Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RA

Článek na karmu a vaše foto také, ale nemohu najít okaz. Blondýny jsou na hraní pro děti na diskotéce, brunety pro všechno ostatní na světě..;-)

1 0
možnosti
IH

Zajímalo by mne, zda si paní Šichtařová komentáře ostatních lidí čte. Pokud ano, myslím, že musí někdy kroutit hlavou a jindy ne.

Ale na závěr: Fyzikální a chemické zákony jsou ty jediné na světě, které nejdou porušit nikým, to znamená ani blbci, zbohatlíky a politiky.

0 0
možnosti
Foto

Vážená paní Markéto článek je hezký, vaše profilové foto taktéž, za obojí dávám karmu :-)

2 0
možnosti
EB

Fandímnovým stranám. Ty parlamentní NEVOLIT! Jsou zodpovědné za stavzemě. Škoda že nelze kroužkovat napříč stranami, rád bych vesněmovně viděl jak pana Macha, tak Korytáře, Lásku neboFerenčíka. Víte, všemožných agitací jsem už viděl spoustu,ale nejvíce se ztotožňuji s tímto provoláním k voličům kvolbě nových stran, se kterou nelze než souhlasit a šířit dál:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=226775624149540&set=a.226775614149541.1073741827.100004513110585&type=3&theater

0 0
možnosti
VJ

SPOZ = Strana Přátel Organizovaného Zločinu, nechápu, že to někdo může napsat špatně.

Článek sice ukazuje na hromadu nesmyslů ve volebním programu výše uvedeného gangu, ale úplně stejný by se dal použít a jen vyměnit zkratku za jakoukoliv stranu ze stávající sněmovny.

Problém je, že prostě celosvětově se přesouvá bohatství a práce za levnějším do Asie a Afriky. Není jí tedy dostatek zde a tak to stát, bohužel, řeší tak, že nabere víc úředníků a vymyslí víc agendy a přerozdělování. Místo snížení úvazku a snížení daní tedy jedna skupina lidí bláhově maká, aby jí to stát sebral a zaplatil tu druhou část lidí. Nebylo by lepší makat třeba o den v týdnu méně a mít nižší daně, tak, aby čistý výdělek zůstal, ale skoro plnou zaměstnanost a nemuset tedy platit sociální dávky a zřizovat další zbytečné úředníky?

Problém státních peněz je, že jejich hospodářem není žádná konkrétní osoba a spousta lidí si tedy ráda uloupne. Omezení korupce je tedy přes omezení přerozdělování a tedy nízké daně a minimum úředníků a minimum státní buzerace.

2 0
možnosti
PB

P26e87t75r 64B50ü82r69g75e55r

21. 10. 2013 14:09

Autorka nám předvádí, jak její ostrý zrak a bystrý rozum odhalí, co všechno je špatně. Ironizuje Zemanovce, atd.  - Tenhle postoj je nám, čechům, celá léta blízký. Nevšiml jsem si však, že by zde se svým ostrovtipem naznačila, jak by to vlastně mělo být správně, lépe,  - či alespoň méně špatně. Vytrhnout a poskládat pár faktů z dnešního turbulentního světa, a následně je poskládat tak, aby odpovídala optice mého vidění není až tak fantastický intelektuální výkon. A nezlobte se, paní Šichtařová, nic víc jsem ve Vašich příspěvcích nenašel.

0 2
možnosti
Foto

Ano...negativní kampaň, takto vedená KÝMKOLIV, spolehlivě rozeštve určitou skupinu lidí :)

2 1
možnosti
AK

"Poměrně veselý je požadavek na obnovení progrese v dani z příjmů fyzických osob. Ten si lze vysvětlit jedině tak, že Zemanovci si ještě nepovšimli, že progrese již dnes existuje – byť je zakamuflována pojmy jako „sleva na dani“."

Autorka si zase zřejmě nepovšimla, že u nás existuje v dani z příjmů degrese - díky zastropování souvisejících plateb.

A že to je skutečná světová rarita, kterou opravdu nikde jinde nemají.

1 0
možnosti
Foto

J46a22n 81Š38e45b39e83l54í64k

21. 10. 2013 10:38

Kolik lidí to zastropování využije? Zdravotnictví je služba jako každá jiná. Nechť každý platí tolik, kolik spotřebuje. Samozřejmě prostřednictvím pojištění - jako povinné ručení a havarijní pojištění.

0 1
možnosti
DD

Většinou s Markétou Šichtařovou souhlasím, ikdyž nejsem profesionální ekonom, ale amatérský (tedy správce rodinného rozpočtu). Ale volby jsou přehlídkou slibů, ať už levice nebo "pravice", které se v 90% nesplní. Strany nám nabízí to, co vlastně chceme slyšet jako: daňové paušály, zdanění bohatých, nezvyšování nebo snižování daní, zvyšování důchodů atp. Realita bývá většinou jiná. Dozvíme se třeba, že "sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce" jako to svého času tvrdila ČSSD, anebo jak včera v Radiožurnálu tvrdil Kalousek (vůdce TOP 658), že daně se zvyšovaly proto, že TOPka byla součástí koalice!;-D

Je jedno, koho budete volit, ale hlavně volit běžteR^

0 0
možnosti
Foto

S touto tezí nesouhlasím. Pakliže nevíte, koho volit, jaký smysl má pro vás jít k volbám. Jesliže je někomu jedno, jaká bude po volbách politická struktura Sněmovny, pak může klidně zůstat doma a čekat, jak to dopadne. Tedy - není jedno, koho kdo bude volit. Bylo by dobré, kdyby se lidé již konečně trochu zamysleli a volili alespoň trochu na základě informací a nějakých logických úvah. Volbami samozřejmě nemůžeme ovlivnit, jestli ten který poslanec něco ukradne nebo pokazí, ale celkem spolehlivě můžeme ovlivnit hlavní ideové a ekonomické směřování naší země.

3 0
možnosti
JF(

A jiní jsou snad jiní? Vsjo ravno!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články