Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už by to chtělo vzpamatovat se zapnout mozky, lidičky. Co říkáte? https://www.youtube.com/watch?v=jnZKtRejmSA&feature=share

1 0
možnosti
LJ

Alespon je videt, ze akciove indexy jsou na h.. Z akcii se stala ruleta, ktera vubec neplni svuj ucel.

3 0
možnosti
JFB

Tak těch účelů je hodně, ale je pravda, že opravdu se dnes nedá od pohybu cen akcií nic odvozovat ke stavu ekonomiky. Před krachem v roce 29 také akcie strmě stoupaly, což byl právě příznak budoucí už začínající krize.

0 0
možnosti
LM

Největší problém je, že tento svět řídí banda mocichtivých a všehoschopných lidí.

Proto tu stále máme války, ať už "jen" ekonomické, nebo opravdové.

A v základu za to může vždy dokola to samé - náboženství, nebo jeho modernější verze, tedy peníze.

Dřív se shlíželo k imaginárnímu božstvu, dnes stejně zblble čumíme k nějakým burzám a papírkům, které mají účel a škodí úplně stejně.

Banda vyvolených to tu ovládá přes papírky, který si sama natiskne a které mají nulovou hodnotu, celý burzy a akcie jsou totéž - imaginární čísla pro ovládání lidí, nic víc.

Honíme se za rostoucí ekonomikou a podobnými nesmysly a že si u toho zničíme celou planetu, lidi kvůli tomu otročí a umírají atd. je jim úplně jedno.

2 2
možnosti
VH

Tentokrát v podstatě souhlasím s autorkou. Tedy hlavně co se týče sankcí. Evropa jako velmi závislý odběratel enegetických surovin tahá za kratší konec provazu, Rusko nedělá kroky které by bylo nutno sankcionovat. Něco jiného by bylo, kdyby ruská armáda vtrhla na Ukrajinu bez schválení humanitární mise mezinárodním společenstvím.

Co se týče vývoje akciových trhů, tak to nelze předvídat. Bude-li Fed citlivě reagovat na momentální situaci, pak nemusí docházet k dramatickým otřesům. Že Fed zvládl světovou krizi vidí každý, kdo není slepý. Pokud ekonomika neklesá, je zájem o investice, zajišťují emisi peněz komerční banky, centrální banka si může dát pauzu. Nevidím v tom nic fatálního.

4 4
možnosti
JB

J29a74n 61B77u35r69i67a59n

11. 8. 2014 10:57

Jenže Rusko je ještě závislejší vývozce surovin než Evropa dovozce.

Byla studená válka a západ bez Ruska docela prosperoval. To se o Rusku říct nedalo!

5 3
možnosti
PV

Sankce jsou totální blábol impotentů ve vedení EU. Jestli se nepletu, v KLDR nebo na Kubě jsou sankce v provozu dobrých padesát let a - nevšiml jsem si, že by Kimové nebo Castrové odešli na smetiště dějin. Je to takové jalové bu bu bu, samozřejmě nastane větší problém v momentě, kdy se na scéně objeví protisankce. Tady se uvidí, kdo je na kom závislý. 

Chytrý člověk jde připravovat dříví na zimu...:-)

32 6
možnosti
DK

Opravdu chytrý člověk čistí kulovnicu aby to dřevo ochránil před těmi méně chytrými.

11 0
možnosti
Foto

A co tím chtěla autorka říct? Že máme prostě mrtvé z ruské agrese na východě Ukrajiny odepsat kvůli pár mrkvím, jablkům nebo jogurtům z Madety? Každému přece musé být jasné, že důsledky sankcí vůči Rusku jsou z hlediska potíží dnešní evropské ekonomiky jen zanedbatelnou položkou. Rusko nejen, že není trhem, který by dovedl vyvést hospodářství EU z krize, ale nepatří ani ke klíčovým dodavatelům surovin... Bohužel. opak si myslí v Kremlu a podle dikce článku také paní Šichtařová!

16 33
možnosti

Rusko že není klíčovým dodavatelem surovin? Plyn je co? Asi zelenina, kterou můžeme dovést odjinud :-/

24 2
možnosti
FL

Jaká je tak pravděpodobnost že v USA opravdu přestanou s tištěním dolarů? To už se několikrát plánovalo ne?

3 1
možnosti
BF

Doufám, že nikdo neplatí paní Šichtařovou za její předpovědi o vývoji akciových trhů.

3 7
možnosti
JP

Rusko se postupně přeorientuje na ekonomiky, jež nejsou pod politickým tlakem. Sankcemi jsme přihráli Rusku na smeč. Necítí se být vázáno smlouvami a závazky, které podepsalo korporacím Západu. Rusko má nyní prst na spoušti. Plyn a ropa se staly součástí ruské rulety. Ovoce a zelenina jsou jen prológem gala představení, které bude následovat. Sebrat Rusům peníze, nezaplatit miliardy dolarů za plyn a vyvolat s ním konflikt, který rozdmýchali kyjevští banderovci na Majdanu, je příliš těžký kalibr, než aby to Rusko přešlo mlčením. Z asijských lvů se stanou sněžní tygři, kteří milerádi vydrápou evropské konkurenci na tamním trhu oči. My jsme Rusku vyhlásili sankce jako první. Ruská protiopatření budou směřovat ke stále větší samostatnosti. Vzájemný obchod s Čínou a dalšími asijskými ekonomikami je trhem propojujícím 3 miliardy lidí. Rusko se západním směrem nemusí v budoucnu ani podívat. To my jsme si nabubřele mysleli, že Rusko je na nás zcela závislé. Opak je pravdou.

43 12
možnosti
FL

Než se postaví nové plynovody a ropovody tak dávno uplyne ten rok a sankce přestanou platit, takže se Rusku prozatím nevyplatí takové investice.

4 0
možnosti

akciové trhy jsou stejně jen jedna velká komedie - jak může třeba nějaká automobilka ztratit naráz iks bodů, když vyrábí pořád auta stejné kvality? A tedy i teoreticky stejné ceny. Úloha burziánů,kteří se šulí navzájem a nic nevytváří, je přinejmenším přehnaná

7 0
možnosti

No, jde o to, jestli se ta auta prodávají. Když ne, tak má automobilka problém a cena akcií letí dolů.

1 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,18
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články