Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Narcista a tuneldědek Václav Klaus má ulité miliony ve Švácarsku a o tom se nemluví ani nepíše.Proč asi?;-€;-O

0 0
možnosti
Foto

Co e týče EET, jak se díváte na možnost místo elektronických pokladen využít sítě platebních terminálů, které jsou ve spoustě obchodů i restaurací. Stačilo by pár řádku programu v obsluze terminálů a podobná účtenka by byla na hotovou platbu se znakem hotové platby a banka by tuto platbu jen registrovala a sumárně uvedla v měsíčním výpise. Mělo by to velkou nevýhodu v tom, že spřátelené firmy by přišly o kšeft a FU o teplé místečka pro známé. Viz http://karst.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=468942 "Babiš, Kalousek a elektronická evidence ttržeb"

0 0
možnosti

Napíšu čistě jen svůj názor, nejsem ani podnikatel, ani politik, jen obyčejný zaměstnanec. Chápu, že během svého života spotřebovávám jisté veřejné statky, např. silnice, osvětlení, nějakou tu obranu aj. , to vše něco stojí a na to moje odvedené daně slouží. Potud na tom není nic nejasného.

Ale už mně vadí, že musím být pořád s někým solidární - viz dávky, platit různé neziskovky, zbytečné výdaje státu, předražené zakázky a hlavně lidem volené zástupce, který proti tomu lidu sami vystupují ve formě stále většího množství konktraproduktivních zákonu (pardon, pro někoho naopak velmi produktivních). Pak se není čemu divit, že lidé, kteří mohou, do toho ráje jdou. Já bych za stávající situace šel taky, kdybych mohl. Kdyby můj zaměstnavatel tuto změnu udělal, měl by moje plné pochopení. Takovýto stát si nic jiného nezaslouží.

5 1
možnosti

L50u84b32o24š 10R32u78b68ý

12. 4. 2016 11:25

Všichni mluví o penězích ale nikdo nezmiňuje právní prostředí. Vzpomeňte si jak majitel firmy Brano nedávno přišel o firmu kterou vlastnil, rok se pak snažil docílit změny předpisů proti nezákonným exekucím, a nakonec rezignovaně oznámil že všechny své firmy přeregistruje do Holandska - nikoliv aby se vyhnul zdejším daním, ale aby se vyhnul zdejšímu právnímu marasmu Rv!!!

3 0
možnosti

Není problém v tom, že někdo je nějak zainteresován v daňovém ráji. Problém je, že se to provalilo. A tomu je nutné do budoucna zabránit. Přece jen. lidi jsou závistiví a najdou se jedinci, kterým je jedno, a neustále budou vyrývat. A odpinkávat ty závistivé hemzy je únavné a odvádí od práce.

0 0
možnosti

Nevím zda na panamské, ale na Pampers je dokonce každou chvíli reklama i v naší-vaší ČT. ;-)

0 0
možnosti

P59e73t15r 70H27a19n61á75k

10. 4. 2016 12:44

Je hanebné, že český ministr financí křičí o zlodějích a chce každého kontrolovat skrze EET, ale jeho firma Duslo na Slovensku si vyjednala daňové prázdniny 50 mil Euro, tj. 1,3mld Kč. A v Česku si nechal přispět 50m Kč na své víkendové sídlo, své nebo jeho dětí. Až se divím, že jednatele té firmy ještě nezatkla policie.

5 0
možnosti

A19l66e42x 46G53r98e10g85o26r

10. 4. 2016 14:21

Jistě, ale jeho firma má sídlo v ČR a odvádí zde daně.

Pokud udělal něco nezákonného, pak nechť sedí klidně v lochu. Udělal něco nemorálního ale né nezákonného.

1 1
možnosti

Mít sídlo v daňovém ráji a bydlet zde je prostě nemorální hnus. Pokud Vám nevadí, je mi Vás docela líto. Oni lidé , schovávající své majetky a neplatící daně , byť legálně, zde ale konzumují to , co ostatní musí ze svých daní platit, tedy na systému brutálně parazitují. A to je opravdu hodně nemorální, řekl bych , že je to výsměch všem normálním občanům a podnikatelům, kteří daně platí.

Nízké daně neznamenají automaticky více peněz v domnění, že lidé budou platit. Nebudou , kdo neplatí nyní, nebude platit ani kdyby byly poloviční.

9 0
možnosti

R97a45d85e38k 54D71o70n52á89t

10. 4. 2016 10:00

Ano je to tak. A i když tu někdo třeba úplně nežije, přinejmenším tu vychodil školy (často až po vysokou) a má tedy z morálního pohledu státu (resp. svým spoluobčanům, kteří mu na ta studia přispívali a dneska kvůli nim mají nižší důchody) co splácet. A je to hnus tím větší, že chudší se skládají na bohatší. Aspoň neznám moc lidí ze střední a nižší třídy, kdo má sídlo v Monaku nebo Lichtenštejnsku. Zato znám spoustu lidí, kteří žijou z ruky do huby a přesto tu daně platí.

4 0
možnosti

Myslím si, že autorka situaci nepochopila, když klade otázku: "Není spíš nemorální mít v domovském státě nastavené tak vysoké daně, že vyhánějí firmy jinam...?"

Bohatí a firmy si nepřejí platit nízké daně, oni se přejí neplatit daně žádné a daňové ráje jim to umožňují.

Vzpomene si ještě někdo, že v 90. letech platily firmy 55% daně ze zisku a v nejvyšší daňové skupině se platilo 47%? Teď jsme na 19% a 15% (+7%) a pořád je to moc?

Jistě, není to nula...

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS