Vlastimila Dorotíka začínající slovy "Připadá mně to jako ve Starém Římě:"

0 0
možnosti
Foto

v lidských dějinách to bylo vždy tak že menšina ovládala většinu a to i v těch historických etapách, kdy se většina mylně domnívala, že to je jinak;-(

0 0
možnosti

P19e21t38r 95Č47á17s90a

27. 12. 2016 11:46

Sluníčková frakce (sociální inženýři) mají při ovládání té druhé části obyvatel jednu zřetelnou nevýhodu. Jsou v drtivé většině neozbrojení :)

Proto se v minulosti vždy snažili o co největší odzbrojení civilního obyvatelstva a také je lze podle těchto snah vždy poznat. Všechny. Bez rozdílu.

A pokaždé, když se jim to někde povedlo, tak to skončilo - krutě a krvavě. Snad se to EUginérům tentokrát nepodaří a rozpad EU bude pokud možno klidný. Protože rozpadat se EU bude. Lidská historie je už dostatečně dlouhá na to, aby nám dala dostatek příkladů ke srovnání.

0 1
možnosti
MN

Budete se jednou divit, jak "neozbrojená frakce sluníčkářů" rozdrtí opozici. Stačí ovládat ozbrojené složky a vydat povel.... A ministerstvo vnitra i obrany drží všehoschopný kariérista a sluníčkář.

0 0
možnosti
JK

Především je třeba pochopit, že EU = RVHP II. a stejně blbě dopadne. Protože obr eurohujeři jsou levičáci, takže ani volby do EU nepomohou..

V EP je teď kolem 77% levičáků, EK - tam se NEeurohujeři necpou, takže zase většina levičáků..

To levičáci vítají čím dál větší přerozdělování, regulace..

Takže věřit v lepší EU... to je strašná naivita !

7 0
možnosti
JH

Já čekám vždy na zelenou. Ten jeden se utrhne prakticky pokaždé.

0 0
možnosti
MN

k tomu bodu s "přechodem".. to není prvně nějaký "zajímavý postřeh" - ale to je spíše podpásový, MANIPULATIVNI údaj, který má ostatní tak nějak v údivu tiše souhlasit "no no.. ona má pravdu.. to fakt vidím každou chvíli" - to si prosím odpusťte. Na MANIPULATIVNI, subtilní výrazy jste opravdu génius (a proto to nikdyo nevidí).

nebo tuto svoji psychologickou abstraktní myšlenku rozviňte dále:

a) situace s přechodem - jeden netrpělivý se cukne a pár dalších taky - OK, souhlas.. stává se to dnes a denně

b) hypotetická situace: červená světla po dobu více jak 8 min na železničním přejezdu - první řidič to nevydrží a vyráží - vyrazí i ostatní? NE!

c) nejrůznější demonstrace - je jedno proti čemu - okolojdoucí člověk neví, o čem to je.. ale vidí třeba 200 lidí srocených, jak velmi živelně skandlují, gestikulují apod.. - PRIDA SE COBY REBEL? - NE!!

vy zkrátka zneužíváte naprosto insignifikantního okamžitu k NAPROSTE GENERALIZACI.. zatímco v případě přechodu na červenou - jak jste zapomněla ZDURAZNIT!!! - si každý z těch chodců vyhodnotí případné riziko pro svou osobu (tj. zdali je bezpečné přechod přejít, nehrozí srážka s autem, nestojí pobliž policista, jež by okamžitě mohl pokutovat).. tak v těch všech dalších (nejenom zmíněných) příkladech je otázka vyhodnocení rizika či příp. zisku naprosto nesrovnatelná a proto se vaše tzv. "rebelie" stává jen (svým způsobem) u dětinských přečinů, kde nehrozí žádné větší riziko..

FAKT.. je vidět, že už slábnete a tak nějak se začínáte přiklánět ( k té vámi proklínané POPULISTICKE) vlně.. protože v tomto článku je jenom to, co si lidé chtějí přečíst a co vy jim jste schopna automaticky naservirovat. RvRv

3 5
možnosti
PV

Velmi dobře, jen bych doplnil že 90% lidí tu migranty trvale nechce a dle toho by se mohlo zdát že je tu většina Euroskeptiků. Realita je však taková že proti myšlence unie většina lidí nejsou. Jen proti jejímu současnému vedení (které vlastně nikdo z nás nevolil) a jejím sociálním experimentům.

14 0
možnosti
GK

jakto ze je nikdo nevolil? to je tam dosadila panna Orleanska? asi tezko.

Ale na druhou stranu mate skoro pravdu "nikdo nevolil" nebo povazujete volebni ucast 20% za regularni volby?

Takze si za to akrat muzem sami. Az pujdem volit tak taky muzeme neco zmenit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články