Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud jsou aktuální úrokové sazby záporné, byl by stát hloupý, kdyby si nepůjčil na podporu ekonomiky. Samozřejmě, všeho s mírou.

0 0
možnosti
MK

Samozřejmě, že ta čísla jsou "velká", nicméně při citování z anglicky psaných zdrojů je dobré v případě těchto čísel raději upřesnit, jaká škála (short scale nebo long scale) byla při pojmenování těchto čísel použita, jinak může dojít ke zkreslení informace. To, čemu anglický mluvčí říká "trilion", to je u nás "bilión". Podobně to, co je třeba v US "billionaire", tomu u nás říkáme "miliardář". Pro zamezení pochybnostem je proto vhodnější nepoužívat jejich (mezinárodně nejednotné) "názvy", ale inženýrskou či exponenciální notaci. Tedy v článku zmiňovaný globální dluh zřejmě je (česky) 152 biliónů dolarů, exponenciálně zapsáno jako 152E12 nebo dekadicky jako 152 000 000 000 000, kteréžto číslo anglicky hovořící čtenář nazve "152 trilions". A podobně u dalších vyšších čísel.

0 0
možnosti
Foto

Dluhy jsou jen čísla - a bezcenné papírky, které si někdo tu a tam vymáhá soudně. Jediný způsob, jak dluhy smazat je smrt a mezi státy válka. A to je přesně to, co nás čeká.

0 0
možnosti
JS

Prosím, prosím, napište a nenapínejte nás.

0 0
možnosti
JV

J19i64ř55í 17V51a96c17a

26. 11. 2016 16:29

Bible obsahuje lichvářskou doktrínu zotročení lidstva.

0 0
možnosti
HA

Vzhledem k tomu jak rychle roste úrok z tohoto dluhu, nelze očekávat, že by byl v zájmu finančníků ho omezovat.

Hlavní problém je v tom, že tento dluh, resp. jeho úroková část, není vyvážen žádnou reálnou hodnotou a není proto možné ho někdy splatit.

http://www.nationaldebtclocks.org/

1 0
možnosti
ZH

No a co islandská cesta? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Není dluh jako dluh.

Pokud si půjčíte na zlepšení budoucí produkce (vzdělání obyvatelstva či vybudování infrastruktury), má zadlužení smysl. Pokud to ale prožerete, je to cesta do pekel.

7 0
možnosti
Foto

Není to tak jednoduché, žádný dluh nelze prožrat. Aby podnikatelé třeba uspokojili mojí žravost, musí hodně investovat do produkce, aby byli schopni uspokojit mojí zvýšenou koupěschopnou poptávku.

0 1
možnosti
RS

S dluhy je to jednoduche. Jestlize udelam dluh za milion, mam problem ja. Muzou me zavrit. Jetlize udelam dluh za nekolik desitek miliard a nemohu platit, ma problem ten kdo mi ty penize pujcil. Dukazem je, jaky strach ma Evropa, aby ji nezkolabovaly banky. Jeden by se na tom bavil, ale ona to neni vubec zadna veselost.

6 0
možnosti
DB

Paní Šichtařové, kdy konečně pochopíte, že tyto dnešní krize jsou plánovitě prováděné, a jejich jediným úkolem je zadlužit státy, odebrat peníze daňových poplatníků a převést je krásně do kapes soukromých osob....

11 5
možnosti
FL

Totální blbost, jen kdybyste do věci trochu viděl

4 2
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články