Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

Paní Šichtařová my taky momentálně stavíme dům. Naštěstí můj manžel 80% stavebních prací zvládá sám. Měli jsme řemeslníky, co nám udělali střechu a ti byli velmi profesionální a výsledek byl perfektní. Taky jsme měli řemeslníky, co nám udělali sádrové omítky. To, co by můj manžel dělal 2 měsíce, oni měli za 3 dny (měli na to stroj). Měli jsme ale velký problém sehnat zedníky, co by nám založili první řadu zdiva. Jedni nepřišli, další přišel, ale ten zase neuměl geometrii(pravý úhel mu fakt nevyšel). Nakonec to manžel s kamarádem zvládli sami.

Naši řemeslníci byli dobří, ale doporučil nám je projektant. Ten by nám nedohodil žádné lumpy.

0 0
možnosti
BP

B61e78n 19P32a52v93k57a

17. 8. 2016 22:37

Představa pána ekonoma, že on jako bude hodinu dřít a pak si za to nechá od elektrikáře opravit zásuvku, je dost úsměvná. Protože stejně jako si pan ekonom nesedne na zadek pro nějakou drobnost, tak ani ten elektrikář si nenechá kákat na hlavičku.

A tenhle znáte? Ekonom a ekonomka se vrátí z lesa a ekonomka svému ekonomovi najde klíště...

0 0
možnosti
IK

To je důsledek toho, že profese, které žádnou hodnotu nevytvářejí (manažeři, sportovci, umělci, politici, ekonomové ... atd.), jsou bohatě placeny, zatímco řemeslníci (o zemědělcích nemluvě, pokud tedy neumí pomocí přeplaceného odborníka vyrazit ze státu nějakou tu dotaci) pracují za 180,- Kč/hod hrubého. Za málo peněz málo muziky.

0 0
možnosti
OG

To je právě ten problém. Pikora vydělá peníze a najme si odborníka.Pikora nevytvoří žádnou hodnotu, protože jen vytvoří z ničeho prachy. Paní Markéta je na tom podobně, ale vytvoří svými mediálními výstupy nejen peníze, ale také pobavení. Psaní je ale opravdu náročná, nejen duševní, ale i fyzická práce! Pikora to má lehčí. A jestli Pikora skončí, jak se zdá, dokonce v politice, bude mít vystaráno úplně. Problém je, že paní Markéta je jako ti řemeslníci. Nebo jako Klaus. V životě nevytvořili nic opravdu využitelného, hmatatelného, neřídili žádnou výrobní firmu, nic reálného nedokázali, jen si tak, trochu teoreticky a hodně populárně, kritizují kdekoho a kdeco. I když Klaus - ten něco hmatatelného dokázal. A je otázka, jestli se z toho tahle země vůbec někdy vzpamatuje. Tak je snad i dobře, že Šichtařová pracuje jen na své popularitě a neplete se (zatím) nikam do vrcholné politiky. Nicméně se divím, proč má potíže se šmejdy. Očekával bych, že kapitalismus tohle všechno automaticky odstraní. Měl na to už skoro 26 let. To by ale musel vytvářet i kvalitní vzdělání a kvalitně vyučené řemeslníky - byť by neměli maturitu. Musel by zajistit tu, tak vychvalovanou, konkurenci. Konkurence jistě je. Šichtařová si může vybrat mezi předraženým průměrným řemeslníkem, průměrně drahým špatným řemeslníkem a levnějším rekvalifikovaným amatérem. A když se pak dobře pomodlí a zostřeně na řemeslníky dohlédne, i ten jejich dům bude nakonec obyvatelný. Já vím, ony nám ten kapitalismus kazí bruselské socialistické regulace, bývalé komunistické struktury, přežívající levicové stereotypy, hloupý národ, nechápající velikost našich pražských elit, a v poslední době taky ti Babiš, Zeman, Putin a Asad, co nám sem poslal ty uprchlíky. Ale s tím si jistě Šichtařová ve svých článcích hravě poradí a třeba přidá i recept na nějakou dobrotu.

1 5
možnosti
PS

Dobrý večer paní Markéto, Se zájmem jsem si přečetl tento blog, protože opravdu otvírá téma, které je zajímavé a aktuální. V prvé řadě musím souhlasit s vaším manželem, který odmítá být kutilem, kterým zřejmě od přirody zkrátka není. Zastávám přesně stejný názor. Radši si vydělat tím co umím na řemeslníka, který to umí. Problém s nedochvilností (i několikadenní) řemeslníků je známý. A skoro bych řekl, že ti co umí jsou tím nedochvilnější. Co se týká hodinových manželů tak souhlasím jen napůl. Jasně, natřít plot, postavit zídku nebo třeba vyvézt tu žumpu by asi mohl každý, kdo to zvládne. Ale elektřina ... plyn ? To už bych se bál. On to jakoby zvládne kdekdo, ale co až vám dům vyhoří nebo rovnou vybouchne ? Necháte to být a postavíte si nový ? Nebo chudáka "hodinového manžela", který udělal nějakou drobnou chybičku budete žalovat ? A váš názor "když si uělám sama elektriku ..." myslím trošku pokulhává za realitou. Jistě můžete ... zatím (brzy nám to scoani nebo EU nejspíš zakáže). Ale zrovna tak se zatím můžete léčit sama. A klidně si píchnout do žíly třeba antibiotika. Když vás to zabije, je to opravdu jen váš problém. Ale co když vám ta antibiotika píchne do žíly nějaký léčitel nebo absovent kursu Červeného kříže ? Když to pro vás dopadne špatně, určitě budou mít veliký problém. A nic jim nebude platné, že jsou jinak moc šikovní, že ?

0 0
možnosti
VB

Nejlépe je na tom žena, která má manžela všeuměla, pokud nemá, tak se do toho musí pustit sama, mám přátelkyni, která lakuje dveře, opravuje děravou střechu v garáži a pod, dnes není problém získat informaci na internetu, stačí jern trochu šikévné ruce a nespoléhat na předražené a neschopné řemeslníky

1 0
možnosti
DP

Asi má dost volného času....

1 0
možnosti
LN

Jsem v platové kategorii nad 10 mil. EUR ročně, přesto si vařím i peru sám a své první ženě jsem postavil vlastníma rukama hrad 6 plus1.

0 0
možnosti
VB

Co jste postavil druhé ženě? Nechápu, kde berete čas při vašem výdělku a zřejmě o náročné práci na vaření a praní - nebo vás to baví?

0 0
možnosti
MK

Sehnat i dobrého ekonoma, doktora ...... je problém.

0 0
možnosti
EH

Protože v každém oboru je špička a odpad. Jsou lidi, co nemají talent v ničem. Problém nastává, když ta špička směřuje na západ na východě zbývá jenom odpad.

1 0
možnosti
Foto

Noo, je třeba se s hodinovým manželem spřátelit a pak ať někdo zpochybní zákonnost přátelské výpomoci. A že to bude za úplatu? Kdo o tom bude vědět?

8 0
možnosti
JR

J87a55n 75R37á89ž

13. 8. 2016 16:45

Měl jsem kliku, že když jsem v hospodě nadával na řemeslníky, se kterými jsem měl obdobně zkušenosti jako autorka, poradili mi vesnického "všeuměla", který umí jak spravit vodovod, tak zaletovat dírku v topenářské trubce, vyměnit topnou spirálu v bojleru i vyčistit karburátor u sekačky a jak jsem zjistil, umi i opravit motor bazénového čerpadla, což autorizovaný servis u Mountfieldů neuměl. Všechny profesní cechy a organizace řemeslníků mi mohou vlézt na záda. Když se něco poláme zavolám našeho všeuměla Davida, neb vím, že přijde kdy slíbí, opraví, co potřebuji a bude to za "hubinku"! A věříte, že mne vůbec nezajímá, že na všechno nemá papír s razítkem?

13 0
možnosti
PS

P35e61t53r 45S24k79á74c12e43l

15. 8. 2016 22:54

Takže stále to funguje, v hospodě se seženou řemeslníci. Stejně jako před 40ti lety. Což si vzpomínám, jak jeden stavěl a potřeboval dovézt ze stavebnin cement. Jeho synek (8 roků) mu řekl: "Tati, běž za tím šoférem náklaďáku, dej mu stovku a on Ti cement doveze". Jak synek řekl, stavebník vykonal a cement měl na stavbě! Prostě všechno jde, když se lidé domluví, dnes se tomu říká komunikace. Více se spoléhá na interpersonální komunikaci, temporálně kontaktní a lokálně distandantní - což je telefonní rozhovor (učí to na Fakultě žurnalistiky).

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články