Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čtu mnoho frází jak v článku tak i v diskuzi, které jsou úchvatné a k zamyšlení. Ale mnoho argumentů by se dalo říct i v přesně opačném názoru. Je jen opravdu málo lidí, co "něco" navrhnou ke změně. Běžný společenský jev.

S autorkou souhlasím v tom, že se nyní nedá předpovědět vůbec nic.

Ani její dedukce, ani strašení lidí s jinými názory.

0 0
možnosti

Paní Šichtařová, NATO není žádná ochrana proti Rusku!!! Je (byla) to protiváha Varšavské smlouvy, která již dávno neplatí a tak mělo zaniknout i NATO! 8-o

0 3
možnosti

R98a20d65e22k 37J53a22h60n

1. 7. 2016 17:41

To by se vám líbilo, co? To zrovna.

3 0
možnosti

J50a13n 22B76e19n42e90d71i81k

30. 6. 2016 14:00

Dobrý článok ale pridlhý. Veľa mentorstva. Kým som dočítal tak som skoro zaspal.

0 0
možnosti

J57a52n 17K40o68v96á90ř

30. 6. 2016 10:54

Lidé mají strach ze změny a strach vzít do rukou odpovědnost za vlastní život. Často je pro ně velmi důležité to, že za nimi někdo stojí, i když je realita toho, že by jim v případě nouze opravdu pomohl nulová.

A opravdu si myslím, že EU je v současné době nereformovatelná. Tolik lidí je placeno z EU, že budou dávat sakra pozor, aby se to nezměnilo. Opravdu si myslím, že jediná šance na evropskou integraci je taková, že se EU v současné podobě zruší - odejde hodně hráčů, a začnou stavět novou EU na základě zkušeností, které získali z chyb předchozí EU.

2 0
možnosti

Pokud vím, tak GB je členem Shengenu jen částečně: "Jde o oblast bezpečnosti a justice, zatímco hraniční a celní kontroly si tyto státy (a Irsko) ponechaly." Takže to, že občan unijního státu cestuje do/z GB volně, je umožněno svobodou pohybu v EU.

0 0
možnosti

J46i60r10i 64C64e81e

29. 6. 2016 12:02

Opět nepřekvapil ebrietik Juncker, kterej v deliriu blábolil, že Británie musí EU opustit co nejdříve.

Kdyby si ten ***** aspoň přečet Lisabonskou smlouvu, kde se v článku 50 píše, že po doručení PÍSEMNÉHO oznámení o vystoupení začíná běžet dvouletá lhůta, kdy probíhají vyjednávání podmínek vystoupení. Po celou tu dobu bude Británie členem EU.

Jak je možné, že nejvyšší představitel EU tohle neví?

4 1
možnosti

I16v85o 77H55e29b66e72l48k37a

29. 6. 2016 16:08

Možná by stálo za to, si uvědomit, že je velký rozdíl, jestli Britové článek 50 budou aktivovat teď nebo až za rok. A o tom byl ten jeho projev.

Napřed se zamyslete, než začnete plivat. Ať pak nevypadáte za hlupáka.

4 3
možnosti

Výborně. Evropu je samozřejmě třeba znovu rozdělit na národní státy. Jedině samostatné suverénní státy budou natolik ekonomicky silné, aby vzdorovaly finančnímu tlaku Číny a USA a vojenské hrozbě Ruska. Kampak na nás, my dobře víme, že jednotlivec je silnější než skupina, že. A ve skupině je navíc třeba se domlouvat, zatímco sami si můžeme dělat co budeme chtít. Ještě bychom vydrželi, kdyby nás skupina finančně dotovala a silově chránila, ale chtít po nás plnění nějakých dohod? Fuj! Hezky být sami, svobodní, volní a v klidu vyčkat Ruských tanků a Čínských továrníků. Pak se nám bude skvěle žít zase kdesi v kleci, ale bez nutnosti s někým komunikovat. Naše povinnosti budou jen držet hubu a krok. To bude tak krááásnéééé, ach!8-o

6 4
možnosti

Anóóó, spráááávněéééé!! Musíme se důkladně vysmát těm hlupákům z Pobaltí, Gruzie, Ukrajiny a dalších zemí, že se tak neuváženě odtrhly od svého velkého ruského bratra. Oni si hlupáci mysleli, že jako nicotné malé samostatné státy na tom budou lépe než pod ochranou ruského bratra v rámci velkého a mocného esese-ser.

Oni ani ti Češi moc rozumu nepobrali, když pomohli rozbít to krásně jednotné Rakousko-Uhersko a udělali si jednotný stát. Jak si mohli dnes krásně žít, pro jednotné befély by si jezdili do Vídně, a netrápily by je žádné žabomyší války mezi českými poslaneckými frakcemi.

Ani potom se hloupí Češi moc nepředvedli. Dostali druhou šanci v podobě německých tanků, o pár let později třetí šanci v podobě sovětských tanků, ale oběma přezíravě pohrdli.

Ještě že byla těm hloupým Čechům dána čtvrtá šance v podobě EU. Tam se nemůže stát, že by se prosadilo něco, co by se Čechům výrazně příčilo (jako třeba kvóty na nelegály) a už vůbec se nemůže stát, že by nějaký francouzský politik v případě českých připomínek řekl něco v tom smyslu že "Češi propásli příležitost držet hubu". To nám hrozí jedině od čínských továrníků. ;-D

3 2
možnosti

Znám jen jedinou alterntivu : Pryč s EU !

3 8
možnosti

Znám pro Čechy jedinou volbu : Pryč s EU !

3 3
možnosti

S ohledem na fakt, že v současné době převažuje dovoz nad vývozem, bude ta slabá libra skutečně takovou výhodou?

2 2
možnosti

Zdraží dovoz, takže trochu uškodí těm, co dovážejí pro výrobu na domácí trh, ale zase to znepříjemní přeshraniční konkurenci. Pomůže to naopak velmi těm, co svou produkci významně vyvážejí. Celkově to zlepší saldo vývoz/dovoz. Výsledek je to, co sleduje svými intervencemi ČNB.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS