Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, bude líp. Jak pro koho. Až se připojí od března všichni obchodníci, kterých je mnoho, tak se ukáže fungování EET. A co teprve ti, kteří musí být "mobilní"? Je řada míst, kde mobilní internet je v takové kvalitě, že to nenačte ani obyčejnou stránku natož aby se odeslala data.Ptala jsem se na FÚ, na infolince pro EET. Nikdo z úředníků nebyl schopen poradit. O zjednodušeném režimu nechtějí slyšet. Ale malý živnostník musí dokázat, že v danou chvíli neměl připojení. Jak? Už vidím operátory houfně vystavovat potvrzení o výpadku. Je to nedomyšlené. Opět výmysl politiků. kteří nemají páru, jak to chodí v praxi.

0 0
možnosti

Tak celkem snůška nesmyslů, jako vždycky, Vy se orientujete v podnikatelském prostředí asi jako já v kosmickém programu NASA, ale poslední věta je top.....Vážená, pokud restauratér zdraží řádově o deset procent, nebude to způsobeno náklady na EET, nemyslíte??

1 6
možnosti

J71a29n 80D69l63o81u27h94ý

14. 12. 2016 14:25

kdo neumí česky taky...

3 0
možnosti

J30a58n 30R65á24ž

8. 12. 2016 19:22

Když jsem viděl v TV, jak Babiš zjistil až teď, po návštěvě malé hospůdky se šesti stoly, že existuje něco jiného než zážitkové restaurace s milionovými obraty, uvědomil jsem si, jak odtrženého od reálného života máme ministra a s největší pravděpodobností i příštího premiéra. A to jsem si myslel, že nic horšího, než realitu absolutně nechápajícího Sobotku, už za premiéra mít nemůžeme.

9 0
možnosti

Jak píší někteří v diskuzi, živnostníci jsou od roku 2005 v ČR postupně likvidováni. Dobře to dokládá i tento graf: :-P

http://tomkuch.rajce.idnes.cz/Dan_z_prijmu/#dan.jpg

0 0
možnosti

Z něho je zřejmé, že samotné EET je u lidí uplatňujících paušál k ničemu, protože nula krát nula je nula stejně jako milion krát nula. V druhém kroku musí následovat revize stávajících pohádkových paušálů.

0 0
možnosti

I80v51a41n 94M31i20n57á50ř

8. 12. 2016 8:14

Jak je vidět - v této malé zemi se drobnému podnikání - nikdy dařit nebude ! Jako poturčenci horší Turků, zlikvidovali komunisté i ty nejmenší živnostníčky. Žádný z okolních satelitů SSSR neprovedl socializaci výrobních prostředků do takového důsledku - jako ČSR ! Ševci sebrali verpánek, truhláři ponk ! Stejně krutým extrémem, v době svobodného podnikání je - uvalit na nejmenší živnostníčky .. cokoli, co jim chuť do podnikání zcela otráví ! Zvláštní na celé této Babišovské akci je pozoruhodný fakt, že podobný systém naprosto nepostrádají ... ekonomicky mnohem úspěšnější země, na západ od nás ??!

0 0
možnosti

To je zajímavé, podívejte se na statistiky vývoje drobného podnikání a zaměstnanosti v něm za poslední dekádu, a pak tu pište nesmysly..

0 0
možnosti

"Kupříkladu náš místní zelinář tak od 1. prosince musí měsíčně zaplatit 500 korun jen za datový tarif, i kdyby k němu do obchodu zrovna nepřišel žádný zákazník.

Zdroj: http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=571135";

Tahle a nejen tato úvaha dost kulhá..........

1 3
možnosti

A v čem ? Ten zelinář holt neměl v obchodě internet, protože ho k ničemu nepotřeboval. Teď ho musí mít a také platit.

2 1
možnosti

Samozřejmě někomu se nyní bude kradnúť o něco hůře. Jiní hodí flintu do žita a půjdou si pro dávky (na což spoléhají socani). Ale o to víc zbude establišmentu na odklánění, že jo.

P.S.: A co je to vlastně ta zlodějina ? Jako nějaká historie zla ?

Ve Vašem textu by se lépe vyjímala zlodějna (dle vzoru prodejna).

0 0
možnosti

nechapu, proc musite sve argumenty podporovat blaboly o malych zivnostnicich, kteří nutne zkrachuji, o babickach prodávajících limonady atd. muj byvaly spoluzak ma mensi hospodu, kde se strida jen on a servírka, bez stravovani, a podobnym clankum se od zacatku smeje. EET sice vnima jako další nechtenou podminku ke svému podnikani, ale pivo nezdrazil a ani se k tomu nechysta.

myslim si, ze jako ekonom byste si mohla podobne emotivni pokusy odpustit a používat spise pragmatickou argumentaci.

4 2
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články