Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

Až na ten vývoz demokracie souhlas. 

1. Jemu předcházely jiné kroky, padající dvojčata, útok na Kuvajt apod. 

2. Podle mého názoru, by se podobný rapl, jako je islámský stát, objevil tak, jako tak Osobně jsem přesvědčený, že jde o primárně náboženskou mezi dvěmi větvemi islámu (něco, jako severní Irsko) a možná by to přišlo až za pár let (a nebo, pokud by nebyl Afganistán či Irák, resp. osvobození Kuvajtu, už před pár lety. Ostatně, např. Hitler přišel taky bez "vývozu demokracie" do Německa.

3. Do Somálska, Etiopie a pod. vyvážíme jídlo (humanitárně) a stejně je tam bordel, a byl tam i před příchodem jednotek OSN (Somálsko)

Takže ne, žádný "vývoz demokracie" současný stav nezpůsobil (to je jen výplod politické korektnosti, rozuměj připos... před nalitím si čistého vína), možná jej urychlil, možná zpomalil, ale nezpůsobil.

A osobně bych nerozlišoval mezi ekonomickým zlatokopy a uprchlíky před válkou, ale pouze na ty, kteří jsou pro Evropu přínosem (vzdělaní, potřebné profese pro jednotlivé země) a zátěží (zbytek). Ek. zlatokopové ať tlačí na své diktátory doma, aby se měli lépe (rozumějme, aby tam bylo normální prostředí, kde se dá investovat a přivážet práce k nim) a ti druzí by měli bojovat za svou zem a ne zdrhat.

Ostatně, kam by dnes šli, kdybychom všichni zdrhli před Hitlerem a nikdo by se mu nepostavil.

5 0
možnosti
PM

To teda! A že zrovna "my" jsme se mu postavili!

A "dvěma" větvemi, pane Antoníne, "dvěma". Už jste jak ta Jílková...

1 1
možnosti
PM

Celkem dobrý, ale být Vámi, oprostil bych se té formulace "nejsem rasista, nejsem xenofob". To je taková berlička k ničemu. Já například rasista jsem. Dost možná i xenofob, neznámého se (někdy) tak trochu bojím. Ale nemakačenka všech ras a vyznání mám prokouknutá, tak jakápak xenofobie?  Nic novýho pod Sluncem.

Vidím totiž rozdíly. Přinejmenším v barvě pleti. Kdo je černej je černoch a nazdar (což neznamená, že s ním nemůžu zajít "na jedno"). Jakejpak "afroameričan", "Róm" (to přišli z Říma, nebo co?) a tak. Mě zajímá, jakej je to "občan".

Jo, a taky nesnáším pojem "nepřizpůsobiví". Vždyť ti oni někteří (a je jich hodně, takže další noví můžou způsobit doslova kolaps sociálního systému) se přizpůsobili - ke svému, nikoliv našemu - dobru tak, že se nám ani nesnilo!

5 0
možnosti
PM

Jen takovej příklad, jak to škatulkování je o ničem: narodím se bílejm rodičům v Jihoafrický republice, předpoklad je, že budu taky nejspíš bílej (genetika je sviňa a pamatuje si! ;-D ) a dostanu v USA zelenou kartu. Budu taky Afroameričan?;-)

2 0
možnosti
PK

A kdepak mame nasi cirkev katolickou, nejak mlci, asi porad zkouma kolik andelu se vejde na spicku jehly.

2 0
možnosti
VP

S článkem souhlasím, až na ten vývoz investic do Afriky. Černý muž nikdy nebýt dobrá pracovník, na rozdíl od asiatů. To by byly vyhozené peníze.

2 0
možnosti
Foto

Moc dobře napsané a řešení také super, naprostý souhlas paní Šichtářová R^

3 0
možnosti
KV

K48a88r29e42l 88V98o49v25e32s

26. 6. 2015 14:52

Otázka je spíše jak na politiky EU.

2 1
možnosti
JK

Plný souhlas, jen nevím, co na to řekne přitroublý Kocáb & comp. a další přiblblí, "proameričtí" pravdoláskaři!!!!!!

4 1
možnosti
KN

K10a92r26e60l 33N57o83v25á66k

26. 6. 2015 11:14

V zásadě s vámi souhlasím, kromě předposledního odstavce.

Sice v blogu píšete:"Nicméně politická korektnost mě frustruje, protože abychom byli politicky korektní, učíme sebe i své děti říkat něco jiného, než co si myslíme. Tudíž lhát. Stáváme se pokrytci a ještě jsme za to chváleni.", ale sama se za tuto "korektnost" schováváte.

Jako dogma tvrdíte, že:" ...vysoký podíl uprchlíků ze Sýrie nebo ze Somálska – v obou těchto případech jsme se my, zástupci západní civilizace, pokoušeli do těchto zemí vyvézt naše pojetí demokracie a tím přispěli k občanským válkám. Neboli podíleli jsme se na zničení jejich kultur, abychom teď byli hysteričtí, že oni zničí svým přívalem kultury naše. Ještě poslední kamínek do mozaiky tedy zbývá dodat: Musíme konečně přestat vyvážet naše pojetí demokracie."

Nevím, jestli jste vy někam vyvážela své pojetí demokracie (vzhledem k vašim častým veřejným projevům - osobním či písemným - předpokládám, že na to nemáte ani čas), ale já a drtivá většina Evropanů nikoliv. Tak se neschovávejte za západní civilizaci a pojmenujte příčinu - expanzivní politiku ušáků a jejich vlezdoprdelků, neustávající snahu jejich vojenskoprůmyslového a bankovního komplexu o zvyšování zisků za každou cenu exploatací lidského a především surovinového bohatství kdekoliv na Zemi a hraním si na světového četníka. To vše skrývajíce za vzletná slova o demokracii a lidských právech.

Pročpak se také neotevřou přívalu uprchlíků z vlny,  kterou samy způsobily. Ostatně o jejich postoji k právům a snaze pomáhat svědčí např. stav na jejich jižní hranici, počet vojenských základen mimo USA a rozmístění jednotek americké armády po celé Zemi. Jen to Rusko stále vzdoruje a leží jim v žaludku, že?

2 4
možnosti
JZ

Drtivá většina imigrantů v Evropě jsou zapříčiněny evropskou koloniální minulostí. Je to tak vzájemně výhodné. O něco níže o vývoji imigrace v Evropě má link Kanioková.

0 0
možnosti
JK

Zajímavý článek o Islámu.

Problém jménem sunnitský islám - http://jdem.cz/bsgeq2

0 0
možnosti
TK

Po pětistech letech nemáme vyřešenou ani imigrační ( cikánskou ) otázku a budeme  si testovat další ? To se nám asi budoucí generace pěkně poděkují.

Kromě toho to může vyvolat novou, masovou vlnu radikální rasové nenávisti a nástup nového Hitlera.Pak nám buď Pán Bůh milostiv.

AMEN

5 0
možnosti
KV

K84a73r17e90l 33V60o89v20e55s

26. 6. 2015 14:54

Asi to tak má být....

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,55
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články